- 12 Eylül 2023
- 26
- 8
- 25
3 yıla yakın var evlendiğimden beri yaniCinsel aktifliğiniz ne zamandan beri var
Özelden size mesaj attım3 yıla yakın var evlendiğimden beri yani
Merhaba benim sayfamda da aynı konuda bir şeyler yazdım bakar mısınızMerhabalar herkese,
yaşım 20 ve HPV (16, 52, 66, 6) tiplerini taşıyorum. ilk öncelikle partnerim sayesinde siğillerimi keşfettim, siğillerim vajina girişimin direkt iç kısmında yer alıyor ve biraz daha ilerisinde de vardı ama onları doktorum sayesinde öğrendim. siğilleri ilk keşfettiğimde oldukça miniklerdi ama hpv'ye yakalandığımı bile düşünmek istemiyordum fakat içimde garip bir his vardı acaba? gibi daha sonrasında tekrardan cinsel ilişki sonrası siğillerimde kanama oldu ve kaşıntı hissi oluştu ayna yardımıyla baktığımda siğillerimde büyüme ve yayılma olduğunu gözlemledim bu durumdan sonra devlet hastanesine gittim siğillerimi gösterdim fakat hpv taramasına girmem gerektiğini söyledi ve devlet hastaneleri yapmıyormuş "hpv tarama testi" bu sayede de özel hastaneye gittim smear+hpv tarama testi yapıldı ve aradan 2 hafta sonra öğrendim ki hpv nin 3 tane yüksek riskli tipini taşıyorum 1 tane de düşük riskli, smear sonucum da LSIL çıktı (kansere yol açan düşük dereceli ve kendi kendine 1-2 yıl içinde %60 gerilediğini duydum) doktorum, hpv 16 tipini taşıdığımdan dolayı endişesini dile getirdi çünkü rahim ağzı kanserine %70 yol açan bir tiplerin arasındaymış bunu duyduktan sonra bir ağlama seansım oldu. kolposkopi + biyopsi yaptırmamı önerdi ama fiyatlar deşhet yüksek olduğu için ve üstelik öğrenci olduğumdan dolayı bu duruma girişemedim ve çareyi tekrar devlet hastanesinde bulmaya kalkıştım ve orda da duyduğum kadarıyla (elim boş döndüm) 30 yaş altında olduğum için veeee de kolposkopi için yeterli alet teçhizat olmadığından dolayı yapamayacaklarını söylediler sonrasında da umudu kesmiştim (kolposkopi için) bende o sıralar ahcc ilacını 1 ay kullandım normalde aralıksız 6 ay boyunca kullanın diyorlar da aileme yük olmak istemedim ilacı kullanırken her gün yeşil çay içtim ve halen daha içmeye devam ediyorum ek olarak her gün de çörekotu yağı içiyorum 1 tatlı kaşığı, kısacasıyla yediğime içtiğime daha dikkat etmeye başladım, yakın arkadaşımın zoruyla, eğitim araştırma hastanesine gittim ( yinede git belki yaparlar kolposkopi, söylemesinden sonra) ve kolposkopi olabileceğimi öğrendim bu da sevindirici bir durumdu benim için 1 ay sonraya randevu vermişti yoğunluktan dolayı, her neyse dün kolposkopi oldum ilk başta çok rahaaat relax gittim bu arada acı eşiğim de yüksek, sabah 8:20 gibi orda olmam söylendi ve kan aldırdım o saatte nedeni ise gebelik gibi bir durum var mı yok mu gibisine işlem öncesi zorunlu olarak bakılıyor muş, sonrasındaa saat 14:00 kadar bekledim orda, oldukça kalabalıktı ve hiç yemek yemeden o saate kadar durdum... neyse sonrasında sıra bana geldi biyopsi esnasında vajina içini iğneyle uyusturdular o iğnenin hissiyatını unutamıyorum acısıyla birlikte buram buram hissettim resmen gerekse biyopsi içinde aynı şeyi söyleyebilirim 25 dakika boyunca can çekiştim, ağladım sürekli... rezalet bir deneyimdi benim için. internette arastırdığım kadarıyla acı cekmeyenler de elbet olmuş bu durum büyük ihtimalle stajyer doktordan kaynaklı kendi doktorum yapmamıştı stajyerliği yeni bitmiş bir doktor vardı ve yanında da 5 tane öğrenciler vardı onlara da görevler vermişti sanırsam bir kaç parçayı onlar da almıştı. şimdi sonucumu bekliyorum bu ayın 30 unda çıkacak mış umarım iyi bir sonuç olur, deneyimleriniz varsa yazarsanız sevinirim bu süreçte önerebileceğiniz bir şeyler de var mı?
