HPV VE EŞİM:(

Kızlarınıza ilk cinsel deneyimlerini yaşamadan önce 14 yaş idealmiş bu aşı için hpv aşısı yaptırın anneler.
Ayrıca hpv nin cinsellik dışında bulaşma ihtimali çok çok düşük.smear yaptırın siz.korkmak bir şeyi değiştirmiyor.erkeklerde bazen hiç bir belirti vermezken kadınlarda rahim ağzı kanserine neden olan bir virüs bu.bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve sigara içmemek gerekiyor.
Ben hastalık takıntılı olduğum için yılda bir yaptırıyorum smear .tek eşliyseniz zaten bulaşma ihtimali yok gibi bir şey diyor doktorlar.

ayrıca dudaklarında ve iç kısmındada çıktı,geçti

Konu sahibi, eğer doktora giderseniz ağız ve iç kısımda çıkan siğilleri de sorun bence. Sadece bulaştığı yerde mi çıkar yoksa vücudun başka yerlerine de atıyor mu? El ve ayakta çıkan türlerini biliyorum ama genital bölgeden kapılıp ağızda da çıkıyor mu mesela? Bilmediğim için sorayım dedim merak ettim.

Kesinlikle aldatmis o sdece cnsl yolla bulasir ayrica sigil tkrarlamiyosa sorn yok dye bliyorm

MERHABALAR

11 yıllık evliyim.inişli çıkışlı genelliklede iyi giden bir evliliğim var.
son beş aydır bu hastalığa tutulduğunu sölüyor ve banada bulaştırmamak için kaçıyor.
cinsel yolla bulaşan bir şey olduğunu biliyorum ama yemin ediyor ki kimse olmadı hayatımda diye
bilemiyorum bende çok mutsuzum ve endişeliyim.neden bu kadar soğudu benden,ya da gerçekten bulaştırmaktanmı korkuyor.

bu arada emziriyorum.çocugada geçer diye daha çok korkuyor.2 3 kez yaktırdı siil gibi şeyleri doktorda.tekrar çıkmadı ama yinede tedirgin.
başına gelen var mı yada eşim doğru mu sölüyo
Canim benim başıma geldi çok acı veren bi hastalik doktor su çiçeği virüsünden oldugunu çocukluk döneminde aşısını vurunmadigim icin oldugunu söylemişti bende evliyim dr.bi ilac verdi 1 hafta sürmedi iyileşmesi herpes simplex virüsü o ilacı kullandim 1 sene oldu daha çıkmadı eger kasinti yanma siğil gibi şeyler varsa girmesin tabi eger eskisi gibi temizse girsin ben eşimle hastalıklı girdim bilmeden Allahtan eşime bulaşmadı sikinti yok yani

Eşiniz dogru söylüyor cinsel yolla bulasanlarinki zona diye geçiyor sizin dediginiz uçuk virüsü sinir stres sikinti birde su çiçeğinden kaynaklı prof.gittim gecen sene bizzat o söyledi bana içtiğim ilaçta hemen kuruttu daha çıkmadı dedigim gibi sağlam doktora gitmeniz lazim insanları karalamamaniz lazim

Konu sahibi, eğer doktora giderseniz ağız ve iç kısımda çıkan siğilleri de sorun bence. Sadece bulaştığı yerde mi çıkar yoksa vücudun başka yerlerine de atıyor mu? El ve ayakta çıkan türlerini biliyorum ama genital bölgeden kapılıp ağızda da çıkıyor mu mesela? Bilmediğim için sorayım dedim merak ettim.
Bazı herpes simplex olan insanların tek bölgesinde cikar dudak kenarı dudak içi genital organ ama kullandığı ilac varsa o kişinin yada kremi 1 hafta sürmüyor geçiyor vitaminsizliktende oldugunu söylemişti dr.

EN YAKIN ZAMANDA SMEAR vericem
soranlar olmuş smear hiç vermedinmi
sen nasıl kadınsın falan
30lu yaşlardayım evet gerek duymadım
gerekli görse o kadar doktora gidiyorum
birisi isterdi
35 yaşından sonra senede bir diye biliyorum

işine gelen yorum yapmış
aklımı karıştıran kadar doğru bilgi verenlere de teşekkürler
Ben 27 yasindayim gecen senede 26ydim dogal olarak 3 aylik evli iken adet gecikmesi sebebiyle ile gittigim doktor bana smear testi yaptirdi.
Sonra doktorumu değiştirdim ve sonuclarimi,fsh,lh tiroid vs baska doktora gosterdim.smear sonucumda yaziyormus orda.
Doktor bana ultrosondan bakacakti ki smearde vermissin. Cok iyi dedi. Evet 8 ay once kadar vermistim bidaha mi lazim hocam dedim yok gerek yok dedi. Ama muhtemelen kisa bir sure sonra yine ister . Siz bence doktorunuzu değiştirin smear testinin 35 yasla ilgisi yok. Aktif cinsel hayati olan her kadina yapilmasi gereken bir tarama diye biliyorum.

Eşiniz dogru söylüyor cinsel yolla bulasanlarinki zona diye geçiyor sizin dediginiz uçuk virüsü sinir stres sikinti birde su çiçeğinden kaynaklı prof.gittim gecen sene bizzat o söyledi bana içtiğim ilaçta hemen kuruttu daha çıkmadı dedigim gibi sağlam doktora gitmeniz lazim insanları karalamamaniz lazim
Yok artık. Cinsel yolla bulaşan zona diye geçmiyor, ikisi bambaşka şeyler.

HPV kaynaklı siğillerin tedavisi farklı ve virüs vücutta kaldığı sürece tekrarlayabilir.

Zona da aşırı strese sıkıntıya bağlı olarak seneler sonra bile olsa tekrarlayabilir.

Zona sırtta, belde, göğüs yanlarında, yüzde vs çıkabilir. HPV ise genital bölge, ağız boşluğu, bademcik gibi yerlerde çıkar.

Kendi kendine atlamıyor, taşınması lazım virüsün.
El ile aktarım olabiliyor ama vücut içinde kendi kendine seyahat etmiyor. Yani en iyi ihtimalle genital bölgeye sürülen elin ağıza götürülmesi gerekiyor.

X