• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HURMA : Tokluk Diyeti

nasıl yapıldığını ben anlamadım bilen arkadaşlar varsa biraz açsalar mesela günde kaç tane hurma yenecek neler yenecek bi örnek menü lütfen çok merak ettim

Sudenaz arkadaşım örnek menüye bende ulaşamadım,fakat 3 öğün x10 adet şeklinde yemeyi düşünüyorum,böylelikle toplam aldığım kalori 350x3 =1050 filan olur.çok aç kalmaya dayanamam ben bu şekilde deneyeceğim.doktor yukarda belirttiğim üzere bir akşam yemeği yerine 7-8 tane demiş.
bunun yanında limonlu ve pul biberli suyumu da içeceğim.(dtox temizlenme bakınız sitede var beyonce'un limon diyeti)

Bide yabancı bir doktor bir insanın hurma ve süt ile yıllarca yaşayabileceği hakkında bir yazı yazmış,
bunu referans alarak çok acıkınca süt ve biraz da yağsız et yiyeceğim,

Ben bugün başladım sonuçları yazarım,bana şans dileyim kendimi bilim için feda ediyorum heheyyyyytturkbayragi
Bide sünnete uyuyorum.

arkadaşlar çok uzun yazıyorum ama belki birilerine bi faydası olur,bağışlayın vaktinizi aldımsa,
bikaç alıntı daha eklemek istiyorum,

Bu nedenle günümüzde bilim adamları, insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceğini belirtmektedirler. Bu konuda tanınmış uzmanlardan biri olan V. H. W. Dowson ise, bir hurma ve bir bardak sütün bir insanın günlük besin ihtiyacını karşılamaya yeteceğini söylemektedir.

[QUOTEPeygamber Efendimizin (sav), "Medine-i Münevvere'nin Harem sınırları içinde yetişen hurma şifadır." hadisini hatırlatan Coşkun, Hz. Muhammed'in (sav) ektiği ağaçtan olan hurma Acve ile ilgili de şu hadisi anlattı: "Kim sabah 7 Acve hurması yerse ona zehir bulaşmaz."][/QUOTE]

Bu diyet limonla birlikte mükemmel bir dtox yöntemi olabilir,bu diyet bütün vudumuzu temizleyip yıkayacak

arkadaşlar hurma pekmezi diye birşey buldum markette,
onunla yaptım diyeti,

4 günün sonucu 2,8 kg bilginize,

mezoterapi sonucu su topladım,regliydim ve kaçamaklarım oldu,
yaşım 31 ve zor kilo veririm,
bu benim için çok iyi rakam
biraz zor ama şiddetle tavsiye ediyorum,
spor yapamadım çok

Hurma diyeti listesinde neler olmalı?

Sabah: Kahvaltıdan bir saat önce 3-4 adet hurma. Kahvaltıda mutlaka bir dilim ekmeğin yanında protein kaynaklarından biri olmalı. Mesela haftanın iki günü yumurta ve her gün istenilen miktarda peynir tüketilebilir. Meyve suyu, çay ve süt dönüşümlü olarak içilir. Burada önemli olan protein, yağ ve şekerin ölçülü bir şekilde tüketilmesi.

Öğle: Yemekten bir saat önce 3-4 adet hurma. Öğle yemeğini bir dilim ekmek, çorba, salata ve et (veya sebze) yemeği ile renklendirmek gerekir. Şayet tatlı çok seviliyorsa ikindi vaktinde az miktarda yemek gerekir.

Akşam: Yemekten bir saat önce 3-4 adet hurma. Meyve, sebze, yoğurt, cacık gibi hafif yemekler tercih edilerek karbonhidrat ve yağ oranı azaltılır.

Not: 45 kilodaki bir kişi yemeklerden önce 2 hurma yerken, 70 kilodaki bir insan 3-4 hurma tüketebilir. ZAMAN

Hurma diyeti listesinde neler olmalı?

Sabah: Kahvaltıdan bir saat önce 3-4 adet hurma. Kahvaltıda mutlaka bir dilim ekmeğin yanında protein kaynaklarından biri olmalı. Mesela haftanın iki günü yumurta ve her gün istenilen miktarda peynir tüketilebilir. Meyve suyu, çay ve süt dönüşümlü olarak içilir. Burada önemli olan protein, yağ ve şekerin ölçülü bir şekilde tüketilmesi.

Öğle: Yemekten bir saat önce 3-4 adet hurma. Öğle yemeğini bir dilim ekmek, çorba, salata ve et (veya sebze) yemeği ile renklendirmek gerekir. Şayet tatlı çok seviliyorsa ikindi vaktinde az miktarda yemek gerekir.

Akşam: Yemekten bir saat önce 3-4 adet hurma. Meyve, sebze, yoğurt, cacık gibi hafif yemekler tercih edilerek karbonhidrat ve yağ oranı azaltılır.