(Güncelleme) - 08.04.2024
kolposkopi + biyopsi sonucum 1 ay oldu neredeyse çıkmadı. bu süre zarfında ahcc bir kutu kullanıp bittikten sonra imutor kompleks ve propolis damlası kullanmaya başladım(%20 propolis) her gün 20 defa ağzıma damlatıyorum bazen saymıyorum bile 5 6 ay boyunca devam etmeyi düşünüyorum bakalım faydası olacak mı. ek olarak yeşil çay içmeye de devam ediyorum ama bildiğimiz poşet çay, onu değiştirme kararı aldım. aktardan normal alıcam poşet çaydan sanırım gerekli vitaminleri alamıyoruz. yeşil çay konusunda bilgisi olanlar lütfen aydınlatsın. 2 minik şurup boyutu ve 1 büyük şişeden çörekotu yağı içtim her gün bir tatlı kaşığı. he bir de son olarak cinsel ilişkim yok hpv kaptığımı öğrendikten 3 4 ay süredir kimseyle münasebetim olmadı olmasını da düşünmüyorum. ilk başta psikolojim de çok kötüydü ama şimdi gayet iyiyim alıştım ve stres cidden çok etkiliyor bu yüzden sakin kalmakta fayda var ne kadar sakin kalıp rahat olursanız o kadar iyidir. bakalım değişiklik olacak mı, gelişme oldukça güncelleme yapıcam
(02.05.2024)
Arkadaşlar boşuna çeşit çeşit takviyeler alıp paralarınızı harcamayın bunun yerine spor yapın ve yediğiniz içtiklerinize dikkat edin. Prof. Dr. Süleyman Engin Akhan'ın videolarını youtube üzerinden izleyin hpv konusunda ciddi araştırmalar yapıyor ve mail üzerinden sorularınızı da cevaplıyor. Stres yapmayın bir şekilde kurtuluyorsunuz kafanızda büyütmeyin yeter.
Bende internette araştırdım bayağı bu kolposkopiyi sizde yine araştırın videolar izleyin youtbedan kolposkopi biyopsiden sonra biraz kanama ve ağrı olurmus okuduğum yazıların çoğunda böyle diyordu.Merhaba kizlar eğer yazımı.gorurseniz cvp verir misiniz 2 evliliğimi yaptım 1 yıl oldu daha önce ki evliliğim de tüpleri baglatmistim 8 ay önce açtırdım çocuk istiyorduk eşimle 5 aydır olmadı aşılama için tedavye başlamıştık smear alındı orda hpv 16 olduğumu ogrendim 14 gün oldu kolposkopi biyopsi yapilali reglime 5 gün vardı 2 gündür kanama oluyir acaba adet kanaması mi yoksa normalmi doktoruma yazdım cvp vermedi bı özel hani ama sizlere sormak istedim sizinde öyle oldumu yada yaptiranlar nasıl oldu
Bak hikayelerimiz nasıl benziyor bende bebek tedavisi görüyorum şimdi tüp bebek tedavisine başladık yumurta toplama islemem oldu bugün ben ilişki yasağı koydum eşimle 4 aydır ilişkim yok olur sa da korunacak hem baksir giyecek hemde ordan biraz kesicem kondom takacak yani bu şekilde hem vücut değmeyecek hemde ilişki olacak.Tup bebeği de bu yüzden istedim ten tene ilisiki olmasin diye insaAllahta ilkinde tutar bu sıkıntılı zamanım sona ererMerhaba kizlar eğer yazımı.gorurseniz cvp verir misiniz ben smear testi yaptırdım orda smear temiz çıkti sadece hpv 16 çıktı ve kolposkopi biyopsi yapıldı 18 gün oldu adet olmadım bundan. 3 gün önce adet gbi kanamam oldu ve 2 3 gibi kısa sürdü ama hep siyah geldi çok az kırmızı geldi ben adetmi oldum hani yoksa kolposkopi biyopsi den mi alakalı doktoruma yazdım ama cvp vermedi sinir oldum zaten stresli bı süreç oda cvp vermedi gebelik için gidiyordum başka bı doktora aşılama olucakti eşimde de bendede sorun yok sadece 9 ay önce tüplerini.actirdim 5 aydır olmayınca asilama. Deneyelim dedi orda smear testinde öğrendim bide soğan suyunu duymuştum rahme iyi geliyor iltihabı temizliyor diyor onu içiyorum 2 gündür
