HPV VE EŞİM:(

İlla aldatıyor demeyin .
Bekarken ben de de oldu bir ara ve oldukça yoğundu.Sonrasinda tedavi ile siğiller geçti.
Cinsel ilişki hiç yasamamistim o dönemde birinden geçmesi de imkansızdı yani.

Siğiller yoksa ilişkide sorun da yok.

Yok artık. Cinsel yolla bulaşan zona diye geçmiyor, ikisi bambaşka şeyler.

HPV kaynaklı siğillerin tedavisi farklı ve virüs vücutta kaldığı sürece tekrarlayabilir.

Zona da aşırı strese sıkıntıya bağlı olarak seneler sonra bile olsa tekrarlayabilir.

Zona sırtta, belde, göğüs yanlarında, yüzde vs çıkabilir. HPV ise genital bölge, ağız boşluğu, bademcik gibi yerlerde çıkar.
Hayır efendim zonaninda 2 tipi vardir sizin dediginiz bulasmayandan farkindaysaniz siğil gibi görünen karnibahara benzeyen yaralar kendiliginden ilac la dökülür gider tedavi görmezse tekrarlar konu sahibinin dediği hangi tip o bilinmiyor ayriyeten bu hastaligin kesin tadavisi yoktur sağlam bir doktora gitmezseniz vücuttaki sinir hucreleri daha cok zarar görür sinir ucu iltihabi gibi birsey simplex herpes

İlla aldatıyor demeyin .
Bekarken ben de de oldu bir ara ve oldukça yoğundu.Sonrasinda tedavi ile siğiller geçti.
Cinsel ilişki hiç yasamamistim o dönemde birinden geçmesi de imkansızdı yani.

Siğiller yoksa ilişkide sorun da yok.
Aynen öyle yok birisi demis aldatıyor öbürü demiş adam eids lı gibi konuşmuş iliskiyle alakasi hic yok zaten bağışıklık çökünce oluyor birde su çiçeği virüsü diyorlar aşı olmayanlarda çıkıyormuş bana doktorum oyle demişti ama pskolojik olarak acayip yıpratıyor

Kendi kendine atlamıyor, taşınması lazım virüsün.
El ile aktarım olabiliyor ama vücut içinde kendi kendine seyahat etmiyor. Yani en iyi ihtimalle genital bölgeye sürülen elin ağıza götürülmesi gerekiyor.

Ben konu sahibinin eşi aldatmamıştır hamamdan kapmıştır diye yorum yapmıştım. Sonra ağzında da çıktığını okuyunca şüpheye düştüm sorayım dedim. Teşekkürler bilgilendirme için :KK68:

Şüphelerimde haklı çıkmış oldum böyle olunca :KK17:

Hayır efendim zonaninda 2 tipi vardir sizin dediginiz bulasmayandan farkindaysaniz siğil gibi görünen karnibahara benzeyen yaralar kendiliginden ilac la dökülür gider tedavi görmezse tekrarlar konu sahibinin dediği hangi tip o bilinmiyor ayriyeten bu hastaligin kesin tadavisi yoktur sağlam bir doktora gitmezseniz vücuttaki sinir hucreleri daha cok zarar görür sinir ucu iltihabi gibi birsey simplex herpes
Zona- herpes zoster (HSV3)
Uçuk- herpes simplex (HSV)
HPV- human papilloma virus

Uçuk ve zona herpes türleri, HPV ise papillomavirus denilen başka bir virüs türü.

Herpes tipi virüsler herpesviridae ailesine mensup, papillomavirusler ise papillomaviridae ailesine mensup. İki farklı virüs ailesi yani. Dolayısıyla ilk mesajınızda olduğu gibi "cinsel yolla bulasanlarinki zona diye geçiyor" iddiası mümkün değil.
Zonanın kendi içinde iki tipi olabilir ancak farkındaysanız siz HPV ile zonanın aynı olduğunu iddia ediyorsunuz.

HPVnin sinir ucuyla alakası yok.

Ben konu sahibinin eşi aldatmamıştır hamamdan kapmıştır diye yorum yapmıştım. Sonra ağzında da çıktığını okuyunca şüpheye düştüm sorayım dedim. Teşekkürler bilgilendirme için :KK68:

Şüphelerimde haklı çıkmış oldum böyle olunca :KK17:
Yani hamamda hpv kapıp sonra cinsel bölgesini elleyip elini hemen ağzına götürdüyse öyle taşınmış olabilir.

Ha şu olabilir.

HPV olduğunu fark etmeden eşiyle ilişkiye girip eşini enfekte ettiyse ve daha sonra eşiyle olan cinsel ilişkisinde ağzına bulaştırdıysa o şekilde aktarım olmuş olabilir.

