Hayır yaşamadımBir şey sorucam. Babanız annenizi aldattiktan sonra sizde ilerde aldatilirim korkusu yaşadınız mi ? Bunu yaşadıysanız nasıl atlattınız burası olmazsa uygun değilse de özelden yazar mısınız?
Ben maalesef sizin karakterinizde biri değilim anlayamıyorum o yüzden annem hassas noktam babamın aldatma olayı olmamasına rağmen (ki belki de yaptı asla yapmamıştır kesin demem) bağırmasında azarlamasında bile içim titriyor benim ,annemle ikisinin arasında diye 27 yaşımdayım kendimi rahatlatamıyorum canım yanıyor ve ileri giderse annemi azarlama bağırma tarzı hemen olaya dahil olurum ağzının payını veririm , sizin karakteriniz daha farklı demek ki burda karakter derken yanlış anlamayın kötü anlamda demedim yapı meselesi galibaAçıkçası ettim ediyorum yalan söyleyemem
Diğer türlü saçma bir şekilde taraf seçmek zorundayım bu da aşırı sağlıksız bana göre
Annemin destekçisiyim ama destekçi olmam demek babamla az görüşeceğim bu işe ben de dahil olacağım demek değil
teselli edip yardımcı olmak kastım
Babama tabi ki kırıldım o ayrı mesele ama durum tamamen ikisi arasında
çocukların hatta aldattığından bile haberi olmaması lazım o kadar sessiz sakin halledilmeli bence
Haberim olmasaydı önce yaşadığım arada kalmışlık hissini daha az yaşardım
Est yanlış anlamadım sonuçta 8 milyar insan demek 8 milyar farklı fikir demekBen maalesef sizin karakterinizde biri değilim anlayamıyorum o yüzden annem hassas noktam babamın aldatma olayı olmamasına rağmen (ki belki de yaptı asla yapmamıştır kesin demem) bağırmasında ayarlamasında bile içim titriyor benim annemle ikisinin arasında diye 27 yaşımdayım kendimi rahatlatamıyorum canım yanıyor ve ileri giderse annemi azarla bağırma tarzı hemen olaya dahil olurum ağzının payını veririm , sizin karakteriniz daha farklı demek ki burda karakter derken yanlış anlamayın kötü anlamda demedim yapı meselesi galiba
Bende sizin gibi düşünüyorum bana ağzıyla kuş tutsa da yaranamaz o saatten sonra . Ki zaten suçluluk psikolojisi ile çocuğumu kaybederim diye öyle davranıyorlar zaten daha da üstüne düşüyorlar çocuğunu çok düşünen adam böyle bi rezilliği yapmaz zatenSize katılıyorum. Bende benzer şeyler yaşadım çok yaraladı beni. Aldatılmış ile ilgili şeyler duyunca çok üzülüyorum. Ben kinci biriyim kin duydum. Halâ da kinliyim. Annem acı çekerken ben mutlu olamam da. Babam annemi aldatıp üzecek bende diyecem ki iyi bir baba onların arasındaki ilişki. Bana çok saçma geliyor. Özellikle kız çocuğu olarak bu çok kötü birşey. Anneyi aldattı kızının yüzüne nasıl utanmadan bakabiliyor bir adam. Hiç mi düşünmüyor adam ilerde kızımın başına gelirse diye. Hadi bunları geçtim sen çocuğunun rızkını dışarıya yediriyorsun. Ama doğruya aldatan insanda utanma olsa yapmazdı zaten. Kusura bakmayın dolmuşum bu konularla alakalı size içimi döktüm gibi oldum
kesinlikle katılıyorum anneme karşı ses yükselmesinde bile içim gidiyor benimŞimdi baba olmak ile eş olmak farklı şeylet ama kesinlikle bağımsız değil. Kesişim kümeleri var.
Babam mesela annemin kemiklerini kırsa dövse ama beni el üstünde tutsa yine de normal mi davranmalıyım bana iyi bir baba diye?
Aldatmanın ne farkı var? Biri fiziksel şiddet, diğeri psikolojik şiddet
Ben çözemedim
Hayır aksine tamamen çocuk kafasıyla düşünüyorum :) sen çocukların yaptıklarının normal olduğunu düşünüyorsun ama değil. ben çocukları suçlamıyorum bence psikolojileri bozuk ve yardım almaları gerek.Çocuklar 9 ve 14 yaşlarında lütfen ama
O zaman uğramadığını nerden biliyorsunuz ki?