Canım inşallah rabbim tez zamanda güzel haberler verir sende mi hpv 16 tüp bebek merkezi şuanda aşılamayi durdurdu ama senin sürecin devam ediyor muBak hikayelerimiz nasıl benziyor bende bebek tedavisi görüyorum şimdi tüp bebek tedavisine başladık yumurta toplama islemem oldu bugün ben ilişki yasağı koydum eşimle 4 aydır ilişkim yok olur sa da korunacak hem baksir giyecek hemde ordan biraz kesicem kondom takacak yani bu şekilde hem vücut değmeyecek hemde ilişki olacak.Tup bebeği de bu yüzden istedim ten tene ilisiki olmasin diye insaAllahta ilkinde tutar bu sıkıntılı zamanım sona erer
Evet hpv 16 var bende de ben valla demedim hpv min pozitif olduğunu biyopsi yaptırdığımı ve aşılarımi olduğumu söyledim onlarda neden biyopsi yaptırdın neden asi oluyorsun diye sormadılar zaten hepsi eldiven ve maske takıyorlar bulaşma söz konusu değil.Canım inşallah rabbim tez zamanda güzel haberler verir sende mi hpv 16 tüp bebek merkezi şuanda aşılamayi durdurdu ama senin sürecin devam ediyor mu
Amin canım inşallah ya rabbim o güzel duyguyu yasatir ben direk aşı yi.alayim yaptırayım bnim doktorda özelde maşallah yni ne bişey anlatır ne bişey söyler böyle sormadan bişey demezEvet hpv 16 var bende de ben valla demedim hpv min pozitif olduğunu biyopsi yaptırdığımı ve aşılarımi olduğumu söyledim onlarda neden biyopsi yaptırdın neden asi oluyorsun diye sormadılar zaten hepsi eldiven ve maske takıyorlar bulaşma söz konusu değil.
Senin tedavini asi olman için durdurmuslardir sana tavsiyem bir an önce bebek sahibi olmaya bak ama onun öncesinde aşını ol ne olur ne olmaz herseyimiz saglikliyken anne olalım sonrasını Rabbimden başka kimse bilemez.
Aşının adı neEvet hpv 16 var bende de ben valla demedim hpv min pozitif olduğunu biyopsi yaptırdığımı ve aşılarımi olduğumu söyledim onlarda neden biyopsi yaptırdın neden asi oluyorsun diye sormadılar zaten hepsi eldiven ve maske takıyorlar bulaşma söz konusu değil.
Senin tedavini asi olman için durdurmuslardir sana tavsiyem bir an önce bebek sahibi olmaya bak ama onun öncesinde aşını ol ne olur ne olmaz herseyimiz saglikliyken anne olalım sonrasını Rabbimden başka kimse bilemez.
Ben doğumdan sonra yoğun akıntı ve dikiş yerinin hala ağrıması şikayetiyle gitmiştim haberim olmadan o testi bile yapmışlardı başka testlerle beraber şansızlık olmuş sizin için benimkinde stajyer vardı ama doktor kontrolündeydi kadın doğuma devlete asla gidilmez sizede geçmiş olsun birinden mi geçmiş acaba biraz cahilim bu konudaMerhabalar herkese,
yaşım 20 ve HPV (16, 52, 66, 6) tiplerini taşıyorum. ilk öncelikle partnerim sayesinde siğillerimi keşfettim, siğillerim vajina girişimin direkt iç kısmında yer alıyor ve biraz daha ilerisinde de vardı ama onları doktorum sayesinde öğrendim. siğilleri ilk keşfettiğimde oldukça miniklerdi ama hpv'ye yakalandığımı bile düşünmek istemiyordum fakat içimde garip bir his vardı acaba? gibi daha sonrasında tekrardan cinsel ilişki sonrası siğillerimde kanama oldu ve kaşıntı hissi oluştu ayna yardımıyla baktığımda siğillerimde büyüme ve yayılma olduğunu gözlemledim bu durumdan sonra devlet hastanesine gittim siğillerimi gösterdim fakat hpv taramasına girmem gerektiğini söyledi ve devlet hastaneleri yapmıyormuş "hpv tarama testi" bu sayede de özel hastaneye gittim smear+hpv tarama testi yapıldı ve aradan 2 hafta sonra öğrendim ki hpv nin 3 tane yüksek riskli tipini taşıyorum 1 tane de düşük riskli, smear sonucum da LSIL çıktı (kansere yol açan düşük dereceli ve kendi kendine 1-2 yıl içinde %60 gerilediğini duydum) doktorum, hpv 16 tipini taşıdığımdan dolayı endişesini dile getirdi çünkü rahim ağzı kanserine %70 yol açan bir tiplerin arasındaymış bunu duyduktan sonra bir ağlama seansım oldu. kolposkopi + biyopsi yaptırmamı