- 12 Şubat 2015
- 986
- 1.832
- 63
- Konu Sahibi manolya1458
Merhaba hanımlar. Yine ben
Aslında yarışmaya katılmak gibi bir niyetim yoktu. Kızkardeşimin ısrarıyla katılıyorum. Birinci olacağım gibi bi iddiam yok. Amacım kardeşimi memnun etmek Şimdiden yaruşmacı arkadaşlara başarılar
Malzemeler
250 gr tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
2 yumurta ( bir tanesinin akını ayıralım)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
75gr kakao
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Un ve kakao dışında bütün malzemelerimizi karıştıralım.
Sonra kakao ve aldığı kadar unu koyup kulak memesi kıvamında hamurumuzu yapalım.
İçi için malzemeler
1 yumurta akı
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
Hepsini bir kapta karıştıralım..
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte gibi açıp iç malzemeden bir çay kaşığı koyup kapatalım yuvarlayıp tepsiye dizelim.
Şerbet Malzemeleri
3 su bardagı su
3 su bardağı şeker
Şekeri bir tencereye koyup kaynamış suyu üzerine boşaltıyoruz. Şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Püf noktası: soğuk şerbeti ilk sıcaklığı geçen sıcak tatlıya döküyoruz. şerbeti boşalttıktan iki dakika sonra ters çevirin.
Ve sunum
Aslında yarışmaya katılmak gibi bir niyetim yoktu. Kızkardeşimin ısrarıyla katılıyorum. Birinci olacağım gibi bi iddiam yok. Amacım kardeşimi memnun etmek Şimdiden yaruşmacı arkadaşlara başarılar
Malzemeler
250 gr tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
2 yumurta ( bir tanesinin akını ayıralım)
1 çay bardağı sıvı yağ
75gr kakao
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Un ve kakao dışında bütün malzemelerimizi karıştıralım.
Sonra kakao ve aldığı kadar unu koyup kulak memesi kıvamında hamurumuzu yapalım.
İçi için malzemeler
1 yumurta akı
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
Hepsini bir kapta karıştıralım..
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte gibi açıp iç malzemeden bir çay kaşığı koyup kapatalım yuvarlayıp tepsiye dizelim.
Şerbet Malzemeleri
3 su bardagı su
3 su bardağı şeker
Şekeri bir tencereye koyup kaynamış suyu üzerine boşaltıyoruz. Şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Püf noktası: soğuk şerbeti ilk sıcaklığı geçen sıcak tatlıya döküyoruz. şerbeti boşalttıktan iki dakika sonra ters çevirin.
Ve sunum
Son düzenleyen: Moderatör: