• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huseyin Celik'in dekolte isyani

Geniş meşrepli ne demek?

şimdi bu arkadaş mesajını yazdıktan sonra, kendine engel olamayıp tekrar "mesaj düzenleme paneline" girmiş ve bir de "geniş meşrep" eklemiş. tabi aceleyle yazınca "hafif" yerine "geniş" yazmış. :)))

literatüre ilk defa nehar85 tarafından kullanılan "geniş meşrep" sözcüğünün eklenmesini, ivedilikle talep ediyorum.

ne güzel söylediniz çizdiğim yeri.
o zaman sorun etmeye gerek de kalmıyor değil mi.

Sorunu biz yaratmadık bir bakanın fikrini söyledi diye yok özgürlük yok demokrasi diyen biz değiliz siz özgürlükten bahsederseniz bende daha önce yapılan zulümü hatırlatırım kimse de kusura bakmasın....
Yoksa herkesin dini kendine.....

öyle tabi ki efendim
yinede ben herkes için iyi niyetliyim
umarım selülit sorunu yaşamazsınızda bol bol giyersiniz minicik eteklerini hepiniz
öpüyorum herkesi:52::52::52::52::52:

adabımızla tartışmak varken konuyu alaya almak neyin nesi bilemedim.
size iyi günler

Vardı canım benim olmaz mı hiç ?
Şimdi ne kadar bunu dillere pelesenk yapıp , başörtüsü üzerinden nemalanmayı vazife edinmiş insanlar güruhu olarak görülseler de , vardı .

Yasa vardı bir kere ... Üniversite sınavına baş örtülü giremediğin gibi üniversiteye girmen de hayal oluyordu . Okullarda ise göz yuman öğretim görevlileri vardı sadece .Belki bunlara rastgeldiniz.

Bende tevellüt eski , o sebeble iyi bilirim o zamanları .

Bak kamuda çalışma hakları bile yeni elde edildi.

Yapılanlar,yapılmayanlar çoktu,hala da devam ediyor Aus.
Biz kadınlarız bu haksızları yapanda,yaptıranda.
Öyle bir hale geldik ki,bir kadın ''ben çarşaflılardan rahatsız oluyorum ''diyor.
Gene başka bir kadın''açık giymek isteyenler belli mahallelerde yaşasın ,ben rahatsız oluyorum''diyor.
Her daim mağdur olan ''kadın''.
Ama birbirini yerin dibine sokmaya çalışan gene kadın.
Başörtüsü sorunu çözüldü,hepimiz sevindik,ama hala biz zamanında mağdurduk,sizde mağdur olun zihniyeti taşıyanlarda var.
Nedir bu kin ,nedir alıp verilemeyenler bilemiyorum.
Mune nin dediği gibi bir erkek ortaya taşı attı,biz kadınlar birbirimizi yiyoruz.

arkadaşım abartmayalım. yıllaRCA antalyada yaşadım. sıokakta mayoyla dolaşanını görmedim. sahilde bile güneşlenirken wcye giderken pareomuzu takarız biz.
yani antepte mayoyla dolaşanın akli dengesi bozuktur. bir örnek verelim elbette verelimde lütfen mantıklı olsun. rica ederim:6:

hayır olsa bile ne yani, gözüne kadar kapatan çarşaflı yok mu ? herşeyi abartan mutlaka olur tek tük kapalı da açık da, rahatsız oluyorsam bakmam olur biter. yıllardır kadın vücuduna öcü gibi bakıldığından hala normal giyimli bir bayan görünce ağzının suyu akan tipler var. tamamen irade meselesi, adamın önünce çıplak kadın da koysan bakmak istemiyosa bakmaz, iddia ediyorum tahrik de olmaz.

Sorunu biz yaratmadık bir bakanın fikrini söyledi diye yok özgürlük yok demokrasi diyen biz değiliz siz özgürlükten bahsederseniz bende daha önce yapılan zulümü hatırlatırım kimse de kusura bakmasın....
Yoksa herkesin dini kendine.....

neyse boşa kürek salladığımı fark ettim
zaten fazla kaldım pc başında ben çıkayım en iyisi.