önerdi ama fiyatlar deşhet yüksek olduğu için ve üstelik öğrenci olduğumdan dolayı bu duruma girişemedim ve çareyi tekrar devlet hastanesinde bulmaya kalkıştım ve orda da duyduğum kadarıyla (elim boş döndüm) 30 yaş altında olduğum için veeee de kolposkopi için yeterli alet teçhizat olmadığından dolayı yapamayacaklarını söylediler sonrasında da umudu kesmiştim (kolposkopi için) bende o sıralar ahcc ilacını 1 ay kullandım normalde aralıksız 6 ay boyunca kullanın diyorlar da aileme yük olmak istemedim ilacı kullanırken her gün yeşil çay içtim ve halen daha içmeye devam ediyorum ek olarak her gün de çörekotu yağı içiyorum 1 tatlı kaşığı, kısacasıyla yediğime içtiğime daha dikkat etmeye başladım, yakın arkadaşımın zoruyla, eğitim araştırma hastanesine gittim ( yinede git belki yaparlar kolposkopi, söylemesinden sonra) ve kolposkopi olabileceğimi öğrendim bu da sevindirici bir durumdu benim için 1 ay sonraya randevu vermişti yoğunluktan dolayı, her neyse dün kolposkopi oldum ilk başta çok rahaaat relax gittim bu arada acı eşiğim de yüksek, sabah 8:20 gibi orda olmam söylendi ve kan aldırdım o saatte nedeni ise gebelik gibi bir durum var mı yok mu gibisine işlem öncesi zorunlu olarak bakılıyor muş, sonrasındaa saat 14:00 kadar bekledim orda, oldukça kalabalıktı ve hiç yemek yemeden o saate kadar durdum... neyse sonrasında sıra bana geldi biyopsi esnasında vajina içini iğneyle uyusturdular o iğnenin hissiyatını unutamıyorum acısıyla birlikte buram buram hissettim resmen gerekse biyopsi içinde aynı şeyi söyleyebilirim 25 dakika boyunca can çekiştim, ağladım sürekli... rezalet bir deneyimdi benim için. internette arastırdığım kadarıyla acı cekmeyenler de elbet olmuş bu durum büyük ihtimalle stajyer doktordan kaynaklı kendi doktorum yapmamıştı stajyerliği yeni bitmiş bir doktor vardı ve yanında da 5 tane öğrenciler vardı onlara da görevler vermişti sanırsam bir kaç parçayı onlar da almıştı. şimdi sonucumu bekliyorum bu ayın 30 unda çıkacak mış umarım iyi bir sonuç olur, deneyimleriniz varsa yazarsanız sevinirim bu süreçte önerebileceğiniz bir şeyler de var mı?
(Güncelleme) - 08.04.2024
kolposkopi + biyopsi sonucum 1 ay oldu neredeyse çıkmadı. bu süre zarfında ahcc bir kutu kullanıp bittikten sonra imutor kompleks ve propolis damlası kullanmaya başladım(%20 propolis) her gün 20 defa ağzıma damlatıyorum bazen saymıyorum bile 5 6 ay boyunca devam etmeyi düşünüyorum bakalım faydası olacak mı. ek olarak yeşil çay içmeye de devam ediyorum ama bildiğimiz poşet çay, onu değiştirme kararı aldım. aktardan normal alıcam poşet çaydan sanırım gerekli vitaminleri alamıyoruz. yeşil çay konusunda bilgisi olanlar lütfen aydınlatsın. 2 minik şurup boyutu ve 1 büyük şişeden çörekotu yağı içtim her gün bir tatlı kaşığı. he bir de son olarak cinsel ilişkim yok hpv kaptığımı öğrendikten 3 4 ay süredir kimseyle münasebetim olmadı olmasını da düşünmüyorum. ilk başta psikolojim de çok kötüydü ama şimdi gayet iyiyim alıştım ve stres cidden çok etkiliyor bu yüzden sakin kalmakta fayda var ne kadar sakin kalıp rahat olursanız o kadar iyidir. bakalım değişiklik olacak mı, gelişme oldukça güncelleme yapıcam
(02.05.2024)
Arkadaşlar boşuna çeşit çeşit takviyeler alıp paralarınızı harcamayın bunun yerine spor yapın ve yediğiniz içtiklerinize dikkat edin. Prof. Dr. Süleyman Engin Akhan'ın videolarını youtube üzerinden izleyin hpv konusunda ciddi araştırmalar yapıyor ve mail üzerinden sorularınızı da cevaplıyor. Stres yapmayın bir şekilde kurtuluyorsunuz kafanızda büyütmeyin yeter.
