Dediğiniz gibi pandemi evde eşinizin corona olması uykusuzluk bebeğinizle ilgilenme yakınlarla görüşememe stres yaratmış zaman zaman hepimizde oluyor ,hiç olmıcak şeylere deliriveriyoruz alınganlık gösteriyoruz ,bence sizinde bu sebepten ortada bişey yok çünküMerhabalar.
İki yıllık evliyim, bir de bebeğim var. Eşim geçen hafta korona oldu çok şükür tat koku kaybı dışında bir semptom görünmedi yani oldukça hafif atlattı süreci. İki üç güne tamamen iyileşmiş olur diye umuyoruz.
Eşim kendini izole etsin diye yatak odasına kapandı ben de salonda yatmaya başladım bu süreçte. Yalnız tam da bebeğimin diş çıkarma dönemine denk geldi. Bebeğim normalde odasında beşikte uyuyor ama özellikle şu diş dönemlerinde gece 17276252 kere uyanıyor. Böyle zamanlarda dayanacak gücüm kalmadığı için yanıma alırdım birlikte uyurduk. Ama şimdi yatak odasına giremediğim için ve salondaki koltuklar da açılmadığı için bebeğimi yanıma alamadım. Sonuç olarak bir haftadan fazladır gece sürekli uyanıyor odasına gidip geri uyutuyorum, sandalyede tamamen dalmasını bekleyip salona geçiyorum. Haliyle bende uyku diye bir şey kalmadı çok çok yorgunum. Bu derece uykusuzluk da sinir yaptı iyice bende maalesef. Genelde eşimle birbirimize giriyoruz tartışıp duruyoruz ben küsüyorum vs ruhen bitik durumdayım. Artı bu şehirde kimsem yok, olsa da Pandemi yüzünden göremem. Bütün gün evde bebek bakıyorum, uyumuyor yemiyor bu aralar kafayı yemek üzereyim artık. Bugün olan şeyi sormak istiyorum size ben mi bu ruhsal durumum yüzünden abartıyorum yoksa eşim haksız mı?
Sabah yine uykusuz yorgun uyandım. Bebeğimle ilgilendim falan sonra eşimin yanına gittim kahvaltıyı bebeğin sabah uykusundan sonra mı istersin diye o da öyle yapalım dedi tamam dedim. Bu arada yorgunum yüzüm asık falan ama ona karşı özel bir tavrım yoktu.
Neyse bebeğimi uyuttum, çabucak geri kalktı tekrar uyutmaya çalış derken yine gerildim iyice. Sonra uyandı bebeğim, aldım salona götürdüm. Eşim geldi, "kızım napıyorsun bebeğim" falan diye uzaktan baktı güldü gitti. Dikkatinizi çekerim bana bir şey demek yok. Ya aşırı bozuldum anlatamam. Ben zaten uykusuz yorgun stresliyim bi de bu halimle sana da iyi bakmaya çalışıyorum gelmişsin çocuğumuza bir şeyler diyorsun beni görmezden gelip gidiyorsun bu ne demek ya? O kadar sinirlendim ki anlatamam. Sonra da gitti annesiyle konuştu. Ben de bravo dedim çocuğunla annenle ilgilen ama bi de karın var hatırlatırım dedim. Yok işte sabah sinirliydin falan diye geveledi bir şeyler. Ya bu adamın evlilik tanımı bu mu ben anlamıyorum. Normal zamanda tamam ama sinirliyse mutsuzsa ölü taklidi yapayım kendi kendine halletsin demek değil mi bu? Gerçekten çok öfkeliyim artı eşimin beni sevmediğini düşünüyorum, bir insanı severseniz asıl böyle zor zamanında yanında olmaz mısınız?
Çok öfkeli ve çok mutsuzum. Abartıyor muyum?