Zona- herpes zoster (HSV3)
Uçuk- herpes simplex (HSV)
HPV- human papilloma virus

Uçuk ve zona herpes türleri, HPV ise papillomavirus denilen başka bir virüs türü.

Herpes tipi virüsler herpesviridae ailesine mensup, papillomavirusler ise papillomaviridae ailesine mensup. İki farklı virüs ailesi yani. Dolayısıyla ilk mesajınızda olduğu gibi "cinsel yolla bulasanlarinki zona diye geçiyor" iddiası mümkün değil.
Zonanın kendi içinde iki tipi olabilir ancak farkındaysanız siz HPV ile zonanın aynı olduğunu iddia ediyorsunuz.

HPVnin sinir ucuyla alakası yok.
Human hastaligini duymadim yalan söyleyemem ama hepsi icinde hpv diye geçiyor biliyordum karnibahara benzeyen simplex herpes ici su dolu sinir uçlarına bağlı doktor bi hap bi krem verdi daha hic çıkmadı ama human hastaligiysa vardir bi sıkıntı çünkü herpes tedavi etmeden bile 20 güne kendiliğinden gecen bi hastalık 5 aydır geçmesi lazimdi ne deyim Allah yardımcısı olsun bilgilendirdigin icin saol

Human hastaligini duymadim yalan söyleyemem ama hepsi icinde hpv diye geçiyor biliyordum karnibahara benzeyen simplex herpes ici su dolu sinir uçlarına bağlı doktor bi hap bi krem verdi daha hic çıkmadı ama human hastaligiysa vardir bi sıkıntı çünkü herpes tedavi etmeden bile 20 güne kendiliğinden gecen bi hastalık 5 aydır geçmesi lazimdi ne deyim Allah yardımcısı olsun bilgilendirdigin icin saol
Dediğiniz sinir uçlarına bağlı olan su çiçeği virüsünden kaynaklanan zona. Zona sinir hatlarında çıkar, bel, sırt, göğüs-sırt arası, yüz gibi.

HPV ise deri ve mukoza bağlantılı, sinir uçları ile ilintili değil. El ve ayakta çıkan siğil de HPVdir. HPVnin yüzden fazla türü var, bunların bazıları el, ayak, parmak gibi uzuvları etkiliyor, bazıları genital bölgeler, anal bölge, ağız boşluğu gibi bölgeleri. Bazıları siğil yapıyor, bazı türleri ise siğil yapmadan genital, anal ve oral kanserlere neden olabiliyor.

HPV siğillerinin tedavisi hapla olmuyor ve genelde kendiliğinden geçmiyor. Aksine deri bütünlüğü bozuldukça (ağda, jilet vs) virüs yayılarak yeni siğillere neden oluyor.

Annemde de zona var, çok sıkıntılı gerçekten. Ne zaman çok stres yapsa zonası çıkıyor, ağrısı da kaşıntısı da beter. Umarım sizinki tekrarlamaz, çok geçmiş olsun.

Yani hamamda hpv kapıp sonra cinsel bölgesini elleyip elini hemen ağzına götürdüyse öyle taşınmış olabilir.

Ha şu olabilir.

HPV olduğunu fark etmeden eşiyle ilişkiye girip eşini enfekte ettiyse ve daha sonra eşiyle olan cinsel ilişkisinde ağzına bulaştırdıysa o şekilde aktarım olmuş olabilir.
Peki şöyle olabilir mi; erkekte genital bölgede var, burayı elleyip ağzına sürüyor ( çok iğrendim yazarken) bu şekilde kendi vücudu içinde taşıyabilir mi virüsü?

Peki şöyle olabilir mi; erkekte genital bölgede var, burayı elleyip ağzına sürüyor ( çok iğrendim yazarken) bu şekilde kendi vücudu içinde taşıyabilir mi virüsü?
Evet. El kürek vazifesi görüp virüsü taşıyabiliyor. Sadece virüs kendi kendine hareket edip dağılmıyor.

Aynı şekilde kadın eliyle penisten kendi ağzına, erkek vajinadan kendi ağzına, ne bileyim erkek vajinadan kadının ağzına falan çapraz bulaş yapabiliyor.

Evet. El kürek vazifesi görüp virüsü taşıyabiliyor. Sadece virüs kendi kendine hareket edip dağılmıyor.

Aynı şekilde kadın eliyle penisten kendi ağzına, erkek vajinadan kendi ağzına, ne bileyim erkek vajinadan kadının ağzına falan çapraz bulaş yapabiliyor.

Tövbest
Sistematik nasıl bulaşabilir onu kurguluyoruz, ne günlere kaldık

Tövbest
Sistematik nasıl bulaşabilir onu kurguluyoruz, ne günlere kaldık
Kaçarı yok kızım, varsa bulaşacak.