Öncelikle geçmiş olmuş bnde leep oldum rahim azı kanserinden bnde de perinöröl invezyon görülmemiştir çıktı daha doktora göstermedim sizin sonrası nasıl ilerlerdi bnde tedirginim çok bnde de cın III çıktımştıEvet kolposkopide adenokarsinom in situ çıktı sonrasında soğuk konizasyon yapıldı sonucunda da adenokarsinom çıktı. Cın2/3 hpv taramasında belli olmuştu.
Size de geçmiş olsun benim konizasyon işlemi sonrasında kanser tanım kondu ve ameliyat ile her şey alındıÖncelikle geçmiş olmuş bnde leep oldum rahim azı kanserinden bnde de perinöröl invezyon görülmemiştir çıktı daha doktora göstermedim sizin sonrası nasıl ilerlerdi bnde tedirginim çok bnde de cın III çıktımştı
Çok geçmiş olsun,sizin durumunuzdan belki uzuntunuzden deşe deşe bir şeyler öğrenmeye çalışıyor gibi oluyoruz kusura bakmayın ama,sizden 2021 den beri kontrolleriniz boyu hiç biyopsi alınmadı sanırım..son biyopsimizde doktor şüpheli alanları yaygın mi gördü birdeBaştan anlatayım. 2021 yılında keteme gidip ilk smear /hpv testini yaptırdım 16 pozitif geldi. Sonrasında her 6 ayda 1 kontrole gittim baze hpv bazen kolposkopi yapılması uygun görüldü. 2023 senesine geldiğimde hpv testim yine 16 pozitif ve cın2/3 gelince kolposkopi yapıldı. Kolposkopi sonucunda adenokarsinom in situ ( yeni oluşmaya başlamış kanser ) sonrasında dr dedi ki rahim ağzını komple çıkarmalıyız ki kanser oluşmuş mu yoksa in situda mı kalmış görelim dedi. Alınan parçada ise artık kanserin oluştuğu yani adeno karsinom sonucu çıktı.
Hpv pozitif olan arkadaşlar lütfen korkmayın bakın kontrollerinize gittiğiniz sürece em kötü ihtimalle rahminiz alınır. Ki bunuda bir çok insan risk taşımamak adına aldırıyor zaten. Virüsü taşıyıpta tanı konmayan insanlar var onlardan değilsiniz. Sağlığınızıa dikkat edin evet sigara alkol kullanmayın. Bağışıklığınız güçlü gelirse atarsınız vücuttan. Atamazsada kontrollere gittiğiniz için zaten aksi durumlar anında tespit edilecektir. 3 yıl taşıdım bu virüsü 3 yılın sonunda kanser olduğumu öğrendim. Kanserim cerrahi müdahale ile bitti gitti çok şükür(hpv16 idi benimki)
Merhaba ben ilişki sırasında aşırı kanamadan ve kötü kokulu vajibal akıntıdan dolayı doktora gitmiştim bana rahim ağzında yara olduğunu smear testi yapıldı sonucu aşağıda ve hpv istedi ona daha gidemedim. Rica etsem bana bu smear testini yorumlar mısınız doktorum önemli bir sorunun yok hpv testinide yaptır ona göre rahim ağzındaki yarayı yakarız demişti. Bende şimdi burda yazanları anlayamadım gerçekten önemli bir sorun var mı yok mu hpv burda belli oluyor mu hücresel değişiklik yazıyor bunun anlamı hpv mi var demek bana doktor bu konuda bişey demedi ama yinede anlayamadım
Reaktif hücresel değişiklikler yazıyor.yani kötü değil smeariniz temiz enfeksiyon falan var .hpv DNA ayrı baktirmalisinizMerhaba ben ilişki sırasında aşırı kanamadan ve kötü kokulu vajibal akıntıdan dolayı doktora gitmiştim bana rahim ağzında yara olduğunu smear testi yapıldı sonucu aşağıda ve hpv istedi ona daha gidemedim. Rica etsem bana bu smear testini yorumlar mısınız doktorum önemli bir sorunun yok hpv testinide yaptır ona göre rahim ağzındaki yarayı yakarız demişti. Bende şimdi burda yazanları anlayamadım gerçekten önemli bir sorun var mı yok mu hpv burda belli oluyor mu hücresel değişiklik yazıyor bunun anlamı hpv mi var demek bana doktor bu konuda bişey demedi ama yinede anlayamadım