huzursuz bir gecenın ardından

lilyumkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
189
163
merhaba,
baştan belirteyim, öyle kıskanç kadınlardan değilimdir. hatta burada eşini uçan kuştan kıskanan insanları görünce de abarttıklarını düşünür kınarım. sanırım çok kınamışım başıma geldi :)

eşimin iş yerine bir kız işe girdi. ben de daha önceden kızla tanışıyordum ama samimiyetim yoktu. iş ortamları çok fena. tam kurtlar sofrası. herkes birbirinin kuyusunu kazıyor. ben de eşime dedim ki "bu kıza yardımcı ol, yazık güvenmesin kimseye, anlat arkada dönenleri" falan filan. eşim de yardımcı oldu, adaptasyon sürecinde baya işi öğretti ki kız kimseye mahcup olmasın. en ufak hatada anında kapının önüne koyarlar çünkü öyle bir ortam. biz de bu vesileyle samimiyeti ilerlettik kızla. ev ziyaretleri, arada mesajlaşmalar vs. fakat ben bu fazla samimiyetten hoşlanmamaya, kızın 3. kişiler hakkında yaptığı yorumlardan yola çıkarak da kızın biraz fesat biri olduğunu düşünmeye başladım. çok detay var da birini söyleyeyim. eşim birim değiştirecekti. kız da yapma etme kötü olur vs diyordu. ama eşim yine de değiştirdi. hafta geçmeden kız da aynı birime geçti...
aralarında iş ile ilgili bir şey konuşuyorlar, mesela eşim projenin zorluğundan dert yanıyor, bana mesaj atıyor kız. "ya x'in morali çok bozuk. aslında o şöyle aslan böyle kaplan. ben çabaladım ama beceremedim. sen ona evde destek ol" ve ya "x aslında şöyle gözüküyor ama böyle biri" diye bana kaç yıllık eşimi anlatıyor ve ya "x iş yerinde şöyle. evde de böyle mi?" bu mesajlara başta gülüp geçiyor, sadece gülücük koyuyor ya da hiç cevap yazmıyordum. ama artık kızmaya başladım. sizce fesatlık mı ediyorum? kız genel olarak ölçüsüz biri, benimle olan konuşmayı görseniz, iltifatlar, canımlar, cicimler ki ben çok donuk yazarım smiley bile koymam. kız iyi niyetli ve samimiyken içimin böyle huzursuz olması da bana kendimi kötü hissettiriyor. fesat mıyım ben diyorum.. dün whatsappta ortak gruplarında muhabbet ediyorlardı. benim de sinirim bozuldu, gıcık oldum yattım. telefondan buradaki konulara bakıyordum, birisinin eski eşi en yakın arkadaşıyla nişanlanmış. daha da gıcık oldum. onu kapatayım instagrama bakayım dedim, eşimin tee lise aşkı eskiden ne çok sevenim vardı temalı bir paylaşım yapmış. (o kızla başka bir vesileyle tanıştık yıllar sonra, tamamen tesadüf) sonuç olarak çok huzursuz uyudum öyle olunca da çok kötü rüyalar gördüm tabii.
kuruntu mu yapıyorum, fesat mıyım, yorumlarınızı bekliyorum. :)

Bence ne gerek var bu kadar samimiyete size ne de eşinize işi göster yanında ol diyorsunuz er ya da geç öğrenir zaten kendi düşen ağlamaz eşinde bi sey yoksa bile ya kiz eşinin böyle onla ilgilenmesine anlam yüklerse tehlikeli sular bunlar hiç kariştirmasaydin keşke bundan sonra mesafeli olun..

ne demek "ben destek olmaya calistim beceremedim"ler falan.

ben de kiskanc bi kadin degilim ama bu kadari gercekten gereksiz. esiniz de bundan rahatsiz olup mesafesini koymali artik.

eski sevgili konusu bunun uzerine geldigi icin sinirinizi bozmus ama sinir olunacak birsey degil bence:)

Ben de kiskanc bir kadin degilimdir ama bu durum benim de midemi bulandirirdi. Esinizin ona karşı bir ilgisi oldugunu sanmam ama temkinli olmakta fayda var. Esinizi alttan alta doldurabilirsiniz. Mesela kizi kotuleyebilirsiniz. Ama farkettirmeden. O da kendiliginden soguyacaktir doldukca.

eşime bi kere söyledim, "yani bu kız iyi ama biraz ölçüsüz. ben rahatsız oluyorum" dedim. "evet ben de anlamıyorum, çok bi çevre kuramadı herhalde bizi yakın görüyor kendine" dedi.
mesafe koymaya çalışıyorum ama olmuyor işte.. önerilere açığım :)

aynen eski sevdiği kızda bişey yok da tuz biber oldu.