Saklamak demek travmatize olmamak demek mi
Benim psikoloji eğitimim yok
ondan bilemiyorum aşırı büyük kafasında düşünüyorsunuz bana göre
babasını pohpohlayabilir annesini de pohpohlayabilir gidip düğünde de oynayabilir
Babasının düğünü
onlara kötü davranmalarını saklamalarının nedeni yeterince yaşanan keşmekeş de olabilir suçluluk psikolojisi de olabilir
Şükürler olsun büyük olay yaşamadık şiddet tarzı ama babam sinirli biri ani çıkışları çok konuşması var önceden daha beterdi şu an biz izin vermediğimiz için yapamıyor eskisi gibi ama açıkçası evlenip gidersek kardeşimle psikolojik şiddeti devam eder diye korkuyorumEst yanlış anlamadım sonuçta 8 milyar insan demek 8 milyar farklı fikir demek
Sizi ben anlıyorum açıkçası
Şiddet yalnız kırmızı çizgidir mesela bilmiyorum ne yaşadınız ama
umarım atlatırsınız gereksiz bir yük sizin için annenizi elbette sevip koruyun
Sanırım anneniz nahif bir kadın anladığım kadarıylaŞükürler olsun büyük olay yaşamadık şiddet tarzı ama babam sinirli biri ani çıkışları çok konuşması var önceden daha beterdi şu an biz izin vermediğimiz için yapamıyor eskisi gibi ama açıkçası evlenip gidersek kardeşimle psikolojik şiddeti devam eder He korkuyorum
Terapiye ihtiyaçları olduğu konusunda hem fikiriz yazmıştım zaten bilmiyorum okudunuz mu?Hayır aksine tamamen çocuk kafasıyla düşünüyorum :) sen çocukların yaptıklarının normal olduğunu düşünüyorsun ama değil. ben çocukları suçlamıyorum bence psikolojileri bozuk ve yardım almaları gerek.
Eşimin anne babası tam konu sahibinin büyük oğlunun yaşlarındayken boşanmışlar. 3 erkek kardeşler. Babası tekrar evleneyim dediğinde kesinlikle karşı çıkmış 3 kardeş. Çocuklar anne babalarının başkasıyla birlikte olmasını istemez bu içgüdüsel bir şey. Babasının annesini aldattığı kadınla Düğününde göbek atıyolarsa o çocukların normal olduğunu sanmam.
Eğer cici anneleri ve babaları harika insanlar olsaydı annesi yerine babasını tercih ettiler diye çocuklar anormal olmazdı ama bu kadar eziyet çekmelerine rağmen hala babalarında kalmaları normal değil kesinlikle. Bu çocukların iyi bir terapiye ihtiyacı var.
süreci sadece anne kötü yönetmiş herhalde çocuklar sadece ona sırtını çevirdiğine göre :) anneyi öldürmekle tehdit edip, çocukları babaanneye postalayan baba süreci belli ki harika yönetmiş ki (!) çocuklar hala bayılıyo onaTerapiye ihtiyaçları olduğu konusunda hem fikiriz yazmıştım zaten bilmiyorum okudunuz mu?
ayrıca buna uyum da sağlayabilirler her çocuk aynı tepkiyi de vermez
Ya da sadece annelerine tepkisel davranmak istediler
ama ortada iyi yönetilememiş süreç var bu kesin
Çocukları burada kötü yaftalamak doğru değil
Belki yaftaladığımız çocuklar ilerde gayet güzel bireyler olacak
iyi olduklarını düşündüklerimizin içinden canavar çıkacak
bu işler hiç belli olmuyor
+1Çocuk konusunda hassasım normalde ama nedense zerre üzülmedim yaşadıklarına
Kaç yaşındalar?
Kahraman babaları ile yaşamaya ya da kadınların yanında sürünmeye devam etsinler.
Elbet kıymetinizi anlarlar
Ayy aynen.İlahi adaletin bu kadar hızlı tecelli ettiğini okuyunca keyiflendim.
Bu zamana kadar çok üzülmüşsün artık keyfine bak. bekarsın, işin gücün var, çocuklar da babada adeta çöpsüz üzümsün. Bundan sonrasını elinde kahvenle vahşi hayvan belgeleseli izler gibi izle.
çocuklarınızın yaptığı kesinlikle normal değil. tamam ergenlik falan da bir çocuk annesini üzen babasına öfke duyar. Bu durum annesi bilgisayar oynamasına karışıyordu ama babası günde 10 saat bilgisayar oynamasına izin veriyor gibi basit şekilde açıklanacak bir şey değil. Hayır babasının yanında harika bir hayatı olsa neyse de defalarca evden kovulmuşlar. O yüzden pedogoga bunları anlatıp bir fikir alın. onlarda da travmalar oluşmuş olabilir
Evet benim annem naif, sabırlı bi kadın . Gerektiğinde tepkisini koyar oda ama karşıdaki bağırdıktan sonra tepki koymanın anlamı kalmıyor. Babanızda yaptığı hatadan dolayı kaybetme korkusu var birde annenizin ekonomik özgürlüğü olduğu için daha geri planda duruyordurSanırım anneniz nahif bir kadın anladığım kadarıyla
Aile yapılarımızın farklılığından kaynaklı diye düşündüm bu kadar ayrı düşünmemiz
Benim annemin boşanmama sebebi şuydu çocukların küçük olması
konuşmaların içeriğini bilmiyoruz tabi
Dedi ki çalışan bir kadın bu arada işime yarasın bazı konularda iyidir babam işte eğitimimiz için her şeyi yapar gibi bundan dolayı
Anneme şiddet uygulayamaz yani psikolojik olarak da annem dişlidir zaten annem boşanacak diye 3,5 atıyor evde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?