Hadi bakalim hangi taraf kazanacak:)

Yine bir kargasa kaos, yine birbirini dinlememe, anlamama, empati kurmama durumu ile karsi karsiyayiz.
Merak ediyorum sonu ne olacak.
Dekolteli giyinenlere " hafif mesrepli" diyenlerle " basörtülülerde her meslegi yapmayi versinler" diyenlerin birbirinden farki ne olaki?

Islam dini herkese özgürlük tanimiyor mu?
Siz neden insanlari kisitlamaya calisiyorsunuz?
Kim nasil giyinirse giyinsin kime ne?
Allah gözkapagi denen birsey vermis, kapat gözünü, cevir basini.
Sen günahkar olma diye insanlar neden seferber olsun.
Sinin imtihanin ddegil mi bu? Bakmamasi egreken sen degil misin?

Kapali kadinlarin cektikleri zulüm ne zaman kabul edilecek.
Ne zaman okuyamayan, calisamayan, inanci yüzünden eve mahkum edilen kadinlarimizin dertdi ile dertlenmeyi becerebilecegiz.
Inkar etmekle yok saymakla olmamis mi olacak onca zulüm?
Bir bayanin basörtüsünün serbes birakilmasi neden rahatsiz eder baska bir bayani.

Biz bu kafayla bir arpa boyu yol alamayiz.
Birak kanun cikarmayi, cilt cilt kanun kitaplari cikarsak nafile, insanlarin beynini, düsüncesini degistirip, herkes icin özgürlük fikrini veremedikten sonra.

bu gün açık saçık giyinmekte ısrarcı olanlar, geniş meşrepli olanlar vs. bir araya gelip kendi mahallelerinde yaşasınlar, kendi sokaklarında özgürce mini etek giysinler.. özgürce göğüs dekoltesi açsınlar.
böylece kimseyi rahatsız etmemiş olurlar.
fakat ortak çarşıya gidecekleri zaman, metroya binecekleri zaman lütfen tesettüre riayet etsinler.
:53::53::53:
Toptan hepsini zehirleyelim nasıl fikir
Kesin çözüm:53:

alıntılamak istiyorum yazını.
ben de hiç görmedim kapalı bayanların başından örtünün sökülüp alındıgını.
benim okudugum okulda da bu yasa çıkmadan önce bile girer cıkarlardı gayet rahat.
çok mu uç noktalarda yaşadım acaba:44: gercekten merak ediyorum
Sanırım memlekette başka bir memleket daha var, ben de görmedim çünkü hiç eziyet göreni de edeni de...
Herkes keşke sen gibi açıksözlü ve oyuna gelmeyen olabilse nickim... :34:
HayyaL, özellikle giyim tarzımı belirtiyorum ki sonra sen açıksın ne anlarsın demesinler diye :) Hani ayırt edilmek için değil, kapalı-açık ayrımına girmek için hiç değil...
Kimse sana uzaylı demiyor kendini insan sıfatından çıkarma lütfen.Sen yaşamadın diye diğer yaşayan insanları da görmezden gelemezsin ben çevremde yaşadıklarımı gördüm.Senin için Haberi alıntı yapıp ekliyorum oku bakalım kpss haberini............

Başörtülü adaylar, KPSS'in yapıldığı okula alınmadı...

KPSS'nin yapıldığı Kadıköy Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde türbanlı adaylar salona alınmayınca, bazı adaylar sınava girmeden geri döndü, bazıları da başlarını açarak sınava girdi. Sınava girebilmek için başını açmak zorunda bırakılan adaylar ve yakınları YÖK'ün türban konusuyla ilgili açıklamasının ardından sorun çıkabileceğini düşünmedikleri için rahat geldiklerini, ancak türban yasağının sınavda uygulanmasıyla psikolojilerinin bozulduğunu söyledi.
KPSS sınavına girmek için sabah saatlerinde Kenan Evren Anadolu Lisesi'ne gelen kadın adaylardan türbanlı olanlar, görevlilerin türbanı çıkartmaları yönündeki uyarıları ile karışlaşınca neye uğradıklarını şaşırdı. YÖK'ün türban konusundaki açıklamalarının ardından sınavda kendilerine sorun çıkartılmayacağı düşüncesiyle rahat bir şekilde sınavın yapılacağı okula geldiklerini söyleyen adaylar, yasağın devam ettirilmesine bir anlam veremediklerini kaydetti.

