17 Haftalık hamileyim.12. haftada kontrol için doktora gittiğimde doktor herhangi birşey söylemedi herşey yolunda görünüyordu.16. hafta doktora gittğimide hem bebeğimin cinsiyetini öğrenmek istedim hem de aylık konrolümü olurum dedim.Fakat doktor bebeğimin sol böbreğinde 23 mm sağ böbreğinde ise 3,5 mm genişleme olduğunu söyledi.Gebeliğin sonlandırılması gerektiğini söyledi aksi durumda büyük olasılıkla böbrek yetmezliği sorunuyla dünyaya gelicek dedi.Penatoloğa yönlendirdi bizi.Gittiğimiz Prof. amniyosentez yapmayı önerdi onuda yaptık sonuçlanlar 3 gün içinde çıktı genetik herhangi bir rahatsızlığı yok dendi.(down sendromu vs.)Takip edilecek fakat ümitlenmeyin pek dedi.Böyle bir durum yaşayan var mı?Herşey Allahtan tabi ama böyle bir durum yaşayıpta bebeğinde düzelme olan var mı?İçim acıyor meleğimi düşünmediğim tek bir an bile yok.Hep en kötüsü aklıma geliyor.Olurda zorunlu kürtaj yapılırsa kürtajdan da korkuyorum Allahım kafayı yemek üzereyim dualarınıza ihtiyacım var
(
Lütfen konuyu taşımayın burda daha faxla kişinin konuyu görme şansı var belki biri bana yardımcı olabilir
(
Şimdi beni iyi dinle eğer aynı şey işe sana yurt içi yurt dışı bütün öğrendiğim şeyleri anlatacağım.
8 aylıkken ailemin oldugu şehire gittim doğuma ve o zamana kadar takip eden doktorum hiç bişey söylememişken, yeni doktor daha ilk muayenede bebegin böbreklerinde genişleme oldugunu aşırı derecede hemde graden4 sol grde 3 sağ dediler ben şok .
İki hafta takip edicem eger genişleme devam ederse acil doguma alıcam dedi.
Bu süreçte çok ağladım vs ama bu hastalığın ana tema olarak iki nedeni var
1 böbrek kapakçıklarında sorun olması buda idrarı geri kaçırıyor ve şişiyor uzun süre kalırsa böbreğin et kalınlığı inceliyor
2 mesane girişinde yada ucunda tıkanıklık olması buda idrarın tam boşalmasını engellior böbreğe geri kaçıor vs
Bunun anlaşılması için mac 3 ve sintigrafi çekilior birisinde böbreğin çalışma oranının yüzde kaçının kaybedildiğini diğerinde ilaçlı sıvı bererek kandan ( ki maşesef radyasyon ama cok cüzi hiç zararı yok denecek kdaraz ) sıvının akışını izliolar nerde tıkanıklık var ona bakıolar
Neyse iki hafta sonunda büyüme devam edince dogum yaptık ve hemen nefrologa gittik cocuk nefrologu oda koruyucu antibiyotik verdi prof du .
Sünneti önermedi bekleyelim dedi
Ankaraya döndük orda koru da çocuk nefrologu var o antibiyotiği kesti ve dediki daha dok bagısıklık kazanacak mikroplar takip edelim dedi
2 ayda bir usg cektirdim vs en sonunda yavas yavas (4 yılın sonunda) azaldı ama bizim sorun up darlık yani mesane çıkışında darlık var
Umarım cok ciddi değildir ki bizim kalınlıklar sizinkinden daha fazlaydı
Sorun olursa buralardayım.
Allah tez şifasını versin