Ya normalde kahvaltı bile hazırlamazdım ama korona olduğu için kendi hazırlanmasını istemedim yiyeceklere el sürüp virüs bulaştırır falan diye. Sırf hasta diye bu tavrım yani yoksa yemek bile yapmam bazen çok sinirlendiğimde.‘Kahvaltıyı bebeğin sabah uykusundan sonra mı istersin’ diye cümle kurarsanız adama, o da sizi evde çalışan yardımcı yerine koyar yani.
O ne biçim cümle yahu, bir şeyi yokmuş ki adamın.
Siz bebeğinizle salona kapanın, hazırlasın kendine maske takıp mutfakta bir şeyler, alsın odasına gitsin yesin.
E ama bu kadar niye şımartıyorsunuz ki!
İyileşince işe başlayacak tekrar, akşamları geliyor bebeğim erkenden uyuyor zaten bana bir faydası olmuyor eşimin hafta sonu dışında.Genelde tartisiyosaniz tartismamak icin size bi sey dememistir esiniz. Tamam cok yorgunsunuz daralmissiniz ama sizin sorununuz kendi icinizde gibi duruyo. Iyilesince bebegi esinize birakip biraz kendinizle ilgilenin bakim yapin yuruyuse cikin sizi mutlu edecek seyler yapin.
Ben abarttiginizi düşünüyorum. Benim de o dönemlerde eşim görevdeydi gıyabında boşanma kararı alıp gıyabında barisiyodum.Merhabalar.
İki yıllık evliyim, bir de bebeğim var. Eşim geçen hafta korona oldu çok şükür tat koku kaybı dışında bir semptom görünmedi yani oldukça hafif atlattı süreci. İki üç güne tamamen iyileşmiş olur diye umuyoruz.
Eşim kendini izole etsin diye yatak odasına kapandı ben de salonda yatmaya başladım bu süreçte. Yalnız tam da bebeğimin diş çıkarma dönemine denk geldi. Bebeğim normalde odasında beşikte uyuyor ama özellikle şu diş dönemlerinde gece 17276252 kere uyanıyor. Böyle zamanlarda dayanacak gücüm kalmadığı için yanıma alırdım birlikte uyurduk. Ama şimdi yatak odasına giremediğim için ve salondaki koltuklar da açılmadığı için bebeğimi yanıma alamadım. Sonuç olarak bir haftadan fazladır gece sürekli uyanıyor odasına gidip geri uyutuyorum, sandalyede tamamen dalmasını bekleyip salona geçiyorum. Haliyle bende uyku diye bir şey kalmadı çok çok yorgunum. Bu derece uykusuzluk da sinir yaptı iyice bende maalesef. Genelde eşimle birbirimize giriyoruz tartışıp duruyoruz ben küsüyorum vs ruhen bitik durumdayım. Artı bu şehirde kimsem yok, olsa da Pandemi yüzünden göremem. Bütün gün evde bebek bakıyorum, uyumuyor yemiyor bu aralar kafayı yemek üzereyim artık. Bugün olan şeyi sormak istiyorum size ben mi bu ruhsal durumum yüzünden abartıyorum yoksa eşim haksız mı?
Sabah yine uykusuz yorgun uyandım. Bebeğimle ilgilendim falan sonra eşimin yanına gittim kahvaltıyı bebeğin sabah uykusundan sonra mı istersin diye o da öyle yapalım dedi tamam dedim. Bu arada yorgunum yüzüm asık falan ama ona karşı özel bir tavrım yoktu.
