HPV Tip 16 olanlar ve Oral Hpv riski olanlar

Aslinda cok mantikli dusunnunce bukadar onemli bisey degil diyorsun ama ben bir ara normale donuyorim sonra bir daralyorum icim sikilmaya basliyor sizdede oluyormu
Aynen oluyor canım genitali atlatsam ağız geliyor aklıma sonra aman diyorum bilmeyen ne çok insan var olmaz bir şey diye teselli etmeye çalışıyorum valla biz condomda kullanmıyoruz eşimde bende yaktırdık bakalım kullansak iyi de bebiş düşünmüştük bıraktık şimdi erteledik ama kullanmıyoruz tabi daha çabuk atmak için kullanmak lazım

Aynen oluyor canım genitali atlatsam ağız geliyor aklıma sonra aman diyorum bilmeyen ne çok insan var olmaz bir şey diye teselli etmeye çalışıyorum valla biz condomda kullanmıyoruz eşimde bende yaktırdık bakalım kullansak iyi de bebiş düşünmüştük bıraktık şimdi erteledik ama kullanmıyoruz tabi daha çabuk atmak için kullanmak lazım
Yani gayecim bende anlamiyorum doktorlar agiz icin bisey demiyor yani mantik olarakta oral seksten hoslanan bilemeden yapan cok insanvar farkli partnerlede yapanlar var ozaman ondan ona ondan ona bunun sonu yoktuki oyle degilmi ozelikle bakire olup sadece oral seks yasayanka var

Yani gayecim bende anlamiyorum doktorlar agiz icin bisey demiyor yani mantik olarakta oral seksten hoslanan bilemeden yapan cok insanvar farkli partnerlede yapanlar var ozaman ondan ona ondan ona bunun sonu yoktuki oyle degilmi ozelikle bakire olup sadece oral seks yasayanka var
Valla ne bileyim bende anlamıyorum doktorlarda uyarmayınca erkeklere laf anlatmakta zor ilk başlarda eşim ben kötüyüm diye anlayışlıydı ama şimdi herkeste var kaç doktora gittik bırak bunları diyor inan bir de bunun zorluğunu yaşıyorum canım doktorlar da uzak dur demeyince laf anlatmakta zor

Valla ne bileyim bende anlamıyorum doktorlarda uyarmayınca erkeklere laf anlatmakta zor ilk başlarda eşim ben kötüyüm diye anlayışlıydı ama şimdi herkeste var kaç doktora gittik bırak bunları diyor inan bir de bunun zorluğunu yaşıyorum canım doktorlar da uzak dur demeyince laf anlatmakta zor
Evet erkekler anlamiyor malesef

Hatırladığım kadarıyla yazayım size. Öncelikle aşıları oldum koterle yakıldı kaç kere . Hepsi anestezi altında oldu lezyon çok fazlaydı. Heryer yakilmisti benim sigil cok oldugu icin oturamiyordum bile o kadar kötüydü. Biokadin diye bir fitil kullandım bactrim yada bactroban isminde genital bölgeye sürülen krem verdi doktor . Koterden sonra görünen bölgede lezyon çıktıkta Aldara kullandım haftada 2 yada 3 defa idi sanırım. 2 yılı aşkın sürdü hatta daha sonra cenemde lezyonlar çıktı. Sağlıklı beslenmeye geçtim sigara alkol kullanmadım desem yeri var. Cinsellik sıfıra kadar indi. Bunun dışında bitkisel formüller uyguladım çörek otu çiğnemek sabahları 1 kaşık bal yemek genital bölgeye çay agaci yağı surmek (çok berbat kokuyor) duzenli uyku. hatirladiklarim bu kadar. İdrar yoluna kadar vardı benim hatta idrarin çıkış noktasını bile kapamisti sayılır. Çok şükür geçti hepsi. Hala 6 ayda bir smear veriyorum temiz geliyor sonuc. Daha bir çok şey yaptım uzun zaman ugrastim ama inanin bu kadar hatırlıyorum. Doktorun öncelikle söylediği aşı ve sağlıklı beslenme idi.gardasil aşı oldum 3 doz bu arada baska bir aşı daha varmış onu maddi yetersizlikten dolayi olamadım tedavimi özel hastanede oldum bekardim o zaman. Böyle geçti gitti şükür
Aldara kac ay kullandınız iyi geldimi ve koterden sonrami basladin yoksa koter tedavisiyle aynı anda mi kullandin