Not: 45 kilodaki bir kişi yemeklerden önce 2 hurma yerken, 70 kilodaki bir insan 3-4 hurma tüketebilir. ZAMAN

ay şekrim normal diyetısyende bunu veriyo.diyoki meyve seç.sen ister hurma seç.ister elma.ben 96 dan 63 düştüm.ömrüm bunlan geçti.azcık suyu bıtakayım.6 öğün yemeyıte az yıyeyım.hemn hoppp kılo alıyom.yanı dengeli bezlnemek.sporda yalan.yüzücüyüm.her gün yürüyorum.valla sadece düzgün beslenıp evden yan gelip yatmakla 2.5 ayda 78 den 68 indim.ah yanarım aç kalıpda yaptığım sporlara..iyi bir diyetısyene gidin..gerisi boş.kimse ömrünün sonuna kadar onu bunu kaynatıp içemez.ben hacca gittim.hurma zemzemle geçti günlerim.haccda ne yol sıcak ter.vallahi gram vermedım..

arkadaşlar motivasyonunuzu bozmak gibi olmasın ama
annem ve babam hacca gittiklerinde kendileri henüz ordayken buraya bir arkadaşlarıyla bir bavul dolusu hurma yollamıştılar abimin evine gelmişti
abim babamlar gelene kadar sabah öglen akşam hurma yemiş
çok sever hurmayı yemek yerine yemiş durmuş
herzaman iskelet gibi gezen abim aşırı kilo almıştı o süreçte
ve halen o kilolarla ugraşıyor
vermeye başladıgı halde kolestrol çıktı
evet hurma çok faydalı saymakla bitmez ama günde birkaç tane saglık için yemek bence yeterli
bu şekilde tek besinle elma portakal mandalinaylada yaparsanız aynı sonucu alırsınız

Arkadaslar bu diyetin adi üstünde Hurma tokluk diyeti,bol bol tüket diyeti degil :)

yapmak isteyenler bastaki yaziyi iyicene okusunlar...

benimde bi kaç kilo fazlam var gerçekten etkili bir diyetse yapalım ne kadar zamanda v
erdiriyor kilo birde kaç günde kaç kilo verebiliriz kısa zaman diyetimi..

Zehranur merhaba,
Ben Beyonce'un limon diyetini araştırırken sizin yazınızı okudum,
(Sağlıklı insanlara doktorlar tarafından uygulanan bir d tox ve temizlenme imiş ve sağlık için yapılıyormuş)
o diyette akçaağaç şurubu kullanılıyordu,
bende o şurubun yerine hurmanın daha etkili olduğunu düşündüm,
içerdikleri vitamin ve mineralleri kıyasladım
Hurmada akçaağaçtan fazlası bile var sadece b5 vitamini, sülfür ve silikon eksik,
bu maddelerin eksikliğinin herhangi bir hastalığa yol açacağını sanmıyorum.
Hurma ve ile birlikte limon diyetini yapacağım,
sonuçları yazarım

Merhaba arkadasim yazini biraz gec gördüm özür dilerim :)

Yazdiklarin gibi,fakat bu diyet pek ragbet görmemis heralde, ilgilenen olmadi...

arkadaşlar hurma pekmezi diye birşey buldum markette,
onunla yaptım diyeti,

4 günün sonucu 2,8 kg bilginize,

mezoterapi sonucu su topladım,regliydim ve kaçamaklarım oldu,
yaşım 31 ve zor kilo veririm,
bu benim için çok iyi rakam
biraz zor ama şiddetle tavsiye ediyorum,
spor yapamadım çok

Merhaba arkadasim diyetine devam ediyormusun...

evet neden rağbet görmedi anlamadım,
ben devam edemedim,
mezoterapi yaptırıyordum vücudum su topladı ve şevkim kırıldı,
şimdi yeniden başlayacağım diyet işine

evet neden rağbet görmedi anlamadım,
ben devam edemedim,
mezoterapi yaptırıyordum vücudum su topladı ve şevkim kırıldı,
şimdi yeniden başlayacağım diyet işine

güzel arkadaşım mezo yaptıracağına diyetısyene git.bak tvye çıkan çok ünlü bi diyetısyene gitti.ve mezoyu sordunm ayne şöle dedi:çöpe atacak paran varsa mezoya gideceğine yırt çöp at dedi.neyse dayanamadım kandim bir kere aman ALLAHIM one acıydı vallahı kafayı yıcektım yanı bı seans o zamanın parası 80 tlye çöpe attım..

haklısın hiç mezoyu tavsiye etmiyorum,seansı 100 ytl ve 30-40 kere göbeğime iğne batırdılar,
morardı ve bir dahada gitmedim

Merhaba arkadaslar, internette "Hurma diyeti " ararken burayi buldum. face de buldugum bir yaziyi paylasmak istiyorum...Aslinda bu yaziyi okuduktan sonra arastirma yapmistim...Ramazan ayindayiz ve bu diyet insana hos geliyor....kaydirigubbakcemile5

Ramazanda hem sağlıklı beslenmek, hem de kilo vermek isteyenler arkadaşlar... hemen hurma rejimine başlıyoruz!