Neyse bebeğimi uyuttum, çabucak geri kalktı tekrar uyutmaya çalış derken yine gerildim iyice. Sonra uyandı bebeğim, aldım salona götürdüm. Eşim geldi, "kızım napıyorsun bebeğim" falan diye uzaktan baktı güldü gitti. Dikkatinizi çekerim bana bir şey demek yok. Ya aşırı bozuldum anlatamam. Ben zaten uykusuz yorgun stresliyim bi de bu halimle sana da iyi bakmaya çalışıyorum gelmişsin çocuğumuza bir şeyler diyorsun beni görmezden gelip gidiyorsun bu ne demek ya? O kadar sinirlendim ki anlatamam. Sonra da gitti annesiyle konuştu. Ben de bravo dedim çocuğunla annenle ilgilen ama bi de karın var hatırlatırım dedim. Yok işte sabah sinirliydin falan diye geveledi bir şeyler. Ya bu adamın evlilik tanımı bu mu ben anlamıyorum. Normal zamanda tamam ama sinirliyse mutsuzsa ölü taklidi yapayım kendi kendine halletsin demek değil mi bu? Gerçekten çok öfkeliyim artı eşimin beni sevmediğini düşünüyorum, bir insanı severseniz asıl böyle zor zamanında yanında olmaz mısınız?
Çok öfkeli ve çok mutsuzum. Abartıyor muyum?
Ama inanın benden sağlam adam kendi bile söylüyor turp gibi yani. Ben enkaz gibiyim uykusuzluktan stresten. Benden iyi yani, insan der şu kadın günlerdir uykusuz yorgun haliyle sinirleri bozuldu falan. Yok adam aman bana bulaşmasın modunda.Uykusuzluk sinir harbi yaptığından alınganlık mı yaptı acaba, eşinizde covid atlatmış ya da atlatıyor onun psikolojisi bile yeter eşinizde alınganlık yapmış olabilir sizden ilgi gelmeyince de direk annesine gitmiş.
Tat koku dışında bir şeyi yokmuş, eldiven giyip maske takardı, siz de insanınız sonuçta.Ya normalde kahvaltı bile hazırlamazdım ama korona olduğu için kendi hazırlanmasını istemedim yiyeceklere el sürüp virüs bulaştırır falan diye. Sırf hasta diye bu tavrım yani yoksa yemek bile yapmam bazen çok sinirlendiğimde.
Geçen gün ben de boşanmak istedim ama sabahına çok saçma geldiBen abarttiginizi düşünüyorum. Benim de o dönemlerde eşim görevdeydi gıyabında boşanma kararı alıp gıyabında barisiyodum.
Evde olduğu zamanlarda çocuğu öpüp giderken ben nolucam diyorum
Adam direkt bana bulaşmasın modunda, böyle evlilik olur mu Allah aşkına?Tat koku dışında bir şeyi yokmuş, eldiven giyip maske takardı, siz de insanınız sonuçta.
Uykusuzluk çok çok büyük bir stres kaynağı hele milyon kere uyanıp uyumak, günlerce uyumamaktan daha beter bir durum.
Ben sizi haklı buldum, eşiniz sinirlisiniz diye konuşmamış ama bir zahmet sorsaydı ‘sen nasılsın, çok yoruldun biliyorum ama düzelecek’ vs gibi bir konuşma yapsaydı.
O evdeki insansınız sonuçta, sinirli diye sormamak nedir...
Hayır uyanmış gelmiş bebekle konuşuyor bana da bir günaydın falan de bari. Eşimdeki tamamen yine tersinden uyanmış bulaşmayayım kafası. E evliliği ne sanıyordu bu adam? Çocuğu? İnsan bu kadar uykusuzluktan gergin oluyor eee hep gülüp eğleneceğiz mi sandı evlenirken? Nerede karşı taraf zorlanırken bir yardımcı olmak. Hayır fiziksel bir şey de istemiyorum insan biraz destek olur manevi olarak. Düşündükçe sinir oluyorum adama.bence biraz sakinleyin, ayni evdesiniz, surekli odadan gecerken size selam verecek degil ya, ben bir sey goremedim olayda.
ama elbette ki yorgunluk uykusuzluk cok cok zor, ben acayip gergin olurum oyle durumlarda, size alingansiniz diyorum ama ben beterini de yapabilirim.
yer yatagi falan yapin cocugun odasina bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?