Kendimi insan sıfatından çıkarmadım da, nasıl okudun da bu anlamı çıkardın anlamadım?
Hadi bahsi geçen okulda yönetmelik gereği almamışlar diyelim, sen kapalısın diyip bi kenara mı çekmişler saçını başını mı yolmuşlar türbanını mı çekiştirmişler?
Hayır zaten kpps'ye girmeye niyetli bi insan kamuda tesettürlü çalışılmadığını da bilir söz konusu kpss zamanında. Bunu kabul etmiş de sınavda açmayı mı kabul edememiş?

zamanında kapalılara yapılıyordu ne demek ? açıklara da mı yapılsın yani, bunun da mı rövanşını alıyorsunuz?

kim savunuyor kapalılara zulmedilmesini, örtülerinin çekilip çıkarılmasını ?

Vardı canım benim olmaz mı hiç ?
Şimdi ne kadar bunu dillere pelesenk yapıp , başörtüsü üzerinden nemalanmayı vazife edinmiş insanlar güruhu olarak görülseler de , vardı .

Yasa vardı bir kere ... Üniversite sınavına baş örtülü giremediğin gibi üniversiteye girmen de hayal oluyordu . Okullarda ise göz yuman öğretim görevlileri vardı sadece .Belki bunlara rastgeldiniz.

Bende tevellüt eski , o sebeble iyi bilirim o zamanları .

Bak kamuda çalışma hakları bile yeni elde edildi.

Aus cum, fikrilerini takip ettiğim için aynı kanaati taşıyacağını düşünüyorum. aksi olur mu bilmem. o dönemleri yaşayan sen , ben burda başka arkadaşlarımız biliriz ki gerçekten acı anılarla doluydu. hakaretlere maruz kalmak, tü kaka ilan edilmek, gerici yobaz yaftası yemek aşağılayıcı tutumlardı. Bize bunu reva gören yalnız adalet sistemi değildi. Adaletin kestiği parmaklardan ziyade , kraldan çok kralcı insanların kestiği parmaklar yaktı canımızı.onların, birilerine yaranmak için, bizi yerden yere vurmalarıydı bizi perişan eden. maalesef bu başlık altında gördüğüm bazı yorumlar , yuh , artık dedirtti bana . birden bire geçmiş ve yaşanan acılar unutlmuş, intikam yeminleri edilmiş sanki. sıra bize geldi havaları, bilmem ne? ne ayak arkadaş bu. bana yapılmasını istemidiğim bir şeyi başkasına nasıl reva görürüm ben? hadi gördüm bunun vebalini nasıl veririm ben? Müslüman , elinden, dilinden emin olunan insan olmayacak mıydı? bugün, oley, ipler bizim elimize geçti deyip adam asmaca oynamak ne kadar masumane. ne oldu kınadıklarımıza? farkımız neydi ki onlardan. adaletti değil mi?peki, bu mu adalet. ahiret hesabını getirip ortaya koymak, şişse çevirmece oynar gibi dürüstlük mü, doğruluk mu demek. bazı insanların zihin yapısını algılamkta çok zorlanıyorum gerçketen. allah akıl fikir versin.

Son düzenleme:
birbirimizi olduğu gibi kabul edip saygı göstermedikçe bu devran böyle devam eder gider.
aslında bu o kadar kolayki.
neden zorlaştırıyorsak.

Son düzenleme:
bunu söylemeden gecemeyecemmm
madem sayın bakan bu dekolteden rahatsız oluyo ona göre madem bu namusssuzluk olarak görünüyo (eger görünmeseydi bunu dile gtirmezdi) bu ülkeyede o zaman turist almayacak ben tatil merkezinde yaşıyorum ve yazın burda gezen bütün turistler bikiniyle tangayla geziyo madem bi tv programındaki görüntden rahatsız oluyosunuz bundanda duymanız gerekir ve bunu bile bile nasıl bu ülkede onların tatil yapmasına izin veriyosunuz ama unutmuşum siz onlardan gelir elde ediyosunuz maksat ekonomi canlansın.demekki bu ülkede özgür olabilmek için tursit olmak gerekiyo.
madem diyosunuzki bu ülkede isteyen dinini istedigi gibi yaşar bırak türk olandı dini istedigi gibi yaşasın.

