- 11 Haziran 2021
- 165
- 297
- 23
- Konu Sahibi manuelaescobar
-
Reddi mirası araştırın biMerhaba. Yakın zamanda babamı kaybettik.
İcralık bir banka borcu var, hukuk bürosuna düşmüş yani borç. Şu an ödeyecek, kredi çekecek vs. durumumuz yok. Babamdan kalan bir ev var, onu satmaya karar verdik borcu ödemek için. Başka ev araba vs. yok üzerimize kayıtlı. Hukuk bürosuna da ev satılınca ödeyeceğiz dedik, satış işiyle de emlakçı ilgileniyor. Bugün hukuk bürosu arayıp evi 3 gün içinde satmazsak borcun iki katına çokacağını ve evi 3te 1 fiyatına kendilerinin satacağını söyledi. Böyle bir şey yapmaları mümkün mü? İnanın hiç hukuk bilgim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Reddi miras yapın yaniMerhaba. Yakın zamanda babamı kaybettik.
İcralık bir banka borcu var, hukuk bürosuna düşmüş yani borç. Şu an ödeyecek, kredi çekecek vs. durumumuz yok. Babamdan kalan bir ev var, onu satmaya karar verdik borcu ödemek için. Başka ev araba vs. yok üzerimize kayıtlı. Hukuk bürosuna da ev satılınca ödeyeceğiz dedik, satış işiyle de emlakçı ilgileniyor. Bugün hukuk bürosu arayıp evi 3 gün içinde satmazsak borcun iki katına çokacağını ve evi 3te 1 fiyatına kendilerinin satacağını söyledi. Böyle bir şey yapmaları mümkün mü? İnanın hiç hukuk bilgim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Reddi miras yapınca evden de olmuyor muyuz?Reddi miras yapın yani
Benim bildiğim her türlü borç alıcak vericek durumlarını reddetmek. Yani mirasçıların reddi miras yaptktan sonra borç ödeme gibi mecburiyeti yok. Neleri kapsar tam olarak bilmiyorum ama beklemeden bi avukata gitmenizde fayda varReddi miras yapınca evden de olmuyor muyuz?
Oluyorsunuz diye biliyorum benReddi miras yapınca evden de olmuyor muyuz?
Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Borcun ve evin fiyatının arasında uçurum var. Tabiri caizse bu kadarcık borç için evden olmak istemiyoruz. Borçtan da kaçmıyoruz, evi satma nedenimiz borç zatenHukuk bürosu gözünü korkutmaya çalışıyor 3 günde borç iki katına çıkmaz. Ancak evin üzerine haciz koydularsa satamazsınız. Reddi miras yaparsanız sadece borçları değil ev, araba vs. ne varsa reddetmiş oluyorsunuz evden de olursunuz yani
Hukuk bürosu gözünü korkutmaya çalışıyor 3 günde borç iki katına çıkmaz. Ancak evin üzerine haciz koydularsa satamazsınız. Reddi miras yaparsanız sadece borçları değil ev, araba vs. ne varsa reddetmiş oluyorsunuz evden de olursunuz yani
Banka kredisi almış ve ölmeden ödememişse o borcu mirascılar ödemiyor kapanıyor dıye bılıyorum ben arkadasımın babası vefaat ettiğinde öyle olmuştu. Böyle bir durumsa borcunuz varsa muhakkak avukata danışın.Merhaba. Yakın zamanda babamı kaybettik.
Başınız sağolsun. Reddi miras yaparsanız evden de oluyorsunuz. Babanızdan miras kalan ne mal ne borç varsa hepsini reddetmiş oluyorsunuz. Ancak hukuk bürosunun söyledikleri doğru değil. Borç üç katına çıkmaz, yasal faiz neyse o işler. Size gelen tebligatta hangi icra mahkemesi olduğu ve dosya numarası yazar. mahkemeye gidin ve sorun. Bildiğim kadarıyla borcu kabul edip taksit yaptırma imkanınız da olabiliyor.Reddi miras yapınca evden de olmuyor muyuz?
Çok teşekkür ederim bilgiler içinBorcunuz iki katına çıkmaz, ödenmeyen süre boyunca yasal faiz işler. Evi üçte bir fiyatına satamazlar, kıymet takdiri yapılır, evin tespit edilecek değerinin %50 isi üzerinden ihaleye çıkar ve bu bedel aşağısına satılamaz. Ayrıca satış işlemleri için kıymet takdiri, gazetede satış ilanı gibi işlemler yapılmalıdır. Bu nedenle üç günde taşınmazsın satış işlemlerinin tamamlanması mümkün değildir.
Bizim şirket arabasının birine ihlal cezası gelmişti icraya düşmüş kimsenin haberi yoktu neyse ödedik sonra bı telefon eksik odemissiniz kalan miktar su bugün ödeyin yoksa araca yakalama kararı çıkacak dediler aynı gün içinde patron baya kızdı elinizden geleni ardıniza koymayın diye sonrada bı daha ses seda çıkmadı kişileri korkutmak için yapıyor ne demek borç iki katına çıkacak yuh yaniMerhaba. Yakın zamanda babamı kaybettik.
Eğer krediyi çeken kişi hayat sigortası yaptirdiysa ve borç bitmeden önce ölmüşse borcu sigorta ödüyor ama sigorta yoksa mirascilarina kalıyor borç mirascilar ödüyorBanka kredisi almış ve ölmeden ödememişse o borcu mirascılar ödemiyor kapanıyor dıye bılıyorum ben arkadasımın babası vefaat ettiğinde öyle olmuştu. Böyle bir durumsa borcunuz varsa muhakkak avukata danışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?