merhaba,
baştan belirteyim, öyle kıskanç kadınlardan değilimdir. hatta burada eşini uçan kuştan kıskanan insanları görünce de abarttıklarını düşünür kınarım. sanırım çok kınamışım başıma geldi :)
eşimin iş yerine bir kız işe girdi. ben de daha önceden kızla tanışıyordum ama samimiyetim yoktu. iş ortamları çok fena. tam kurtlar sofrası. herkes birbirinin kuyusunu kazıyor. ben de eşime dedim ki "bu kıza yardımcı ol, yazık güvenmesin kimseye, anlat arkada dönenleri" falan filan. eşim de yardımcı oldu, adaptasyon sürecinde baya işi öğretti ki kız kimseye mahcup olmasın. en ufak hatada anında kapının önüne koyarlar çünkü öyle bir ortam. biz de bu vesileyle samimiyeti ilerlettik kızla. ev ziyaretleri, arada mesajlaşmalar vs. fakat ben bu fazla samimiyetten hoşlanmamaya, kızın 3. kişiler hakkında yaptığı yorumlardan yola çıkarak da kızın biraz fesat biri olduğunu düşünmeye başladım. çok detay var da birini söyleyeyim. eşim birim değiştirecekti. kız da yapma etme kötü olur vs diyordu. ama eşim yine de değiştirdi. hafta geçmeden kız da aynı birime geçti...
aralarında iş ile ilgili bir şey konuşuyorlar, mesela eşim projenin zorluğundan dert yanıyor, bana mesaj atıyor kız. "ya x'in morali çok bozuk. aslında o şöyle aslan böyle kaplan. ben çabaladım ama beceremedim. sen ona evde destek ol" ve ya "x aslında şöyle gözüküyor ama böyle biri" diye bana kaç yıllık eşimi anlatıyor ve ya "x iş yerinde şöyle. evde de böyle mi?" bu mesajlara başta gülüp geçiyor, sadece gülücük koyuyor ya da hiç cevap yazmıyordum. ama artık kızmaya başladım. sizce fesatlık mı ediyorum? kız genel olarak ölçüsüz biri, benimle olan konuşmayı görseniz, iltifatlar, canımlar, cicimler ki ben çok donuk yazarım smiley bile koymam. kız iyi niyetli ve samimiyken içimin böyle huzursuz olması da bana kendimi kötü hissettiriyor. fesat mıyım ben diyorum.. dün whatsappta ortak gruplarında muhabbet ediyorlardı. benim de sinirim bozuldu, gıcık oldum yattım. telefondan buradaki konulara bakıyordum, birisinin eski eşi en yakın arkadaşıyla nişanlanmış. daha da gıcık oldum. onu kapatayım instagrama bakayım dedim, eşimin tee lise aşkı eskiden ne çok sevenim vardı temalı bir paylaşım yapmış. (o kızla başka bir vesileyle tanıştık yıllar sonra, tamamen tesadüf) sonuç olarak çok huzursuz uyudum öyle olunca da çok kötü rüyalar gördüm tabii.
kuruntu mu yapıyorum, fesat mıyım, yorumlarınızı bekliyorum. :)