Daha ne kurgular var bende de anlatamıyorum :KK70:

Hayır karşındaki erkekte var mı yok mu anlamanın kesin yolu da yok ki. Artık ya nasip deyip dalacaksın olaya, başka şans yok.

Canim benim, seni uzmek istemem ama bu hastalik cinsel yolla bulaşan bir hastalik.

Yada en azından ben öyle biliyorum, umarim yaniliyorumdur..

Siz bir kendinize baktirin ya sizde war (farkinda mı degilsiniz acaba) sizden bulaşti yada çok uzulerek soyluyorum :KK43: başkasindan bulaşti.

MERHABALAR

11 yıllık evliyim.inişli çıkışlı genelliklede iyi giden bir evliliğim var.
son beş aydır bu hastalığa tutulduğunu sölüyor ve banada bulaştırmamak için kaçıyor.
cinsel yolla bulaşan bir şey olduğunu biliyorum ama yemin ediyor ki kimse olmadı hayatımda diye
bilemiyorum bende çok mutsuzum ve endişeliyim.neden bu kadar soğudu benden,ya da gerçekten bulaştırmaktanmı korkuyor.

bu arada emziriyorum.çocugada geçer diye daha çok korkuyor.2 3 kez yaktırdı siil gibi şeyleri doktorda.tekrar çıkmadı ama yinede tedirgin.
başına gelen var mı yada eşim doğru mu sölüyo

Hanımefendi siğil rahatsızlığı sadece cinsel yolla geçen bir hastalıktır. Bulaşma yolları ise aynı iç çamışırını kullanma ve erkek cinsel organının teması ile gerçekleşiyor. Bu sebepten dolayı ağızda ve cinsel organ çevresi/içinde gözükebiliyor. Bu hastalığa eşimde yakalanmıştı haliyle bana da geçti. Ben Hatice Şahin hanıma eşim de Yasir Gözü beye tedavi olarak bu siğillerden kurtulduk.

MERHABALAR

son beş aydır bu hastalığa tutulduğunu sölüyor ve banada bulaştırmamak için kaçıyor.
cinsel yolla bulaşan bir şey olduğunu biliyorum ama yemin ediyor ki kimse olmadı hayatımda diye
bilemiyorum bende çok mutsuzum ve endişeliyim.neden bu kadar soğudu benden,ya da gerçekten bulaştırmaktanmı korkuyor.

bu arada emziriyorum.çocugada geçer diye daha çok korkuyor.2 3 kez yaktırdı siil gibi şeyleri doktorda.tekrar çıkmadı ama yinede tedirgin.
Burda yazılanların hiçbirisine kulak asma.. Kulak asıp canını sıkma.. Hpv yi çok araştırdım sırf bende de var mı acaba diye korkumdan.. İlk araştırmamda sadece cinsel yolla bulaştığını gördüm.. Ama daha derin bir araştırma yapınca hiçte öyle olmadığını okudum ve daha çok bilğu sahibi oldum.. Birçok sitede cinsel yolla bulaşma ihtimali daha yüksek ama temas bile yeterli olabileceğini hatta ortak kullanım alanları havlu jilet epilasyon cihazı ağda vb alanlardanda bulaş olabileceğini öğrendim.. Hatta bir sitede söyle bir yazı okudum "Düşünülenin aksine son zamanlarda hpvnin yalnızce cinsel yolla bulaşmadığı ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklardan farklı olarak dış ortamda da belli bir süre tutunabildiği ve bu.şekilde taşıma yoluyla bulaş sağlandığı da gözlenmektedir" diye bir yazı.. Dünya sağyık örgütü bile diğer ortamlardan bulaş olabileceğini düşük ihtimal dahil olsa kabul ediyor.. Burda insanların çoğu felaket tellallığı yapıyor zannımca.. Çocuğuna geçmez aktif siğil varsa geçer.. Zaten aktif siğil varsa bulaşma oranı da artar diğer türlü oda düşükmüş.. Eğer böyle buralara sorup veya internetten araştırmaya kalkarsan çok canın sıkılır kafan tonlarca gereksis bilgiyle dolar.. En.doğrusu iyi bir doktora gidip test yaptrman ve eşinle birlikte bağışlığınızı güçlendirmeyi yönelmen.. Bağışıklık bu virüsü vücuttan atıyor.. Stres sıkıntı yok.. bu site de bayanlarda cin1 olup.negatife dönen çok okudum.. Hiç korkma.. Hijyene dikkat et.. Tırnaklarını.düzenli olarak kes.. Çünkü siğile dokunup (tırnağınla uğraşırsar falan) oraya tutunup taşınabiliyormuş.. mutlaka temizliğine ve hijyene önem ver.. çocuklarına bulaştığını hiç zannetmiyorum.. Ortak havlu kullanmayın.. ortak havludan kastım banyo havlusu ve eşinizin de sizin de uç çamaşırlarınızı ütüleyin.. Bu bütün mikroplar için dahi önemli bir önlem.. Eminim ki atlatacaksınızdır.. Kimse yuvasında böyle sorunlar yaşamak istemez ama oluyor napalım.. Ülkede bakeri veya bakire değil binlerce bayanda bu sorunla karşılaşılabiliyor... Hiç cinsel deneyim dahi olmayan bayanlarda bile olabildiğini yazıyor bazı siteler.. hatta bazı doktorların yayınları.. Siz ve eşiniz yuvanıza tutunun bunu sorun etmeyin.. Atlatacaksınız inanıyorum...Allah yardımcınız olsun 🤲

