• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçgüveysinden hallice derdim

Kira da oturmak mı? Aile ile birikim yapmak mı?

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .

womennn

19.12.2019
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
1.638
1.491
333
selam kızlar,

Hemen konuya geçeyim, bir senedir sözlüyüm nişan, kına vs yapmadan direk düğün ya da nikah yapmayı planlayan bir çiftiz.
Sevgilimin ailesinden bir iğne dahi görmeden ufak tefek eşyalarımızı almaktayız nikah tarihimiz şuanlık belli değil en kısa zaman için çabalıyoruz.

Kafamı karıştıran şu oldu, bu dönem benim ailemin binasında kiralık bir daire boşaldı. Aklımıza birden hemen tutup eşyaları döşeyelim yaza da elden gelen ile de nikahı yapalım. Önce bu fikri benimsedik benim ailem her konuda yardımcı olur yakın olmamız iyi olur diye. Sonradan da yememiz içmemiz bir olucak, sevgilim sabahtan akşama kadar işte -ben suan çalışmıyorum- ben yine ailemle. Bir yatmadan yatmaya eve gidicez yani. Sırf yatmadan yatmaya da kira vermek saçma geldi. Ben sevgilime bir sene kira vermektense bizimle oturmasını teklif ettim, gelen takılarla ve suanlık elimizde olan paranın üzerine bir sene kira öder gibi birikim yapıp evimizi alıp çıkalım dedim. O ara bende artık bir işe girmiş olurum dedim. Kendisi olumsuz bakmadı.

Bizim için en iyisi şu durumda bu fikir gibi geldi. Sizler ne düşünüyorsunuz yorum yaparsanız çok sevinirim.

Edit; ailemin kabul edeceğini düşünüyorum ama henüz aileme açmadım konuyu.

Ev ev üstüne olmaz. Bu sizin ailemizle de olsa, eşinizin ailesiyle de olsa böyledir. Ben bunu bilir bunu derim.
Fakat sizin kafanıza yatmış gibi duruyor, hayırlısı olsun. Umarım pişman olmazsınız.
Ben de tabi kendi evimde kendi düzenimde yaşamak istiyorum ama kararsız kaldım. Teşekkürler yorumun için.

Ben yeni evliyken ailemle(babamla) aynı evde kalamazdım, utanırım bu konularda, o yuzden bana uygun gelmedi.
Ama sizin aile yapınızı bilemem tabi.

Ben yeni evliyken ailemle(babamla) aynı evde kalamazdım, utanırım bu konularda, o yuzden bana uygun gelmedi.
Ama sizin aile yapınızı bilemem tabi.
Yani nasıl yatmaya giderim, kalkınca nasıl yüzüne bakarım diye düşünmüyor değilim.

Olmaz saçma 4sene.sonra evi acelemiz ney aynı bina bile saçma... Bide ailenin evinde nasıl yatıp kalkacan eşinle yeri gelecek kavga edecek hemen vazgeç

Ne aynı binada kira nede aynı ev diyorum ben yakın olsun istiyorsanız aynı sokakta veya aynı mahallede ev bakın derim

Ailenizin yanında ne kadar rahat edebilirsiniz ki? Ilk zamanlar falan. Evliliginizin tadini cikarmak varken kasıla kasıla ailenizin yaninda mi yasayacaksiniz? Sırf birikim yapmak icin evliliginizin ilk zamanlarini mahvetmeyin. Odenir gider borclariniz da. En guzeli ayrı ev. :KK200:Beraber oturma fikrine her zaman karsi cikmisimdir

ben aynı binada kalmakla ilgili fikir alacaksınız zannettim başta, ona bile “ben aynı binada kalınmasını doğru bulmuyorum, ama hadi diyelim mecburiyetten kalındı, ne diye yemeniz içmeniz bir olacakmış? öyle iş olur mu? siz ayrı bir ailesiniz artık” diyecektim kiii aynı evde yaşamaktan bahsediyorsunuz! hem de ilk zamanlarınızı, cicim aylarınızı. yahu ilk zamanlar sizin sabah akşam öpüşüp koklaşacağınız, televizyon izlerken bile dip dibe oturacağınız, başbaşa bir hayat kurmanın zevkini çıkaracağınız zamanlar değil mi? böyle güzel zamanları ailenizle oturarak heba edersiniz. yapmayın, etmeyin.

ben aynı binada kalmakla ilgili fikir alacaksınız zannettim başta, ona bile “ben aynı binada kalınmasını doğru bulmuyorum, ama hadi diyelim mecburiyetten kalındı, ne diye yemeniz içmeniz bir olacakmış? öyle iş olur mu? siz ayrı bir ailesiniz artık” diyecektim kiii aynı evde yaşamaktan bahsediyorsunuz! hem de ilk zamanlarınızı, cicim aylarınızı. yahu ilk zamanlar sizin sabah akşam öpüşüp koklaşacağınız, televizyon izlerken bile dip dibe oturacağınız, başbaşa bir hayat kurmanın zevkini çıkaracağınız zamanlar değil mi? böyle güzel zamanları ailenizle oturarak heba edersiniz. yapmayın, etmeyin.
Evet ya haklısınız, etraflıca düşününce heba olur kesinlikle her anımız.