1 -sahurda sadece 10-15 adet hurma yiyip, 1 kase yulaf katkılı süt içiyoruz.
2- iftarda önce 1 bardak ılık su + 1 kase çorba içiyoruz.
(sonra 15 dk ara - akşam namazını kılabilirsiniz)
3- iftara devam - aşırıya kaçmadan ne isterseniz yiyin (500-800 kalori değerinde)
4- sınırsız çay ve kahve (şekersiz veya tatlandırıcılı)
5- iftardan 1 saat sonra, yarım veya 1 paket bol tuzlu ayçekirdeği + bol su (bu tuz, vücut hücrelerimizin, ertesi gün vücudumuza gerekecek suyu tutmasını sağlar)
6- yine iftardan 2 saat sonra meyve (kavun-karpuz-şeftali) ve 2 top dondurma yiyebiliriz.

Merhaba arkadaslar, internette "Hurma diyeti " ararken burayi buldum. face de buldugum bir yaziyi paylasmak istiyorum...Aslinda bu yaziyi okuduktan sonra arastirma yapmistim...Ramazan ayindayiz ve bu diyet insana hos geliyor....kaydirigubbakcemile5

Paylasimin icin sagol :) a.s

Zehranur merhaba,
Ben Beyonce'un limon diyetini araştırırken sizin yazınızı okudum,
(Sağlıklı insanlara doktorlar tarafından uygulanan bir d tox ve temizlenme imiş ve sağlık için yapılıyormuş)
o diyette akçaağaç şurubu kullanılıyordu,
bende o şurubun yerine hurmanın daha etkili olduğunu düşündüm,
içerdikleri vitamin ve mineralleri kıyasladım
Hurmada akçaağaçtan fazlası bile var sadece b5 vitamini, sülfür ve silikon eksik,
bu maddelerin eksikliğinin herhangi bir hastalığa yol açacağını sanmıyorum.
Hurma ve ile birlikte limon diyetini yapacağım,
sonuçları yazarım

Hurma ile limon diyeti nasil oluyor?

HURMA: Tokluk Diyeti
Doç. Dr. Mesut Başak (İç Hastalıkları Uzmanı)

ayyy canım bu paylaşımın için çooook teşekkür ederim sana.......

bende hurmayı çok severim, özellikle kuru olanını......:56: :56::69::69:

ben hacca gittim.hurma zemzemle geçti günlerim.haccda ne yol sıcak ter.vallahi gram vermedım..

ama galiba kilo almamışsında canım???

arkadaşlar motivasyonunuzu bozmak gibi olmasın ama
annem ve babam hacca gittiklerinde kendileri henüz ordayken buraya bir arkadaşlarıyla bir bavul dolusu hurma yollamıştılar abimin evine gelmişti
abim babamlar gelene kadar sabah öglen akşam hurma yemiş
çok sever hurmayı yemek yerine yemiş durmuş
herzaman iskelet gibi gezen abim aşırı kilo almıştı o süreçte
ve halen o kilolarla ugraşıyor
vermeye başladıgı halde kolestrol çıktı
evet hurma çok faydalı saymakla bitmez ama günde birkaç tane saglık için yemek bence yeterli
bu şekilde tek besinle elma portakal mandalinaylada yaparsanız aynı sonucu alırsınız

ben katılmıyorum sana :19::19:

haklısın hiç mezoyu tavsiye etmiyorum,seansı 100 ytl ve 30-40 kere göbeğime iğne batırdılar,
morardı ve bir dahada gitmedim

çok geçmiş olsun bitanem....... :71:

sen naaptın canım??
sen hiç denemedinmi henüz bu hurma diyetini????
denediysen eğer sonuç nedir???

bende epeydir diyet yapıyorum canım ve 2haftadırda meyve olarak hep hurma yiyorum bende, midem her meyveyi yememe izin vermezde; ekşilerdi vs vsdi falan :50::50:
gerçekten hurma banada tokluk hissi verdi, ayrıca; midemin bu hassaslığına iyi geldi ve bana güç kuvvet verdi. benim 2haftadır yediğim hurma MEDİNE HURMASI.

Meyracim Hurma diyeti cok güzel ve faydali yapilmasi da kolay
bende ilk basladigimda kilo vermistim bu ara yeniden baslamayi düsünüyorum
senin diyet nasil gidiyor arada bir yaz ::16:

Son düzenleme:
bilgiler sizin için aydınlatıcı olur mu bilmem ama size annemle yaşadığım sohbetten bahsedeyim. annem iki yıl önce hacca dört ay önce de umreye gitti. annem asla ve asla ev dışında hiç bir yerde yemek yemez. meyvesini çayını bile içmez. biz onu umre ve hac yolculukları ile ilgili hep uyarmıştık orada çok yorulacaksın acıkacaksın diye. bana mısın demedi. orada olduğu süre boyunca hep hurma ve su ile beslenmişti ve her iki ziyaretinde de 5 er kilo vererek döndü. asla aç kalmadığından ve halsizlik hissetmediğinden bahsetti. belki bu size yardımcı olur. ben diyet yaptığımda hep tatlı canım çekmiştir. hurma ile şeker isteğimi bastırıyorum umarım sizlerde istediğiniz şekilde kilo verebilirsiniz...:56:

Back