Sen zemini hazirlamissin başta esine kiza yardim etmesinini isteyerek.
İs yeri fesat bir yer demissjn demekki kizda fesatlarfan biri.Siz kendinizi uyarin.
çok güldüm ya haklısınız. ama işte kız yeni girmişti ve iyi bir insan neticede. onu kurtlar yemesin dedim :) hala kız için kötü biri diyemem. sadece yakınım olsun istemem.

çok güldüm ya haklısınız. ama işte kız yeni girmişti ve iyi bir insan neticede. onu kurtlar yemesin dedim :) hala kız için kötü biri diyemem. sadece yakınım olsun istemem.
Anliyorum siz iyilikle yaklasmisiniz ama iste oyle olmuyor.
Herkes piser ortamina gore oda pisecektir zaten tam isyerine uygunmus kiz.

yok eşimden yana da kızdan yana da o manada şüphem yok. ama sonuçta bu olmayacağı anlamına gelmez. fazla samimiyete gerek yok. hepten mesafe koymaya da gerek yok dedik ama işte dengeyi bulamadık anlayacağınız.

Bence haddini aşmaya başlamış, ona ne ki bu kadar sahiplenip yorum yapıyor? Çok yakın arkadaş olsalar bile insan arkadaşının eşine söylerken birazçekinir yanlış anlaşılır diye.

Siz iyi niyetle yaklaşıp samimiyet kurmuşsunuz bir de, esinizden kuşkunuz yoksa rahat olun kızın başka bir niyeti varsa zamanla anlarsınız zaten ama eşiniz hakkında sizden iyi tanır gibi yorum yapmaya devam ederse de ufaktan dişinizi gösterin.

ben eşimin işine bu anlamda pek karışmam.
yeni gelen bir kıza neden yardımcı olmasını isteyeyim ki?
tanımam etmem sonuçta..
sonra da ne müsabet bana eşimle ilgili tavsiye verecek. eşimin ailesi bile vermezken..
haddini bilsin!

eski sevgili konusu diğer huzursuzluktan onu hiç takmayın bile..

Iyilikten maraz doğmuş gibi gibi ama niyetini de bilemeyiz tabi . Bence haddini aşmasına izin vermeyin Kızın . Tavrınızı koyun .

hiç tanımadığın biri için eşine destek ol demen yanlış olmuş ne idüğü belirsiz biriyken yani. sonradan da önünü alamamışsın. eşin ve sen birilkte mesafe koyun whatsaptan sürekli yazışmasınlar mesela ne alaka evde.

tanıyordum kızı. ben çekingen biriyimdir, biri iş yerimde bana öyle yardım etsin çok isterdim yeni girdiğimde. herhalde o yüzden eşime söyledim bilmiyorum.

bu arada herkes uyarın, tavrınızı belli edin demiş de NASIL yapayım? en çok o işi nasıl yapacağım konusunda yardıma ihtiyacım var. öyle sert ve kızın kalbini kıracak bir tepki vermek istemem açıkçası.

kim olursa olsun niye yardımcı ol diyorsun , bu senın en buyuk hatan , kızada kocanada yol açmışsın ,
belkı kocanın suçu yoktur belki kızında yoktur ama davranışları seni rahatsız etmeye başlamış ,
birden bire çok tepki verme birşeyyoksada eşşeğin aklına karpuz kabugu düşürme , dikkatli ol

insanlarla aramıza mesafeyi doğal olarak koyarız zaten. her mesajına cevap vermeyin mesela.
o hayırdır vs derse de, "işte olan işte kalır" gibi kestirip atan cümleler kullanırdım ben olsam.
böylece o iş arkadaşı olarak kaldığını bilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…