HPV VE EŞİM:(

Uyduruyorsunuz ne demek uslubunuzu takının lütfen. Evet gittiğim doktor aynen bu şekilde söyledi. Savunma mekanızması olan insanlarda daha sık görünürmüş
Gittiğiniz doktora bir daha gitmeyin allah korusun öldürür sizi. Savunma mekanizmasi olan insan derken ? Savunma mekanizması olmayan insan mı var ? Hpv vucudun savunma mekanizması yani bağışıklığı düştüğünde atağa geçer ve lezyonlar oluşturur. Ama asla vucut kendi kendine hpv (human papilloma virüsü) oluşturamaz. Mutlaka dışarıdan bulaşır ve cinsel ilişki en yaygın bulaş yoludur. Hamam vs milyonda 1 dir. Bazıları cinsel ilişkiye girmez ama sürtünme ile bu virüsü kapar onlar da bakireyim ama hpvliyim der onlar konu dışı. Neyse o doktora bir daha gitmeyin hatta söyleyin biz de gitmeyelim...

Gittiğiniz doktora bir daha gitmeyin allah korusun öldürür sizi. Savunma mekanizmasi olan insan derken ? Savunma mekanizması olmayan insan mı var ? Hpv vucudun savunma mekanizması yani bağışıklığı düştüğünde atağa geçer ve lezyonlar oluşturur. Ama asla vucut kendi kendine hpv (human papilloma virüsü) oluşturamaz. Mutlaka dışarıdan bulaşır ve cinsel ilişki en yaygın bulaş yoludur. Hamam vs milyonda 1 dir. Bazıları cinsel ilişkiye girmez ama sürtünme ile bu virüsü kapar onlar da bakireyim ama hpvliyim der onlar konu dışı. Neyse o doktora bir daha gitmeyin hatta söyleyin biz de gitmeyelim...
Savunma mekanızması düşük olan diyecektim. Bilemiyorum haklı olabilirsiniz bu konu hakkında bir daha hiç bir doktora gitmedim siğilim veya siğil sandığım herneyse geçmedi çoğalmadı yok olmadı ve eşimede bulaşmadı yanlış bilgilendirmiş olabilir ama söylediklerini harfiyen aktardım size

Savunma mekanızması düşük olan diyecektim. Bilemiyorum haklı olabilirsiniz bu konu hakkında bir daha hiç bir doktora gitmedim siğilim veya siğil sandığım herneyse geçmedi çoğalmadı yok olmadı ve eşimede bulaşmadı yanlış bilgilendirmiş olabilir ama söylediklerini harfiyen aktardım size
Belki uçuktur ya da başka bir şey başka bir doktora daha mutlaka gösterin eğer hpv ise hamilesiniz normal doğumla çocuğa bulaşır. Ayrıca kontrol edilmezse rahim ağzı kanserine dönüşür. Ama daha hpv olup da yıllarca tek siğilde kalan birini görmedim. Muhtemelen siğil değildir o.

ben forumda bir süredir bulaşıcı hastalık konularını gördüğüm için cinsel yolla bulaşan bulaşıcı hastalıklar adına yazdım zaten "bulaşıcı hastalıklar" diyerek genelledim.. bu konuda da tek bulaşma yolu cinsellik olmayabilir, temasla bulaşabilir otele gitmiştir temiz sandığı havludan bulaşmıştır, bulaşırken yanında olmadığımıza göre bence çok fazla tahminde bulunmayalım. konu sahibiyle eşi arasındaki şey, kesinlikle şöyledir diyemezsiniz. yani saçma sapan örneklerle olayı dramatize etmek akıllıca değil son cümlenizin sonu doğru galiba bu sebeple.
Böyle inanmaya devam edin, sizi de bilimsel düşünmeye davet etmiştim ama görüyorum ki müsait değilsiniz. Bu da size son mesajım, sağlıklı günler dilerim.

Her siğil hpv anlamına gelmez. İnsan vücudu da virüs oluşturamaz, biyolojimize aykırı. Siz kadın doğum doktorunuza söyleyin, smear yapar. İçiniz rahat eder.

Böyle inanmaya devam edin, sizi de bilimsel düşünmeye davet etmiştim ama görüyorum ki müsait değilsiniz. Bu da size son mesajım, sağlıklı günler dilerim.
Bilimselliginiz beni urkuttu son mesajinizsa cok sevindim. alinti yapildigindan yaziyorum ayni sekilde size de "bilimsellik" adini taktiginiz cehaletinizle mutlu ve saglikli gunler.