Ben dogru bulmadim. Siz evlilige bu sekilde alisamayacaksiniz. En ufak tartismayi bile rahat rahat yapamicaksiniz. Yatak odasi olayina girmiyorum bile...
Aksam yemegi yiyip evinize gidin niye yatana kadar orada durma zorunlulugu?
Paraya odaklanmissiniz sadece.

Ben dogru bulmadim. Siz evlilige bu sekilde alisamayacaksiniz. En ufak tartismayi bile rahat rahat yapamicaksiniz. Yatak odasi olayina girmiyorum bile...
Aksam yemegi yiyip evinize gidin niye yatana kadar orada durma zorunlulugu?
Paraya odaklanmissiniz sadece.
Evet etraflıca düşünemedim bir an paraya odaklandım.

selam kızlar,

Hemen konuya geçeyim, bir senedir sözlüyüm nişan, kına vs yapmadan direk düğün ya da nikah yapmayı planlayan bir çiftiz.
Sevgilimin ailesinden bir iğne dahi görmeden ufak tefek eşyalarımızı almaktayız nikah tarihimiz şuanlık belli değil en kısa zaman için çabalıyoruz.

Kafamı karıştıran şu oldu, bu dönem benim ailemin binasında kiralık bir daire boşaldı. Aklımıza birden hemen tutup eşyaları döşeyelim yaza da elden gelen ile de nikahı yapalım. Önce bu fikri benimsedik benim ailem her konuda yardımcı olur yakın olmamız iyi olur diye. Sonradan da yememiz içmemiz bir olucak, sevgilim sabahtan akşama kadar işte -ben suan çalışmıyorum- ben yine ailemle. Bir yatmadan yatmaya eve gidicez yani. Sırf yatmadan yatmaya da kira vermek saçma geldi. Ben sevgilime bir sene kira vermektense bizimle oturmasını teklif ettim, gelen takılarla ve suanlık elimizde olan paranın üzerine bir sene kira öder gibi birikim yapıp evimizi alıp çıkalım dedim. O ara bende artık bir işe girmiş olurum dedim. Kendisi olumsuz bakmadı.

Bizim için en iyisi şu durumda bu fikir gibi geldi. Sizler ne düşünüyorsunuz yorum yaparsanız çok sevinirim.

Edit; ailemin kabul edeceğini düşünüyorum ama henüz aileme açmadım konuyu.
Kız evi erkek evi fark etmez aynı evde olursanız o iş olmaz,diyorsunuz ya yatmadan yatmaya eve gideceğiz diye o bile insana evli olduğunu hissettirir. Annenin babanın yanında adama cilve yapamazsın cinsel hayatın yok bir kavga bile edemezsin ki doğru düzgün anne baba yanında yaşayan iki çocuk hesabı olur ayrıca neden yeme içme bir olur onu anlamadım?

Evleniyosunuz kira vermek saçma geldi ne demek asıl para için bunlara kalkışmak saçmalık olur

Kız evi erkek evi fark etmez aynı evde olursanız o iş olmaz,diyorsunuz ya yatmadan yatmaya eve gideceğiz diye o bile insana evli olduğunu hissettirir. Annenin babanın yanında adama cilve yapamazsın cinsel hayatın yok bir kavga bile edemezsin ki doğru düzgün anne baba yanında yaşayan iki çocuk hesabı olur ayrıca neden yeme içme bir olur onu anlamadım?
Yine annem hazırlar, ben de tembellik ederim diye :dondurma: önceki mesajlarda da söyledim, etraflıca düşünmeden direkt birikim yapmaya odaklandım bir an.

3 buçuk senedir evliyim, annem bize geldiği ya da ben onlara gittiğim an afakanlar basıyor beni.
Çünkü herkesin düzeni ayrı, hayat tarzı ayrı.
En basit örnek ben soframı eksiksiz kurarım, annem asgari düzeyde kurar sonra bana laf söyler 'aman kim kullanacak boşu boşuna iş cikariyorsun' diye.
Bu laf bile cinnet gecirtiyor insana.
Hele evlenip de hala ailelerle mümkün değil oturmam.

Back