• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık HSG sonrası hamile kalanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende bu ekimde hsg çektirdim. Femara ile yumurtamı büyüttüm aynı zamanda 10 gün öncede ovitral ile çatlattım bakalım kısmet inş bu ay olur. Çok ümidim yok bir yıldır uğraşıyorum ama sonuç alamadım pco sendromum aynı zamanda.

Bende bu ekimde hsg çektirdim. Femara ile yumurtamı büyüttüm aynı zamanda 10 gün öncede ovitral ile çatlattım bakalım kısmet inş bu ay olur. Çok ümidim yok bir yıldır uğraşıyorum ama sonuç alamadım pco sendromum aynı zamanda.
Bende de pcos var ama sen ümidim yok vs deme doktorum bana bunun bi sendrom olduğunu önemli olan şey senin ruh halin dedi kafayı rahatlatman lazım dedi bende 2 kere femara ve ovitrella iğnesi oldum olmadı 2 hafta oluyor hsg çekildi 30 Ekim’de ovulasyonda pik oldu değerlendirdik hayırlısıyla olursa ne mutlu olmazsada çok stres iyi değil CAnım ☺️

Ben yaptırdım 1000 liraya anestezili oldu özelde. 1200 denilen yer anestezili özeldir 400 lira anestezisiz olabilr
Ikiside ozeldr doktr onerdi 400 tl olan yeri anestezi yoabiliyrmuyuz sana kalmis o dedi doktr onerdi orayi ikisidr ozel sadece burda bitane ozel oldgu icin fiytlar ucuk canim

Agri cok oluyr dyr kimisi kimiside agrisz oluyr dyr bnde bilmiyoeum nasil cektrcm kc dk suruyor nekadar derecede bi agri bilmiyrm
BENİM ACI EŞİĞİM ÇOK DÜŞÜK... Anesteziye gerek yok dedi doktorum ama ben atestezili yaptırmadığıma bin pişman oldum. Kişiden kişiye göre değişiyor bence acı oranı kuzucum. Ama HSG den sonra 4 5 saat hafif adet ağrısı gibi bişey oldu o kadar gayet normaldi evde yattım o gün dinlendim.

BENİM ACI EŞİĞİM ÇOK DÜŞÜK... Anesteziye gerek yok dedi doktorum ama ben atestezili yaptırmadığıma bin pişman oldum. Kişiden kişiye göre değişiyor bence acı oranı kuzucum. Ama HSG den sonra 4 5 saat hafif adet ağrısı gibi bişey oldu o kadar gayet normaldi evde yattım o gün dinlendim.
Iste bnde sgrisiz hsg isticem ins yprlrnasilyprlar bilmiyrm ins bi sorun cikmadan atlatrim ilac bosaltmadan oncemu bkiyrlr tupler kapalimi acikmi die yoksa ilactan snrami anliyrlr

Iste bnde sgrisiz hsg isticem ins yprlrnasilyprlar bilmiyrm ins bi sorun cikmadan atlatrim ilac bosaltmadan oncemu bkiyrlr tupler kapalimi acikmi die yoksa ilactan snrami anliyrlr
canım ilk başta rahimi açıyorlar bi aparat yerleştiriyorlar. Sonra içine ilaç gönderiyorlar o sıra ekrandan filmi çekiyorlar o ila. rahimini şeklini gösteriyor. Ufak yapışıklık varsa açıyor tüpte hafif tıkanıklık varsa açıyor. Sonu anlık cıkıyor zaten.

canım ilk başta rahimi açıyorlar bi aparat yerleştiriyorlar. Sonra içine ilaç gönderiyorlar o sıra ekrandan filmi çekiyorlar o ila. rahimini şeklini gösteriyor. Ufak yapışıklık varsa açıyor tüpte hafif tıkanıklık varsa açıyor. Sonu anlık cıkıyor zaten.
Hmmmins sorunsuz bi seklde gecer hsgmde kormuyrm kotu bisey cikck die

Bide acildgnd hamilelik olasiligi yuksek dyrlar actiktn bi aya hamile kalan oluyr dgrumu bu acaba
doğru benim etrafımda çook var. Bazı Dr. lar HSG filmi çekildiğin ay korun diyorlarmış. Ama bazı DR lar da mutlaka HSG filmini çektirdiğin ayı değerlendirin diyor çook yüksek hamile kalma şansı.

Ikiside ozeldr doktr onerdi 400 tl olan yeri anestezi yoabiliyrmuyuz sana kalmis o dedi doktr onerdi orayi ikisidr ozel sadece burda bitane ozel oldgu icin fiytlar ucuk canim
Anladım CAnım inşallah hayırlısı olur anestezili de bişey anlamıyosun doktorum anestezisiz yapmayalım kötü anılar canlanmasın sende dedi 😂

Kızlar merhaba, 28 Eylülde hsg filmi çektirdim, sonuçlar temiz çıktı... Okuduğum kadarıyla hsg sonrası hamile kalma oranı artıyormuş... Adetim 6 günüm var ve baya heycanlıyım özellikle 2 gündür kasığımda batmalar ve ağrı var... Erken gebelik testi yapsam doğru sonuç alırmıyım acaba?? Yada hsg sonrası hamile kalanlar varmı acaba aranızda???
:KK43: hsg sonrası 4 ay gebelik sansi yükselir diyorlar cok okudum hamile kalan ama bendeki şans malesef olmadı. Hatta hsgden 2 ay sonra klomene başladım aşılama yaptım şansım baya baya yüksekti o bile olmadı. Son çare tüp bebek. Ondan da cok umutlu degilim nedense tutmayacakmış gibi hissediyorum 😑

:KK43: hsg sonrası 4 ay gebelik sansi yükselir diyorlar cok okudum hamile kalan ama bendeki şans malesef olmadı. Hatta hsgden 2 ay sonra klomene başladım aşılama yaptım şansım baya baya yüksekti o bile olmadı. Son çare tüp bebek. Ondan da cok umutlu degilim nedense tutmayacakmış gibi hissediyorum 😑
İnşallah gönlünüze göre olur herşey, canınızı sıkmayın demekki vakti var, benimde hsg sonrası 2ci ayımdayım hiç bir sorun olmamasına rağmen maalesef olmuyor, hatta bu ay femara ve merional iğne kullanıyorum ama yinede yumurtalarım büyümüyor zoru zoruna 16 mm yapabildik, cuma tekrar kontrolüm var istenilen boyuta gelmezse bu ay böyle bırakacağız dedi doktor.... Yıpratıcı süreçler Allah güç ve sabır versin isteyen uğraşan herkese... Hayırlısıyla vakti zamanı gelince olur inşallah 🙏

Back
X