Herkes çok fazla yorum yapmış ve dolduruşa getirmiş.
Eşinin önceden bu hastalığı kapmış olması ve bunu farketmemiş olması çok normal çünkü bu hastalık yıllar sonrada kendini gösterebiliyormuş.
Benim ilk evlendiğim zaman genital bölgemde siğiller çıktı eşimde bende o zaman farkına varıp doktora gittik. Eşim daha önceden kapmış muhtemelen ama kendisi de farkında değildi durumun. Sonrasında siğillerimizi doktor bir ilaçla yaktı. Bu sırada ben smear testi yaptırdım ve temiz çıktı. Eşim doktora iğne falan vuruluyormuş bu hastalık için demiş doktorda gerek yok demiş. Siğillerimiz geçene kadar ilişkiye bir süre ara verdik. 3 yıldır çok şükür çıkmadı bir daha tekrarlar mı bilmiyorum. Eşim ufak siğillerim var ama gençliğimden beri var hastalık olduğunu bilmiyordum demişti bana gerçekten hastalık gibide durmuyordu. Bence seni aldatmamış olabilir gerçekten bir yerden bulaşmış veya evlilik öncesi yaşamış olduğu bir ilişkiden bulaşmış olabilir.

Çok şüpheli bir durum. Hamileyken veya doğumdan sonra uzak kaldığınız bir zaman yapmış olabilir mi? Cinsel birliktelik olmasa bile siz ona yardım edebilirdiniz, tabiki sizi suçlamıyorum ama şunu söylemek istiyorum. O zamanlar hiç size böyle bir istekle geldi mi? Ya da size hiç yaklaşmadı mı? Çünkü yaklaştıysa böyle istekleri olduysa size bağlılığı devam etmiş ve siz de zaten yardımcı olmuşsunuzdur. Bu sebeple büyük ihtimalle aldatmamıştır. Tabi siz yoğunluktan veya sıkıntılardan ilgisiz kaldıysanız kendince ceza vermek gibi yanlış bi düşünceye girmiş sonradan pişman olmuş olabilir.

Ama yaklaşmadıysa da hataya düşmüş olabilir. Eşi hamileyken veya lohusayken veya yeni doğum yapmışken aldatan erkek sayısı o kadar çok ki bu durum beni çok şüphelendirdi.

Ya ben kaos seven birisi değilim, genel olarak burada makul yolları, açıklamaları yapmaya çalışırım. Ancak bana da eşiniz bunu cinsel yolla kapmış gibi geliyor. Diğer ihtimallerin olma olasılığı hem çok düşük hem de direkt Afyon'daki hamamdan kaptım diye lokasyona kadar verdiği bir açıklama bana bu açıklamanın önceden düşünüldüğünü getirdi. Yani tam açıklayamamış olabilirim ama ben Allah korusun bir hastalık kapsam ve sebebini bilmesem aklıma tek bir lokasyon gelmez. Daha doğrusu cinsel partnerimi dahi sorgularım ama "Hamama gitmiştim oradan kaptım herhalde" ilk aklıma gelen şey olmaz. Kaldı ki dediğim gibi hamamdan kapmak, bozuk paradan kapmak vs. bunların ihtimali gerçekten çok düşük. Hiçbir şey imkansız değil ama parçaları bir araya getirdiğimde pek iç açıcı bir tablo olmadı benim açımdan. Önleminizi alın derim. Tabi dilerim yanılıyorumdur.

Katılıyorum, direk aynı düşündüm.
Hastalık kapan insan direk şuradan kaptım diye bilir mi, en eminken bile tahmin yürütüyoruz. Adam resmen oturmuş yalan hazırlamış. Masum olan adam kafayı yer nerden kaptım bu ..duğumun hastalığını diye saymadığı ihtimal kalmaz.

Ayrıca tamam cinsel hastalıklar başka yerlerden de bulaşıyor ama düşük ihtimal. Akla ilk gelen ihtimaller dururken binde bir ihtimale kesin diye sarılacak kadar güvenilir bir eşi varsa ne mutlu bu hanıma.

