- Konu Sahibi yercekimli karanfil
-
Gozde Kansu'nun isine son verilmis. kimse bana artik Turkiye de akepe ileri demokrasisinden bahsetmesin.
bunların tüm politikası rant üzerine çünkükaz gelecek yerden tavuk esirgemezler.
başörtüsü meselesiyle ne kadar oy toplayacaklarının bildikleri için 11 yıldır temcit pilavı misali konuşup duruyorlar. e seçim önü malum artık yapalım şunu dediler herhalde.
Aus cum, fikrilerini takip ettiğim için aynı kanaati taşıyacağını düşünüyorum. aksi olur mu bilmem. o dönemleri yaşayan sen , ben burda başka arkadaşlarımız biliriz ki gerçekten acı anılarla doluydu. hakaretlere maruz kalmak, tü kaka ilan edilmek, gerici yobaz yaftası yemek aşağılayıcı tutumlardı. Bize bunu reva gören yalnız adalet sistemi değildi. Adaletin kestiği parmaklardan ziyade , kraldan çok kralcı insanların kestiği parmaklar yaktı canımızı.onların, birilerine yaranmak için, bizi yerden yere vurmalarıydı bizi perişan eden. maalesef bu başlık altında gördüğüm bazı yorumlar , yuh , artık dedirtti bana . birden bire geçmiş ve yaşanan acılar unutlmuş, intikam yeminleri edilmiş sanki. sıra bize geldi havaları, bilmem ne? ne ayak arkadaş bu. bana yapılmasını istemidiğim bir şeyi başkasına nasıl reva görürüm ben? hadi gördüm bunun vebalini nasıl veririm ben? Müslüman , elinden, dilinden emin olunan insan olmayacak mıydı? bugün, oley, ipler bizim elimize geçti deyip adam asmaca oynamak ne kadar masumane. ne oldu kınadıklarımıza? farkımız neydi ki onlardan. adaletti değil mi?peki, bu mu adalet. ahiret hesabını getirip ortaya koymak, şişse çevirmece oynar gibi dürüstlük mü, doğruluk mu demek. bazı insanların zihin yapısını algılamkta çok zorlanıyorum gerçketen. allah akıl fikir versin.
Programları sunan ya da katılanların aşırı dekolte giymesinden abartıya kaçıp normalin dışında göstermelerden son derece rahatsız oluyoruz ailecek.Utanıyorum ekrana bakarken çocuklarımla o görüntüleri beraber izlemeye.Eskiden sinemalarda aile günlerinde açık sakıncalı sahneler makaslanırdı kimse neden diye sormazdı çünkü yerinde bir hareketti ve ayıptı.
Eşimin yanı harici çocuklarıma dekolteyi abartmış halde görünemem,bence dekolte gibi konularda edebli olmanın zararı olmaz kimse birbirinin göğüs arasını,pantalondan çıkan o arka görüntüyü ve baldırlar arasından görünen çamaşırları seyretmek zorunda değil ne kadar doğal karşılanırsa ilerde çırılçıplak prog. yayınlanır ahlak artık ölür.
evli ve namuslu bir kadının dekolte, mini etek vs. giyimleri savunmasını anlayamıyorum.
çünkü kocası da görecek onları.
bir kadın ne kadar güzel olursa olsun, kendine ne kadar güvenirse güvensin... güzelin de güzeli var. çeşit çeşit güzel var.
bir erkek ne kadar namuslu olursa olsun hanımı onun bu güzelleri görmesinden rahatsız olur, olmalı yani.
rahmetli halam kız kıza bir sohbette anlatmıştı:
başka bir kadın anlatmış ona da..
kadın bi parkta kocasıyla beraber oturuyorlarmış.
bi bakmış kadının birisi çıkarmış kocaman memesini çocuk emziriyor...
demiş ki: "baktım kadının memesi nasıl da güzel dikkat çekici, korktum kocam görecek diye, bi telaşla hemen gittim azarladım kadını ve üstüne bişey örttüm."
:)
şimdi bu tepki mi sağlıklı, yoksa dekolteyi savunmak mı sağlıklı?
Evet haklısın kimse birbirinin hiçbiryerini seyretmek zorunda değil. Biri kafana silah dayayıp illa bunu seyredeceksin demiyorsa kumandayı alıp kanalı çeviriverirsin olur biter.