Hiç cinsel deneyimim yokken bende çıktı cildiye uzmanına gittim nasıl ağlıyorum neden ağlıyorsun dedi siğil virüsü havuzdan agda salonu ortak kullanılan çoğu ortadan geçer o anda aklıma geldiki ben kaplıcaya gitmiştim havuzlu kaplıca ve o gün ağda yatırmıştım doktor işte dedi agda kanamalı bir işlem agda sonrası açık olan gözenek bu virüsü kaplıcadan almış olabilir 4 seans dondurma yapıldı kayboldu gitti ben evlendim smear yapıldı hiç bisey yök o virus tasiyicisi kadin smearda çıkarmış buda söyle oluyor o siğiller varken evli olsaydım eşime bulaşsaydı penis vasıtası ile rahim ağzına siğil virüsü yerleşebiliyor buda egerki o virüs 170 çeşidi olan hpv nin sadece 2 si kanser hücresi taşıyor eğer o iki çeşit ise rahim ağzı kanserine dönebiliyor velevki dönsün rahim ağzı ilaclaniyor donduruluyor yani ölümcül bir kanser türü değil daha nasıl anlatsam bilemedim sakın eşinin günahını alma jilet kullanmayacak o siğiller çoğalır tüy dökücü krem alsın çünki sığırlı kesip kanatsa kanun değdiği yerde anında çıkar baş edemez düzenli doktorda yaktirsin 3 haftada kuruyup gider bir daha bulaşmaz çoğalmaz sanada bulaşmaz kimseye bulasmaz

Sadece cinsel yolla bulaşmıyor bu hastalıklar. Vücut sıvılarının karışmasıyla bulaşıyor denilebilir. Yeterince temiz olmayan dövme, kuaför, ağda, manikür, pedikür, medikal uygulamalarla da bulaşabilir. Bu hastalığı taşıyan birisinin vücut sıvıları sağlıklı birisinin açık yara vb yerlerine temas ettiğinde de bulaşabilir. Çocuğunuz da varmış. Önceliğiniz size veya çocuğunuza bulaşıp bulaşmadığını öğrenmek olmalı. HPV'nin benim bildiğim kadarıyla çok fazla çeşidi var. Bazıları hiç zarar veya sıkıntı vermiyor, bazıları ilaç tedavisiyle geçebiliyor vs. Hep beraber bir doktora gidip test yaptırıp bilgi alın derim.

H
MERHABALAR

HpV virüsü %90 cinsel yolla bulaşabilir (en kibarı çok eşlilik 🙈) ve dikkat edilmesi gereken bişey daha var sonucu kont altına alınmaz ise erkekte penis kanseri kadında rahim kanseri ne sebep olabiliyor muhakkak tedavi ( koter ile yakma , lazer ile aldırma gibi ) aşılama sı var ama çocuklara yapılabiliyor mu hangi yaşta yapılabiliyor İnan’ın bilmiyorum bir çocuk dr ile görüşmenizi fikir almanızı tavsiye ederim

H

HpV virüsü %90 cinsel yolla bulaşabilir (en kibarı çok eşlilik 🙈) ve dikkat edilmesi gereken bişey daha var sonucu kont altına alınmaz ise erkekte penis kanseri kadında rahim kanseri ne sebep olabiliyor muhakkak tedavi ( koter ile yakma , lazer ile aldırma gibi ) aşılama sı var ama çocuklara yapılabiliyor mu hangi yaşta yapılabiliyor İnan’ın bilmiyorum bir çocuk dr ile görüşmenizi fikir almanızı tavsiye ederim
Yahu hayatımda cinsel deneyim yokken hpv oldu ne çok eşliliği ne cinsel yolu kan ve vücut sıvısı örnek ben elimle sigile dokundum kanattim senle tokalastik ve elinde kesik var o sıvı ile bile bulaşıyor ne cinselliği

X