Hukuk Okumak

3 senelik avukatım. Kurum sınavlarına ve hakimlik sınavına hazırlanıyorum. Ben pek önermem başka bölüm okuyanlar yolunu buldu mühendisler yurt dışında lise mezunu olanlar çoktan evli çocuklu. Ben hala düzen oturtmaya uğraşıyorum maalesef.
Aklınıza takılan ne varsa sorabilirsiniz
 
İletişim fakültesi asla hiç kimseye önermem. Herkes böyle işin keyifli olduğunu sanıyor ama alakası yok. Meslek kabul edilmiyor uzmanlık yok. Yani o sektörde çalışman için diploma zorunluluğu yok. Yani spiker olmak için muhabir olmak için reklamcı olmak için diplomaya önem verilmiyor. Herkes yapabilir. Bu da doğal olarak mezunlar için işsizlik demek. TRT bile sınav açtı her lisans bölümünden atama yaptı. Torpiller savaşı döndü.
Kendi adıma Ankara’nın iyi bir iletişim fakültesinden mezunum okul birincimiz dahil işsiz. Sektörde tutunan üç beş kişi. Onlar da biri malum partili tanıdığı çok, diğeri de eşi sektörde meşhur olduğu için tutundu. Kalan iki kişi de dişi tırnağı ve şansıyla bir yere geldi.
Ben sektörden koptum ama beraber çalıştığım, en meşhur adı bilinenler şu an işsiz.
Asla önermem
 
İyi bir devlet üniversitesi mezunu ve 6 yıllık bir avukat olarak şahsi kanaatim ne yazık ki avukatlığı önermiyorum, iş olanakları artık çok kısıtlı, genellikle bağlı avukatlara reva görülen ücretler komik.

Umarım sizin için en doğru kararı verirsiniz ve seçtiğiniz meslekte mutlu bir çalışma hayatınız olur.
 
İstanbul Hukuk'ta okuyan ve meslek seçim bunalımları geçiren bir öğrenci olarak tek önerim gerçekten istediğin şeyi seçmen. Şu an piyasada maalesef seçtiğinde sana gül bahçesi vaat eden bir avuç bölüm okul kombinasyonu var. Özellikle tm'de daha da sıkıntılı işler. Hukukta mutlu değilim ama aklımdaki diğer kombinasyonlar da maalesef bu koşullarda ( ülke işsizlik ekonomi) daha iyisini vaat etmiyor. Sağlık bölümleri veya kalburüstü mühendislik bölümleri hariç bir bölüm seçeceksen eğer kötünün iyisi durumunda hukuk.
 
Değil. Değil. Değil.

Avukatım. Staj yeri bulmak için çok uğraştım sonunda millete sora sora buldum bir tane. Sonra staj bitti iş bulamadım 1 sene. Kendi yerimi açamazdım babadan zengin olmak lazım, çevre lazım. Kendi yerine açsan primdir vergidir aylık hiç yoktan bir para çıkıyor cepten. Ben de bir ofiste vergi levhalı çalışan olarak işe başladım. Patron avukat değildi, hukuken her dosyada ben sorumluyum ama dosyalar bana ait değil. Altımda çalışanlar var maaşını patron ödüyor ama ödenmese dava açacaklarsa hukuki muhatap benim. Sgk primlerini patron ödüyor ama ödemese muhatap benim. Vergi desen öyle. Yani leş gibi bir işin içindeydim, şükür kurtulma aşamasındayım.

Hakim savcılık desen puanları sürekli artıyor. Mezun fazlası var o yüzden herkes deli gibi kamuya girme derdinde. Kpss ile kurum avukatı veya uzman yardımcılığı desen atamaları 92den aşağı düşmüyor. İyi bir üniversiteden mezun olmama rağmen şuan işsizim. Kpssden ise bir sene çalışmama rağmen 85 aldım. Tanıdığım her ama her çocuğa hukuk okumayın önü kapalı diyorum. Ama onlar yine bildiğini yapıyor.

İşletme ya da herhangi bir iibf bölümü oku garanti atanma ihtimali var 80le bile. En azından işin garanti olur.
 
Çevremde 7-8 avukat var ve aynen bu üyenin yazdıklarını gözlemledim. Güzel yorum olmuş
 
Ben de şaşırıyorum, büro personelliği pozisyonunda iibf liler 80 kpss ile atanabiliyolar mesela, gelir uzman yardımcılığı ile de baya atanıyolar. Sağlıkçılar zaten 60 la, öğretmenler 70 le atanabiliyor. Bir bizim bölüm 95-96 ile kapatıyor hayretlerdeyim. Ülkede hiç kamu avukatına ihtiyaç yok sanırım.
 
Bizim meslektekiler de çok maymun iştahlı. Atandım o kurumda kalayım demek yok. Daldan dala.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…