Öyle çok araştırıp bi doktora gitmedim eskişehir de gittim doktora şu an Denizli'de görev yapıyor isteyene mesajla yazabilirim ismini.
Bana özelden yazabilirsin birde bana bu aşıyı önerecek doktor nasıl bulucam buranın en iyi doktorları ünüversiteden ve bana hpv potif çıkmasına ragöen 3 ay sonra smear dedi ya bir aşı ya bir koloskopi hiç bahsetmedi mesela size verilen aşıyı ben olabilirmiyim

Bana özelden yazabilirsin birde bana bu aşıyı önerecek doktor nasıl bulucam buranın en iyi doktorları ünüversiteden ve bana hpv potif çıkmasına ragöen 3 ay sonra smear dedi ya bir aşı ya bir koloskopi hiç bahsetmedi mesela size verilen aşıyı ben olabilirmiyim
Yani olabilir misiniz bilemem Ona doktorunuz karar vermeli. Ben 3 doz gardasil aşısı olmuştum

Burcu sen nekadar surede attin hpv 16 yi canim 1 sene diyorlar.ama
Burcu sana bisey daha sormak istoyorjm surekli soruyoruz sende sabirla cvp veriysojn sagolasin)) mesela vajinal dus yani banyoda vajinani sampuanla.yikiyormuyudun yada iliskiden once sonra ben eskiden cok yikardim sampuanla sicak su tutardim simdi cok fazla.yaomiyorum

Burcu sana bisey daha sormak istoyorjm surekli soruyoruz sende sabirla cvp veriysojn sagolasin)) mesela vajinal dus yani banyoda vajinani sampuanla.yikiyormuyudun yada iliskiden once sonra ben eskiden cok yikardim sampuanla sicak su tutardim simdi cok fazla.yaomiyorum
Yapmamak gerekiyor ben yapmıyorum. Özel bölge temizleme jeli bile önermiyor çoğu doktor sadece su ile temizlemek yeterli diye biliyorum ben öyle yapıyorum.

Sıkma canını ağız çabuk toparlıyor sakın sigara alkol içme şekeri meyveden almaya çalış iyi düşün spor yap

Merhaba bende de tip 16 hpv vardı . Vardı diyorum ama şimdi şükür yok. Öncelikle panik yapmayın kendimin ne kadar korktuğumu günler boyu ağladığımı hatırlıyorum. Öncelikle ilişkiniz devam ediyorsa korunun. Düzenli vr saglikli beslenmenin yanında doktor tedavisi ve alternatif tip ile atlattım. Aşılarımı oldum koter yapıldı 4 5 kez smear aksatmadim sigara alkol o dönem bıraktım çörek otu cigniyordum. Aldara kullanmıştım siğil lere Dr vermişti. Hii birde çay agaci sürdüm afedersin genital bölgeye tamamen. Vee söyle söyliyim benim rahime kadar ilerlemişti. Şu an Negatifim .
Bizlere Umut oluyorsunuz gerçekten..

5 6 yıl oldu bidaha cikmadi benim. Atlatabilecegine inan moralini bozma . Benim en tehlikeli türlerden biri idi hpv 16. Artık doktorum normal doğum bile yapabilirsin dedi şükür kimseye de bulastirmadim hatta evlendim . İz ilk zamanlar kalıyor yakılan yerler sonra geçiyor kafana takma onları da mevsim meyve sebzeleri yemeye çalış .inşallah kurtulursun bi an önce.
İnşallah biz de atlatırız... :KK43:

X