- 7 Aralık 2019
- 2.545
- 2.438
- 133
- Konu Sahibi manuelaescobar
-
Kesin bir süre söyleyemem ancak kıymet takdiri yapılıp size raporun tebliği edilmesi lazım, tebliğden sonra zaman kazanmak istiyorsanız siz 7 gün içinde icra mahkemesinde dava açabilirsiniz. Sonrasında satış günü belirlenir satış gününden en az 1 ay öncesinden gazetede satış gününe ilişkin ilan yapılması gereklidir. Bu gibi işlemler nerden baksanız dört beş ayı bulur.Çok teşekkür ederim bilgiler içinPeki bunlar için belirli bir süre var mı ?
Evet ama zaten zorunlu yapıyorlar ki sigortayı .Sigortasız kredi veren banka mı var?Eğer krediyi çeken kişi hayat sigortası yaptirdiysa ve borç bitmeden önce ölmüşse borcu sigorta ödüyor ama sigorta yoksa mirascilarina kalıyor borç mirascilar ödüyor
Zorunlu değil diye biliyorum internettede arastirmistim zorunlu değil diye yazıyordu hayat sigortalarini peşin alma yada her yıl yenileme şeklinde oluyordu kredi çeken kişi iptal ettirebiliyor hayat sigortasını.Evet ama zaten zorunlu yapıyorlar ki sigortayı .Sigortasız kredi veren banka mı var?
Borc az ise evi satmayin zaten yazik yani.. alacakliyla anlasabilirseniz taksit yaptirin tabi icraya giden borcta mumkunse taksit.. onden de bir miktar odersiniz.. kredi borcuysa bankayla bi gorusun yapilandirma olur mu diye taksit gibi birsey o da galiba.. verebildiginiz kadarini da hemen verirsiniz kalani taksit gibi zaten uzun sure beklemis bir borc oldugu icin oyle uzun sureli taksit yapmazlar ama en azindan belki 2 yada 3 taksit yaparlarsa daha kolay olur odemekTeşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Borcun ve evin fiyatının arasında uçurum var. Tabiri caizse bu kadarcık borç için evden olmak istemiyoruz. Borçtan da kaçmıyoruz, evi satma nedenimiz borç zatenSıkıştırarak hızlandıracaklarını düşünüyorlar demek ki.
evden de olursunuzReddi miras yapınca evden de olmuyor muyuz?
ödeyecekler zaten ev satılınca.borç ödememek bunu düşünmek başta o ölüye saygısızlık sonra da alacaklı tarafaBişey yapamazlar doyen yorumlara şaşırıyorum. O borç sonucta ödemezseniz kul hakkına girersiniz siz de ölmuş babanöz da. Bir an once ödeyin. Hukuk firması aramış sizi ama sonuçta o birç vayandaşa ödenecek. Rızıkları yani. Size borcu olan ödemese ne hissedersiniz
Sizin bu konuları bilmediğinizi anlamışlar ve gözünüzü korkutmaya çalışıyorlar. Borç üç günde iki katına falan çıkmaz, yasal faiz işlet onun da belli bir süresi vardır, ayrıca evet evde haciz varsa kendileri satış isteyebilirler ama o zaman da üçte bire değil yüzde altmış gibi bir rakama satılır en az. Sizinle konuşan muhtemelen avukat bile değildir, avukatın yanında çalışan icra elemanıdır. Reddi miras yapmayıp borcu ödeyecekseniz evi bir an evvel kendiniz satmaya bakın, icraya düşerse kaybınız olur. Ayrıca bir avukata birkaç bin lira ödeyip danışmanlık alsanız karınız daha büyük olur, ben olsam böyle bir konuyu internette araştırıp çakal hukuk bürolarına binlerce lira kaptırmam.Merhaba. Yakın zamanda babamı kaybettik.
İcralık bir banka borcu var, hukuk bürosuna düşmüş yani borç. Şu an ödeyecek, kredi çekecek vs. durumumuz yok. Babamdan kalan bir ev var, onu satmaya karar verdik borcu ödemek için. Başka ev araba vs. yok üzerimize kayıtlı. Hukuk bürosuna da ev satılınca ödeyeceğiz dedik, satış işiyle de emlakçı ilgileniyor. Bugün hukuk bürosu arayıp evi 3 gün içinde satmazsak borcun iki katına çokacağını ve evi 3te 1 fiyatına kendilerinin satacağını söyledi. Böyle bir şey yapmaları mümkün mü? İnanın hiç hukuk bilgim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Belli bir yasin ustundeki kisilere yapılmıyor sigortaEvet ama zaten zorunlu yapıyorlar ki sigortayı .Sigortasız kredi veren banka mı var?
Bişey yapamazlar doyen yorumlara şaşırıyorum. O borç sonucta ödemezseniz kul hakkına girersiniz siz de ölmuş babanöz da. Bir an once ödeyin. Hukuk firması aramış sizi ama sonuçta o birç vayandaşa ödenecek. Rızıkları yani. Size borcu olan ödemese ne hissedersiniz
Fikirlerini ve bilgilerini sunan herkese çok teşekkür ederim. Elbette avukata gidilecek, dosya yakından takip edilecek. Önden bilgi almam çok iyi oldu bizim için. Bilmediğim terimlere bilgilere ulaştım.
son iki arkadaşa da okuma yazmayı bildiklerine emin olup olmadığını sormak istiyorum. Bu sitedeki hadsiz insanlar gerçekten can sıkıcı bir hâl aldılar. Anlamıyor musunuz okuduğunuzu acaba? Borç zaten ödenecek, borçtan kaçma durumu yok yazmışım oraya, evimizi borcu ödemek için satıyoruz yazmışım? Kalkmış babası vefat etmiş ve borcu ödemek için çabalayan birine kul hakkı diyorsun. Neye dayanarak ve ne hakla? Saygı çerçevesinde fikir belirtmek böyle bir şey değil. Siz günah meleği ve linç bekçisi gibisiniz.
Herkese iyi forumlar.
Hay Allah sizden razı olsun gerçekten.Konu sahibesi ödemicem demiyor ki, ödeyecek. Siz konuyu okduunuz mu ki? Asıl uygunsuz, haksız ve hukuksuz olan konu sahibesini korkutmaya çalışmaları.
Galiba hukuk bürosu sıkıştırıp evi kendilerine devretmenizi bekliyor. Kredi çekme imkanınız varsa kredi çekip borcu kapatın, ev satılınca krediyi kapatırsınız. Başka bir hukuk bürosuna başvurup durumunuzu anlatmak en akıllıcası.Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Borcun ve evin fiyatının arasında uçurum var. Tabiri caizse bu kadarcık borç için evden olmak istemiyoruz. Borçtan da kaçmıyoruz, evi satma nedenimiz borç zatenSıkıştırarak hızlandıracaklarını düşünüyorlar demek ki.
Borç iki katına çıkmaz, göz korkutma amaçlı yapılmış 3 te 1 oranı satışa çıkmaz. Eşim icra müdürü ona okudum yazdıklarınızıMerhaba. Yakın zamanda babamı kaybettik.
İcralık bir banka borcu var, hukuk bürosuna düşmüş yani borç. Şu an ödeyecek, kredi çekecek vs. durumumuz yok. Babamdan kalan bir ev var, onu satmaya karar verdik borcu ödemek için. Başka ev araba vs. yok üzerimize kayıtlı. Hukuk bürosuna da ev satılınca ödeyeceğiz dedik, satış işiyle de emlakçı ilgileniyor. Bugün hukuk bürosu arayıp evi 3 gün içinde satmazsak borcun iki katına çokacağını ve evi 3te 1 fiyatına kendilerinin satacağını söyledi. Böyle bir şey yapmaları mümkün mü? İnanın hiç hukuk bilgim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?