Merhabalar herkese,
yaşım 20 ve HPV (16, 52, 66, 6) tiplerini taşıyorum. ilk öncelikle partnerim sayesinde siğillerimi keşfettim, siğillerim vajina girişimin direkt iç kısmında yer alıyor ve biraz daha ilerisinde de vardı ama onları doktorum sayesinde öğrendim. siğilleri ilk keşfettiğimde oldukça miniklerdi ama hpv'ye yakalandığımı bile düşünmek istemiyordum fakat içimde garip bir his vardı acaba? gibi daha sonrasında tekrardan cinsel ilişki sonrası siğillerimde kanama oldu ve kaşıntı hissi oluştu ayna yardımıyla baktığımda siğillerimde büyüme ve yayılma olduğunu gözlemledim bu durumdan sonra devlet hastanesine gittim siğillerimi gösterdim fakat hpv taramasına girmem gerektiğini söyledi ve devlet hastaneleri yapmıyormuş "hpv tarama testi" bu sayede de özel hastaneye gittim smear+hpv tarama testi yapıldı ve aradan 2 hafta sonra öğrendim ki hpv nin 3 tane yüksek riskli tipini taşıyorum 1 tane de düşük riskli, smear sonucum da LSIL çıktı (kansere yol açan düşük dereceli ve kendi kendine 1-2 yıl içinde %60 gerilediğini duydum) doktorum, hpv 16 tipini taşıdığımdan dolayı endişesini dile getirdi çünkü rahim ağzı kanserine %70 yol açan bir tiplerin arasındaymış bunu duyduktan sonra bir ağlama seansım oldu . kolposkopi + biyopsi yaptırmamı önerdi ama fiyatlar deşhet yüksek olduğu için ve üstelik öğrenci olduğumdan dolayı bu duruma girişemedim ve çareyi tekrar devlet hastanesinde bulmaya kalkıştım ve orda da duyduğum kadarıyla (elim boş döndüm) 30 yaş altında olduğum için veeee de kolposkopi için yeterli alet teçhizat olmadığından dolayı yapamayacaklarını söylediler sonrasında da umudu kesmiştim (kolposkopi için) bende o sıralar ahcc ilacını 1 ay kullandım normalde aralıksız 6 ay boyunca kullanın diyorlar da aileme yük olmak istemedim ilacı kullanırken her gün yeşil çay içtim ve halen daha içmeye devam ediyorum ek olarak her gün de çörekotu yağı içiyorum 1 tatlı kaşığı, kısacasıyla yediğime içtiğime daha dikkat etmeye başladım, yakın arkadaşımın zoruyla, eğitim araştırma hastanesine gittim ( yinede git belki yaparlar kolposkopi, söylemesinden sonra) ve kolposkopi olabileceğimi öğrendim bu da sevindirici bir durumdu benim için 1 ay sonraya randevu vermişti yoğunluktan dolayı, her neyse dün kolposkopi oldum ilk başta çok rahaaat relax gittim bu arada acı eşiğim de yüksek, sabah 8:20 gibi orda olmam söylendi ve kan aldırdım o saatte nedeni ise gebelik gibi bir durum var mı yok mu gibisine işlem öncesi zorunlu olarak bakılıyor muş, sonrasındaa saat 14:00 kadar bekledim orda, oldukça kalabalıktı ve hiç yemek yemeden o saate kadar durdum... neyse sonrasında sıra bana geldi biyopsi esnasında vajina içini iğneyle uyusturdular o iğnenin hissiyatını unutamıyorum acısıyla birlikte buram buram hissettim resmen gerekse biyopsi içinde aynı şeyi söyleyebilirim 25 dakika boyunca can çekiştim, ağladım sürekli... rezalet bir deneyimdi benim için. internette arastırdığım kadarıyla acı cekmeyenler de elbet olmuş bu durum büyük ihtimalle stajyer doktordan kaynaklı kendi doktorum yapmamıştı stajyerliği yeni bitmiş bir doktor vardı ve yanında da 5 tane öğrenciler vardı onlara da görevler vermişti sanırsam bir kaç parçayı onlar da almıştı. şimdi sonucumu bekliyorum bu ayın 30 unda çıkacak mış umarım iyi bir sonuç olur, deneyimleriniz varsa yazarsanız sevinirim bu süreçte önerebileceğiniz bir şeyler de var mı?
