• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hukuk Okumak

Emily19

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
491
416
33
Merhaba üni sınavına hazırlanıyorum ve bu sene kazanamayacağımı düşündüğüm için seneye birdaha hazırlayacağım. Tm bölümümdenim ve hedefim İstanbul , Marmara gibi üniler . Sizce hukuk okumak mantıklı mı? İş olanakları falan ?

İstanbul hukuk mezunuyum, sorularınız olursa cevaplayabilirim. Hedefiniz avukatlık ise iyi paralar kazanmak için iki yolunuz var:

1) İyi bürolarda çalışmak: 3 üstü ortalama, ileri düzey İngilizce, sosyal kulüplere ve yaz stajlarına katılmak gibi kriterler isterler. İyi para verirler ama karşılığında haftanın 6 günü çalışır, tüm gün adliye-noter-ofis arası mekik dokursunuz, sosyallik baya sıfıra iner.

2) Kendi büronu açmak: Buradan iyi para kazanmak için ise ya çok iyi bir çevreniz olacak ya da çokk girişken çok tuttuğunu koparan ve ağzı çok iyi laf yapan bir karakterde olmalısınız.

Bunlardan biri olmazsa avukatlıkta asgari ücret bandından öteye gidemeyen sıradan bir mezun olursunuz. Yurt dışı olanakları da kısıtlı olduğu için sıkışır kalırsınız.

Ha bir de hukukta her şey çok yavaş, çok prosedürlüdür. Dizilerde gördüğünüz gibi havalı duruşmalar, olay çözmeler falan beklemeyin. Evrak üstünden ilerleyen bir meslektir.

Hakimlik kısımlarına çok yorum yapmayayım oraları bilmiyorum.

Merhaba üni sınavına hazırlanıyorum ve bu sene kazanamayacağımı düşündüğüm için seneye birdaha hazırlayacağım. Tm bölümümdenim ve hedefim İstanbul , Marmara gibi üniler . Sizce hukuk okumak mantıklı mı? İş olanakları falan ?
Seneye icin mi soruyorsun. Erken degil mi sanki

İstanbul hukuk mezunuyum, sorularınız olursa cevaplayabilirim. Hedefiniz avukatlık ise iyi paralar kazanmak için iki yolunuz var:

1) İyi bürolarda çalışmak: 3 üstü ortalama, ileri düzey İngilizce, sosyal kulüplere ve yaz stajlarına katılmak gibi kriterler isterler. İyi para verirler ama karşılığında haftanın 6 günü çalışır, tüm gün adliye-noter-ofis arası mekik dokursunuz, sosyallik baya sıfıra iner.

2) Kendi büronu açmak: Buradan iyi para kazanmak için ise ya çok iyi bir çevreniz olacak ya da çokk girişken çok tuttuğunu koparan ve ağzı çok iyi laf yapan bir karakterde olmalısınız.

Bunlardan biri olmazsa avukatlıkta asgari ücret bandından öteye gidemeyen sıradan bir mezun olursunuz. Yurt dışı olanakları da kısıtlı olduğu için sıkışır kalırsınız.

Ha bir de hukukta her şey çok yavaş, çok prosedürlüdür. Dizilerde gördüğünüz gibi havalı duruşmalar, olay çözmeler falan beklemeyin. Evrak üstünden ilerleyen bir meslektir.

Hakimlik kısımlarına çok yorum yapmayayım oraları bilmiyorum.
Çok teşekkür ederim baya faydalı oldu 🫶

Hukuk çok çeşit meslek kolu olan bir bölüm. Siz hangisini istiyorsunuz? Avukatlık yapmak gün geçtikçe zorlaşıyor mesela
Savcı olmak istiyorum ama çok zor . Okuyacak bölüm seçemiyorum ki

Kendimi geç kalmis gibi hissediyorum çalışıyorum ama tam değil
Su an yapman gereken tek sey calisip sinavda en iyini yapmak.
Tercih edecegin bolume puanin gelince karar verirsin.
Hukuk zor bir bolum, kuzenim savci.
Cok calismalisin hem simdi hem de ilerse

