Tatlı Tarifi İbiza-Eti Burçak Bisküvi Sponsorluğunda

deynepnaz

Nirvana
Pro Üye
2 Aralık 2015
31.456
104.974
Merhaba Yemek Yarışması Takipçileri
Son zamanların popüler tatlılarından ibiza yapmaya var mısınız? Özellikle sütlü tatlı seviyorsanız tadını mutlaka seveceksiniz. Hem sunumu hem tadıyla ev halkının da misafirlerinizin de beğenisini toplayacak.

Malzemeler

Dış katmanı için :
-2 paket burçak bisküvi
-1 kaşık tereyağı

Çikolatalı katmanı için
-1 litre süt
-1,5 bardak un
-2 kaşık kakao
-1 bardak şeker
-1 kaşık tereyağı
-bir miktar damla çikolata(isteğe bağlı)

İç katmanı için
-1 bardak soğuk süt
-1 paket krem şanti veya pasta kreması
-İsteğe göre meyva(muz, çilek, kivi vs)
Kullandığım tepsinin boyutu 35*38 cm

Yapılışı:

-Öncelikle bisküviler rondoda toz haline gelene kadar ufalıyoruz.

-Ufalanmış bisküviyi 1 kaşık erimiş tereyağı ekleyip karıştırıyoruz. Bu sayede bisküviler birbiriyle özleşiyorsararken dağılmıyor.

-Tepsimize bisküviler her yerine eşit gelecek şekilde döşüyoruz. Üzerine bardak veya düz bir tabak ile hafif bastırarak düzlüyoruz. Çikolata sosu pişene kadar dinlendiriyoruz.

-Krem şantiyi veya pasta kremasını pakette yazan tarife göre hazırlıyoruz.
-Çikolatalı sosu uz için unu, Kakaoyu, şekeri tencereye boşaltıp karıştırıyoruz, yavaş yavaş sütü ekleyip kaynayan kadar karıştırıyoruz.

-Kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağı ve damla çikolata ekleyip karıştırıyoruz ve bisküvinin her yerine gelecek şekilde döküp, üzerini düzlüyoruz.

-Çikplata sosu soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı sürüp üzerini düzlüyoruz. Birkaç saat dolapta dinlendiriyorum ki rahat sarılsın.

-Dinlenen Tatlıyı önce ikiye daha sonrada istenilen büyüklüğe göre dilimliyoruz.
Ben akşam yapıp dolaba koydum, ertesi günü sardım.

Sarmak için pişirme kağıdına koyup sarınca daha kolay sarılıyor.

Ve sunum:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu güzellik nee tablo gibi gözüküyor bu tatlı bana çok zor geliyor ama inanılmaz güzel duruyor yaaa üzerindeki çileklere bittim çok güzel görünüyor canım nazocum, eline sağlık bayıldım başarılar dilerim

Ellerine sağlık çok güzel olmuş

Artık yeni kankirellan Deyno.

Gözümün kaldığı hep zor geldiği için yapmaya cesaret edemediğim tatlı
Keske komşunuz olaydım

Ellerinize sağlık

Teşekkür ederim canım
Bu 2.yapışım.Tarife uyuduğu takdirde çok kolay ve yapımı zevkli. Bu kategoride çileğe doyduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…