Şunu birileri anlasın artık.
''zamanında'' diye başlayan cümleler artık insanın midesini bulandırmaya başladı.
Olan olmuş. Şimdi oluyor mu? Hayır! Ne gerek var ısıtıp ısıtıp önümüze sürülmeye?
Rövanş arayışı mıdır bu?
Bir başörtü zulumudür gidiyor:25:.

Son düzenleme:
bunu söylemeden gecemeyecemmm
madem sayın bakan bu dekolteden rahatsız oluyo ona göre madem bu namusssuzluk olarak görünüyo (eger görünmeseydi bunu dile gtirmezdi) bu ülkeyede o zaman turist almayacak ben tatil merkezinde yaşıyorum ve yazın burda gezen bütün turistler bikiniyle tangayla geziyo madem bi tv programındaki görüntden rahatsız oluyosunuz bundanda duymanız gerekir ve bunu bile bile nasıl bu ülkede onların tatil yapmasına izin veriyosunuz ama unutmuşum siz onlardan gelir elde ediyosunuz maksat ekonomi canlansın.demekki bu ülkede özgür olabilmek için tursit olmak gerekiyo.
madem diyosunuzki bu ülkede isteyen dinini istedigi gibi yaşar bırak türk olandı dini istedigi gibi yaşasın.

bunların tüm politikası rant üzerine çünkü :1: kaz gelecek yerden tavuk esirgemezler.
başörtüsü meselesiyle ne kadar oy toplayacaklarının bildikleri için 11 yıldır temcit pilavı misali konuşup duruyorlar. e seçim önü malum artık yapalım şunu dediler herhalde.

Yapılanlar,yapılmayanlar çoktu,hala da devam ediyor Aus.
Biz kadınlarız bu haksızları yapanda,yaptıranda.
Öyle bir hale geldik ki,bir kadın ''ben çarşaflılardan rahatsız oluyorum ''diyor.
Gene başka bir kadın''açık giymek isteyenler belli mahallelerde yaşasın ,ben rahatsız oluyorum''diyor.
Her daim mağdur olan ''kadın''.
Ama birbirini yerin dibine sokmaya çalışan gene kadın.
Başörtüsü sorunu çözüldü,hepimiz sevindik,ama hala biz zamanında mağdurduk,sizde mağdur olun zihniyeti taşıyanlarda var.
Nedir bu kin ,nedir alıp verilemeyenler bilemiyorum.
Mune nin dediği gibi bir erkek ortaya taşı attı,biz kadınlar birbirimizi yiyoruz.

Var var olmaz mı o da var , bu da var , şu da var ?

Tartışma biraz alevlenince , önceden saklanan , tepki çeker diye düşünülen sözler bir bir dökülüveriyor klavyeden .

Empati yapmak mı çok mu zor acep ? Yani bir kadın , o şekilde kendini çok güzel hissettiği için bol dekolteli giyiniyorsa ; onu anlamak...Bir başka kadın inancının o maddesini de yerine getirebiliyor diye örtünüyorsa ; onu anlamak ...

Zor mu cidden çok merak ediyorum ? Anlamak için dil döktükçe uzuyor sanki mesele . Gündem ne kadar karışık , gündem ne kadar alevli olursa olsun , iş bu noktaya gelince bir çoşuyoruz nedense.

Ben , şahsım adına konuşabiliyorum sadece .Empati isteyene , dibine kadar bende var :9: Çünkü ''namussuzluk'' diye atfedilen çokça kılık kıyafeti , bir dolu bakış ve kınamaya rağmen çok uzun seneler giymiş biriyim .İyi bilirim yani , göğüs çatalı açıkta sokağa çıkınca bir kadının başına gelenleri,duyduğu sözleri...

Ha ama çokta iyi bilirim , bir kadının örtüsünden dolayı küçümsendiğini , kabul görmediğini , sokakta hakarete maruz kaldığını.Onu da yaşıyorum şuan çünkü.

Ne yapmalı bilemiyorum ? Bu anlamama durumu cidden beni üzüyor .İlle bir kadının her iki durumu da yaşamış olması mı gerekiyor , bir diğerine hak vermesi için ? Yaşananları görmezden gelmemesi için ?

Neyse , biz yine aynı hoşgörü ile devam edelim , doğru yol budur ve değişmeyecek olandır .:34:

Back