İstanbul'da Halkla ilişkiler ve Reklamcılık okuyup okul sırasında bir reklam ajansinda part time çalışmanız ve sonrasında reklamcı olmanız daha keyifli bir kariyer olabilir. Eğer ilginiz var ise sosyal medyaya bu sırada instagram/YouTube üzerinden içeriğe de başlayabilirsiniz. Tabii ki bu işler de şans ancak hukuk para kazanmak için aşırı ve belli bir yaşa geldikten sonra bu kadar kendimi yormama gerek var mıydı diye sizi düşündürecek bir bölüm.

Çoğu insan maalesef gerçekten hırsla yok yok ben yaparım ben farklı olucam inadına girip, herkes bir şekilde evet yolunu bulsa da bence çoğunluk benzer hislerde buluşuyor.

Bu nedenle özel olarak inatla bir tutkunuz yok ise başka bölümlere odaklanabilirsiniz. Aşırı iyi bir TM olmayı seneye için hedefleyip Boğaziçi üniversitesinde Uluslararası İlişkiler ve Ticaret gibi bir bölüm okuyabilirsiniz. Emin olun bu tarz bir okuldan mezun olmak kapıyı her zaman daha çok açar.

Tabii burda yapınız ve caliskanliginiz da önemli olacak. Yolunuz açık olsun.

savcılığın çalışma koşullarından bahsetmiyorum ama savcı olmanın kendisi cok zor değil sınavdan yeterli not+referans yeterli. Güzel bi üniversitede hukuk okuyan birisi iyi bir çalışma ile yazılı kısmını geçer gözünde o kadar buyutmemelisin. Hakkında hayırlısı olsun🌸

Bence psikolog ol. Şu dönemde psikologlarin ücretleri almış başını gitmiş. Randevu bulmak da cabası...

İÜ Hukuk mezunuyum. Hukuk okumanızı önermem. Benim tek idealim ve tek hedefim olduğu halde okurken de canım çıktı çalışırken de her gün söyleniyorum. Bence bu meslek okusam mı acaba? diye girilecek bir meslek değil. Şu koşullarda yurt dışı olanakları zayıf bir meslek de seçilmemeli bence.

Hukukla ilgili çok büyük idealleriniz, isteğiniz yoksa lütfen farklı bölüm seçin. Ben önermiyorum.

Şu aşamada da en büyük hedefiniz yüksek sıralama yapmak olsun, sıralamanız iyi olduğu takdirde tercih döneminde hukuk da dahil diğer bölümleri araştırıp, seçip tercih yapabilirsiniz.

Zaten ikinci donem konuları çıktı bu sene de kazanabilirsin
Hukuk benim de hayalimdir bir gün sözele geçerse okuyacağım 😃

İstediğin üniversiteler zaten yüksek puanlarla alan kaliteli eğitim veren üniversiteler sen de kendini geliştirirsen neden olmasın ?

Avukatım, kendi kızıma bile önermiyorum.

Avukat enflasyonu had safhada. Bu nedenle mesleğe bakış açısı da çok değişti son yıllarda maalesef. Avukatlığı hiç önermem o nedenle.

Hakim savcılık ise sonuçta devlet memurluğu, ne uzar ne kısalırsınız. Kazanacağınız para belli.

Ben bu zamanda kesinlikle evrensel geçerliliği olan bir meslek okumak gerektiğini düşünüyorum. Ülkenin hali malum. Hukuk okuduğunuzda sadece bu ülkede hukukçusunuz, denklik almak falan mümkün değil.

Kısacası aman diyeyim uzak durun.

Savcı hakim olmak mülakatlı torpilli iş, yoksa olmak zor değil vicdanın rahat eder mi onu düşün

Devlet- özel üniversiteler hukuk mezunu kasıyor o kadar avukat var ki başarabilir misin kendin bi düşün

Ben olsam TM de olsa sayısaldan hemşirelik okur hem memur olma ihtimali daha yüksek hem de yurtdışı imkanı var hemşirelik okurdum

Back
X