Eşiniz simdi yapmamıssa bile yıllar önce sizle evlenmeden önce yaptığı ilişkiden ötürü bulasmıstır.Banada esimden bulastı ve rahim agzı kanserine dönüşmüstü ameliyat oldum cok sükür kurtuldum.Ama eşim hala siğillerini yaktırmıyor bana zararı yok diye.Gecmişten olan biseyse simdiye coktan size bulasmıstır bir jinekologa gitseniz iyi olur.

Eşiniz simdi yapmamıssa bile yıllar önce sizle evlenmeden önce yaptığı ilişkiden ötürü bulasmıstır.Banada esimden bulastı ve rahim agzı kanserine dönüşmüstü ameliyat oldum cok sükür kurtuldum.Ama eşim hala siğillerini yaktırmıyor bana zararı yok diye.Gecmişten olan biseyse simdiye coktan size bulasmıstır bir jinekologa gitseniz iyi olur.
Çok emin değilim ama aktif siğiller varken ilişkiye girilmemesi gerekiyordu. Böyle yaparsanız ona da zararı dokunur :KK45:

Belki uçuktur ya da başka bir şey başka bir doktora daha mutlaka gösterin eğer hpv ise hamilesiniz normal doğumla çocuğa bulaşır. Ayrıca kontrol edilmezse rahim ağzı kanserine dönüşür. Ama daha hpv olup da yıllarca tek siğilde kalan birini görmedim. Muhtemelen siğil değildir o.
Teşekkür ederim ince düşünceniz için. Yıllar önce bekarken gitmiştim o doktora şuan doktorum başka Vajinal muayne oldum bir sorun yok çok şükür.

geçen sen afyonda bi hamama gitmişti ordan bulaştı diyor bende bi belirti yok yani kontol ettim kendimi allah korusun olsa çocuklarıma da bulaşır çok endişeliyim
Evet hamam havuz deniz gibi toplu kullanılan alanlardan geçebilir sizi aldattığı anlamına tabiki de gelmez

Esin yalan söylüyor demek çok doğru değil bence. Virüsün genital bölgeye teması yeterli. Çok çok büyük bir bölümü cinsel ilişki ile olur ama yine de adamın doğru söyleme ihtimali var.

Hanımlar bu arada Ağızda ki uçuk ile ilgili biraz bilgi vereyim.
Ağızda olani (hpv1) kasıyip akabinde meme ucu, burun, göz ve genişliği bölge gibi yerlerı de kadirsaniz hpv1 olanı o bölgelere de taşıma ihtimaliniz olabilir. Özellikle hamile, bebekli ve emziren kadınların uçuk konusunda hassas olması önemli.
Genital bölgede olan uçuk virüsü hpv3. Ama hpv1 in de genital bölgeye sıçrama ihtimali olabiliyor. Bende ağızda uçuk çok çıkar. Hamileyken doktorum bu konuda çok uyardı.

Mesela benim ağzımda uçuk çıkmıştı, iple bıyık aldırdım. Ucugu da biraz parçaladı herhalde o sıra burnun hemen altındaki minik tüyleri de aldi durdu iple. 6-8 ay sonra uçuk resmen burun deliğinin yanında hafif içe doğru çıktı.
Uçuk virüsü hsv’dir.
Dudakta çıkanı hsv1, genital bölgedeki hsv2
Aaa çok sağol bilgi için. Bu o zaman bambaşka bir virüs.

Konuyu ve yorumları okudum çok etkilendim ve uzuldum. Inşallah aldatma değildir.
Bir de bu konuda bilgisi olanlar icin ben bir soru sormak istiyorum. Geçmişte ilişkisi olan biri evlilik icin test yaptıgi zaman iki taraf da temiz çıkmasına rağmen aldatma ve herhangi bir yolla bulaşma olmasa da gecmisten dolayı eşine bulaşması durumu olabiliyor mu?

Konuyu ve yorumları okudum çok etkilendim ve uzuldum. Inşallah aldatma değildir.
Bir de bu konuda bilgisi olanlar icin ben bir soru sormak istiyorum. Geçmişte ilişkisi olan biri evlilik icin test yaptıgi zaman iki taraf da temiz çıkmasına rağmen aldatma ve herhangi bir yolla bulaşma olmasa da gecmisten dolayı eşine bulaşması durumu olabiliyor mu?
Olabilir. Erkekte tesbiti çok zor çünkü.

Evlilik için yapılan kan tahlilinde hpv çıkmaz. Hpv kan tahliliyle değil sürüntü alınarak bakılır.

X