(Güncelleme) - 08.04.2024
kolposkopi + biyopsi sonucum 1 ay oldu neredeyse çıkmadı. bu süre zarfında ahcc bir kutu kullanıp bittikten sonra imutor kompleks ve propolis damlası kullanmaya başladım(%20 propolis) her gün 20 defa ağzıma damlatıyorum bazen saymıyorum bile 5 6 ay boyunca devam etmeyi düşünüyorum bakalım faydası olacak mı. ek olarak yeşil çay içmeye de devam ediyorum ama bildiğimiz poşet çay, onu değiştirme kararı aldım. aktardan normal alıcam poşet çaydan sanırım gerekli vitaminleri alamıyoruz. yeşil çay konusunda bilgisi olanlar lütfen aydınlatsın. 2 minik şurup boyutu ve 1 büyük şişeden çörekotu yağı içtim her gün bir tatlı kaşığı. he bir de son olarak cinsel ilişkim yok hpv kaptığımı öğrendikten 3 4 ay süredir kimseyle münasebetim olmadı olmasını da düşünmüyorum. ilk başta psikolojim de çok kötüydü ama şimdi gayet iyiyim alıştım ve stres cidden çok etkiliyor bu yüzden sakin kalmakta fayda var ne kadar sakin kalıp rahat olursanız o kadar iyidir. bakalım değişiklik olacak mı, gelişme oldukça güncelleme yapıcam
(02.05.2024)
Arkadaşlar boşuna çeşit çeşit takviyeler alıp paralarınızı harcamayın bunun yerine spor yapın ve yediğiniz içtiklerinize dikkat edin. Prof. Dr. Süleyman Engin Akhan'ın videolarını youtube üzerinden izleyin hpv konusunda ciddi araştırmalar yapıyor ve mail üzerinden sorularınızı da cevaplıyor. Stres yapmayın bir şekilde kurtuluyorsunuz kafanızda büyütmeyin yeter.
yaşım 20 ve HPV (16, 52, 66, 6) tiplerini taşıyorum. ilk öncelikle partnerim sayesinde siğillerimi keşfettim, siğillerim vajina girişimin direkt iç kısmında yer alıyor ve biraz daha ilerisinde de vardı ama onları doktorum sayesinde öğrendim. siğilleri ilk keşfettiğimde oldukça miniklerdi ama hpv'ye yakalandığımı bile düşünmek istemiyordum fakat içimde garip bir his vardı acaba? gibi daha sonrasında tekrardan cinsel ilişki sonrası siğillerimde kanama oldu ve kaşıntı hissi oluştu ayna yardımıyla baktığımda siğillerimde büyüme ve yayılma olduğunu gözlemledim bu durumdan sonra devlet hastanesine gittim siğillerimi gösterdim fakat hpv taramasına girmem gerektiğini söyledi ve devlet hastaneleri yapmıyormuş "hpv tarama testi" bu sayede de özel hastaneye gittim smear+hpv tarama testi yapıldı ve aradan 2 hafta sonra öğrendim ki hpv nin 3 tane yüksek riskli tipini taşıyorum 1 tane de düşük riskli, smear sonucum da LSIL çıktı (kansere yol açan düşük dereceli ve kendi kendine 1-2 yıl içinde %60 gerilediğini duydum) doktorum, hpv 16 tipini taşıdığımdan dolayı endişesini dile getirdi çünkü rahim ağzı kanserine %70 yol açan bir tiplerin arasındaymış bunu duyduktan sonra bir ağlama seansım oldu
(Güncelleme) - 08.04.2024
kolposkopi + biyopsi sonucum 1 ay oldu neredeyse çıkmadı. bu süre zarfında ahcc bir kutu kullanıp bittikten sonra imutor kompleks ve propolis damlası kullanmaya başladım(%20 propolis) her gün 20 defa ağzıma damlatıyorum bazen saymıyorum bile 5 6 ay boyunca devam etmeyi düşünüyorum bakalım faydası olacak mı. ek olarak yeşil çay içmeye de devam ediyorum ama bildiğimiz poşet çay, onu değiştirme kararı aldım. aktardan normal alıcam poşet çaydan sanırım gerekli vitaminleri alamıyoruz. yeşil çay konusunda bilgisi olanlar lütfen aydınlatsın. 2 minik şurup boyutu ve 1 büyük şişeden çörekotu yağı içtim her gün bir tatlı kaşığı. he bir de son olarak cinsel ilişkim yok hpv kaptığımı öğrendikten 3 4 ay süredir kimseyle münasebetim olmadı olmasını da düşünmüyorum. ilk başta psikolojim de çok kötüydü ama şimdi gayet iyiyim alıştım ve stres cidden çok etkiliyor bu yüzden sakin kalmakta fayda var ne kadar sakin kalıp rahat olursanız o kadar iyidir. bakalım değişiklik olacak mı, gelişme oldukça güncelleme yapıcam
(02.05.2024)
Arkadaşlar boşuna çeşit çeşit takviyeler alıp paralarınızı harcamayın bunun yerine spor yapın ve yediğiniz içtiklerinize dikkat edin. Prof. Dr. Süleyman Engin Akhan'ın videolarını youtube üzerinden izleyin hpv konusunda ciddi araştırmalar yapıyor ve mail üzerinden sorularınızı da cevaplıyor. Stres yapmayın bir şekilde kurtuluyorsunuz kafanızda büyütmeyin yeter.
Son düzenleme: