Hukuk bilgisi olanlar bakabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

manuelaescobar

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2021
165
297
23
Merhaba. Yakın zamanda babamı kaybettik.
İcralık bir banka borcu var, hukuk bürosuna düşmüş yani borç. Şu an ödeyecek, kredi çekecek vs. durumumuz yok. Babamdan kalan bir ev var, onu satmaya karar verdik borcu ödemek için. Başka ev araba vs. yok üzerimize kayıtlı. Hukuk bürosuna da ev satılınca ödeyeceğiz dedik, satış işiyle de emlakçı ilgileniyor. Bugün hukuk bürosu arayıp evi 3 gün içinde satmazsak borcun iki katına çokacağını ve evi 3te 1 fiyatına kendilerinin satacağını söyledi. Böyle bir şey yapmaları mümkün mü? İnanın hiç hukuk bilgim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Reddi mirası araştırın bi

Reddi miras yapın yani

Reddi miras yapınca evden de olmuyor muyuz?
Benim bildiğim her türlü borç alıcak vericek durumlarını reddetmek. Yani mirasçıların reddi miras yaptktan sonra borç ödeme gibi mecburiyeti yok. Neleri kapsar tam olarak bilmiyorum ama beklemeden bi avukata gitmenizde fayda var

Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Borcun ve evin fiyatının arasında uçurum var. Tabiri caizse bu kadarcık borç için evden olmak istemiyoruz. Borçtan da kaçmıyoruz, evi satma nedenimiz borç zaten Sıkıştırarak hızlandıracaklarını düşünüyorlar demek ki.

Borcunuz iki katına çıkmaz, ödenmeyen süre boyunca yasal faiz işler. Evi üçte bir fiyatına satamazlar, kıymet takdiri yapılır, evin tespit edilecek değerinin %50 isi üzerinden ihaleye çıkar ve bu bedel aşağısına satılamaz. Ayrıca satış işlemleri için kıymet takdiri, gazetede satış ilanı gibi işlemler yapılmalıdır. Bu nedenle üç günde taşınmazsın satış işlemlerinin tamamlanması mümkün değildir.

Borç ne kadar?
Ödenecek bir meblağ ise reddi miras yapmayın. Reddi mirasta borçları da reddettiğiniz gibi malları de reddediyorsunuz.
Sadece emekli maaşı vs alabilir anneniz, o reddi mirasa girmez o kadar.
Bence borç iki katına çıkmaz, artarda o kadar artmaz. Korkutma amaçlı olabilir.

+++
Hukuk bürosu göz korkutmaya çalışıyor

Borç, bankadan alınan kredi borcu muydu? Çünkü kredi alınırken sigorta yaptırılıyor (banka bunu zoraki yaptırıyor) ve ölüm halinde vefat eden kişinin borcu sigorta tarafından karşılanıyor. Mirasçıların geriye kalan borcu ödemesi gibi bir durum söz konusu değil.Bunu bir araştırın.

Banka kredisi almış ve ölmeden ödememişse o borcu mirascılar ödemiyor kapanıyor dıye bılıyorum ben arkadasımın babası vefaat ettiğinde öyle olmuştu. Böyle bir durumsa borcunuz varsa muhakkak avukata danışın.

Reddi miras yapınca evden de olmuyor muyuz?
Başınız sağolsun. Reddi miras yaparsanız evden de oluyorsunuz. Babanızdan miras kalan ne mal ne borç varsa hepsini reddetmiş oluyorsunuz. Ancak hukuk bürosunun söyledikleri doğru değil. Borç üç katına çıkmaz, yasal faiz neyse o işler. Size gelen tebligatta hangi icra mahkemesi olduğu ve dosya numarası yazar. mahkemeye gidin ve sorun. Bildiğim kadarıyla borcu kabul edip taksit yaptırma imkanınız da olabiliyor.

Tebligat yapıldı mı size, yani icra takibini başlatmışlar mı? Eğer büro icra takibini başlatmadan önce sizi aradıysa icra takibi ile birlikte masraf ve vekalet ücreti gibi kalemlerin eklenerek borcunuzun artacağını söylemek istemiş olabilirler. Yoksa bu kadar kısa sürede borç iki üç katına çıkmaz.

Borç ödenmezse ev için haciz talep edebilirler, dedikleri kadar düşük olmasa da ev ederinin altında bir meblağa satılır muhtemelen bu durumda.

Ayrıca yukarıda gördüğüm için yazıyorum, icra takibi başlatıldıktan sonra taksitlendirme mümkün ancak taksit taahhüdünde bulunup ödememenin (hapis cezası gibi) sonuçları olabilir. Dolayısıyla bilgi sahibi olmadan adım atmanızı önermem.

Çok teşekkür ederim bilgiler için Peki bunlar için belirli bir süre var mı ?

Bizim şirket arabasının birine ihlal cezası gelmişti icraya düşmüş kimsenin haberi yoktu neyse ödedik sonra bı telefon eksik odemissiniz kalan miktar su bugün ödeyin yoksa araca yakalama kararı çıkacak dediler aynı gün içinde patron baya kızdı elinizden geleni ardıniza koymayın diye sonrada bı daha ses seda çıkmadı kişileri korkutmak için yapıyor ne demek borç iki katına çıkacak yuh yani

Merhabalar, mümkün mertebe kendiniz satmaya çalışın yoksa gerçekten dğerinden düşük satılır . Bir anda borç 3 katına filan çıkmaz. Böyle yalan yanlış bilgi vermeyin yoksa baroya şikayet ederim diyin. Gidin icra dairesinden kapak hesabı yaptırın borcun ne kadar olduğunu da öğrenin. Bir anda satış filan da olmaz bu arada bir sürü işlem var . Hatta evde siz yaşıyorsanız burası önemli aile konutudur diye itiraz bile edebilirsiniz. Sizin yaşadığınız evi satamazlar çok aşırı lüks bir ev değilse .

Eğer krediyi çeken kişi hayat sigortası yaptirdiysa ve borç bitmeden önce ölmüşse borcu sigorta ödüyor ama sigorta yoksa mirascilarina kalıyor borç mirascilar ödüyor

Yanlış bilgiler var.reddi miras yaparsanız evden olmazsınız.soyleki reddi miras yaparsanız evi devlet satar,alacaklıya borcu öder,geri kalan parayida mirasçılara pay eder.yeni başımizdan geçti ordan biliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…