Ayrıca şimdi dekolte olursa ileride çırılçıplak programlar yayınlanır düşüncesi ile başörtüsu serbest olursa şeriat gelir kafası arasında hiçbir fark göremiyorum.
Programları sunan ya da katılanların aşırı dekolte giymesinden abartıya kaçıp normalin dışında göstermelerden son derece rahatsız oluyoruz ailecek.Utanıyorum ekrana bakarken çocuklarımla o görüntüleri beraber izlemeye.Eskiden sinemalarda aile günlerinde açık sakıncalı sahneler makaslanırdı kimse neden diye sormazdı çünkü yerinde bir hareketti ve ayıptı.
Eşimin yanı harici çocuklarıma dekolteyi abartmış halde görünemem,bence dekolte gibi konularda edebli olmanın zararı olmaz kimse birbirinin göğüs arasını,pantalondan çıkan o arka görüntüyü ve baldırlar arasından görünen çamaşırları seyretmek zorunda değil ne kadar doğal karşılanırsa ilerde çırılçıplak prog. yayınlanır ahlak artık ölür.
Yıllarca türban zulümü çektik diyen arkadaşlar şimdi açık olanların aynı zulümü çekmeleriini ellerini ovuşturarak bekliyor.
Bu tutumları bana samimi ve insancıl gelmiyor.
Senin türbanın . başında ki örtün , uzun eteğin açık olanı ilgilendirmediği gibi milletin g.tünü açıp gezmeside seni ilgilendirmez.
Herkes istediği ve inandığı gibi yaşar.
Sevap ve günahın kişisel olduğunu düşünüyorum.
Bazıları haddini aşıyor.
Biri umuma açık yerlerde etekle gezilmesin falan yazmış yuh falan oldum .
Eee onlar değilmiydi her yerde özgürce dolaşmak isteyen . Siz şimdi ne diye insanları kısıtlamak istiyorsunuz ?
Ben böyle yapanların başında ki örtününde samimiyetine inanmıyorum.
Açığı da kapalı da heryerde istediği gibi yaşaşın.
Ne seni ne başbakanını ne belediye ne büyükşehir ne o ne bu kimseyi ilgilendirmiyor. Açığı da kapalının nasıl yaşadığı ilgilendirmiyor.
Dün çok çektik diye söyleyenler bugün başı açık olana karışmaya çalışmasın . Daha samimi ve daha inandırıcı olurlar ozaman.
Kusura bakmayın yazdıklarıma verilecek cevabı şu cümlelerle verdiğini sanan kimseyle polemiğe gelemem.Ben kanalları değişmek zorunda değilim değişebilirimde elbette ama ben yatak sahneleri,şuh açık kıyafetlere her zaman karşıyımdır.Kapalı değilim ama dışarıdada evde çocuk ya da yakınlarımın yanındada haddimi bilerek giyinirim.Sınırlar vardır sınırları aşar ya da zorlarsanız bu özellikle ahlak konusunda zarara uğrarsınız.Kısa zamanda görülemeyen şeyler uzun zaman yayılır sessizce ve başedilemez hal alır.Örnek verdiğim gibi sinemalarda aile kadın günleri gösterimlerde yapılan ahlaki davranış kimseyi rahatsız etmedi.Bundan sonra okuyacak anlayabileceklere yazdım gereksiz cümle kurup işi açık kapalıya getirenlerle muhabbetim imkansız.Evet, degil. Kanali degistirebilirsiniz mesela. Cocuklarinizin size yanlis olan görüntüleri görmesini istemiyorsaniz, buyrun, farkli kanallar var, internet var, beraber kitab okuyabilirsiniz,... .
Ayrica ahlak sadece giyim ile ilgilimi? Siz açik kadinlari istemiyorsaniz o zaman sizin görüsüne bakarsak, mesela kapali ögretmen istemiyenler, kapali kadinlari televizyonda görmek istemiyen insanlari hakli kiliyor, degilmi?
Atv de bir programda sunucu Gozde Kansu'nun giydigi kiyafeti"Bir sunucu oyle bir kiyafet giymis ki olamaz yani. Dunyada da kabul edilemez"diyerek elestirmis Huseyin Celik.
Hani kimsenin giyimine hayat tarzina karisilmiyordu. Sunucu kizin kovulacagi soyleniyor.
Evet yavas yavas ortaya cikiyor demokrasi ozgurluk anlayislari. Sen benim turbanima karisamazsin ama Ben senin dekoltene karisirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?