bişey sorabilir miyim.Kusura bakmayın pek bir bilgim yok böyle bir hastalığı bebeğime söyledikleri zaman duydum hatta .Sol sağ graden demişsiniz ben pek anlayamadım.Graden ne demek?Mesela bize sağ böbrek 23*12 mm sol 3,5 mm dendi.Sizin ölçüleriniz tam olarak neydi acaba
Canım grade hastalığın derecesi en büyük grade 5 oluyor bizimki grade 4 dü.Dediğim gibi genişlemeleri tam hatırlamıyorum ama genişlikler baya fazlaydı elinizde rapor var ise bana gönderebilir misiniz? usg raporunu.(özelden mail adresimi atacağım)
Sağ böbrek ve sol böbrek olmak üzere ikisindede vardı genişleme.Öncelikle benim konularımda vardır ilk ogluma (böbreğinde sorun olan ikinci oglum) hamileyken 6 cm myom vardı ankarada 10 doktordan 9 u kürtaj olman gerekiyor dedi. üstüne down sendrom riski dediler ama sağ salim kucağıma aldım.Öle doktorların hemen her dediği doğru olacak diye bi kaide yok.
Kadın doğumcular daha cok panik yapıyor insanı.
Benimkinin biri 5-6 cm diğeri 7-8 cm di. Ama bunlar 8 aylıkken ölçüldü. Allah dan dogumu baska yerde yapmaya karar verdimde öğrendik çünkü bu dışardan belli olmayan bi hastalık yeni doğan muayenesinde bile tekkiği yok yani bilmesen allah korusun sonuç kötü olabilirdi.
öncelikle canını cok sıkma nice hastalıklar var dermansız bunun dermanı var cok şükür ben anne karnında ameliyat edilenleri bile duydum.
Önce bir cocuk nefroloğu bulun sonuçların hepsini gönderin reklam olmazsa ankara koru hast hulusi hoca var.Onun sayesinde saçma sapan antibiyotik almasından filan kurtulduk. ve teşhisleri dogru cıktı.
Nasip olur inş kucağına alırsan cocugun enufak ateşi cıkınca idrar tahliline götürmen gerekecek. Birde maddi durumunu bilmiyorum ama bu sürekli usg cekilmeler sintigrafi mag 3 filan baya tuzlu oluyor tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmanda fayda var.
Yoksada üniversite hastanelerindenbaska hiç bir yere gitme.
Dediğim gibi bir uzman derecesi kadar araştırdım yurt dışından doktorlarla bile yazıştım. Raporu gönderir isen benimkilerle karşılaştırabilirim.
Ankaraya gitme imkanınız olur ise radyolog eyüp ekici ve hulusi hocaya gözükmenizde fayda var.
Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin.