HPV " Genital Siğil (Kondilom) ve HPV enfeksiyonları "

bademcracker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
18
0
36
Ankara
genital bölgede çıkan siğiller erkek ya da kadında farkedilir fark edilmez mutlaka bir hekime danışılmalı.

Türk toplumunda kişilerin bilinçsiz ve duyarsız olduğunu düşünüyorum.

Mutlaka bilgilenmeli ve bilgilendirmeliyiz.

Bir çok yazı okudum bu konuyla ilgili,

fakat net bir açıklama yok herkez sadece nasıl yakalandığını ve yardım aradığını yazmış, sonrası yok :)

malesef aynı sorun bendede var eşimden ayrıldım ama pisliklerinden hala kurtulamadım :)

ilk teşhisi kendim yaptım ilk gördüğümde panikledim ve "yok canım öyle bir şey değildir " deyip ört bas ettim.

Kendime yalan söyledim :)

kendime hpv olduğumu itiraf etmem 1-2 ayımı aldı ve tüm cesaretimi toplayıp jinekolağa gittim.

Açıkcası nasıl tedavi edilir ne olur bilmiyorum.

Smear testim temiz çıktı.

Ultrason sonuçlarıma bakılırsa rahimde yara filanda yok.

Tek bildiğim bu siğiller gitmediği sürece kimseyle cinsel hayatım olamayacak.

O kadar kızgınım ki hayata ve yaşamak zorunda olduklarıma...

Ilk evrede panik ve üzüntü halinde şiddetli bir tramva yaşıyorsunuz ikinci evrede ise bu pislikten kurtulmalıyım yer

alıyor.

Umarım bir gün başarırım ve nasıl kurtulduğumuda buradan paylaşırım.

Tedavi olacağım ve bütün gelişmeleri bu hastalığa yakalananların mağdur olmamaları adına burdan paylaşacağım.

Ankara

gecmis olsun
umarim tedavi olumlu sonuclanir ve kurtulursun
moralini yuksek tut canim, bundan moral cok onemli ki sen de su an oyle guclu gorunuyorsun
acil sifalar dilerim

ben de yakin zamanda bir cesit vrusle ugrastim molluskum , tedavisi cok sukur basitmis ve tekrarlama olasiligi yok diye okudum. yakildi sivilceler , umarim da bir daha olmaz

çok geçmiş olsun molloskum duymuştum.

Umarım bende kurtulurum başkasının hatalarının bedelini ödüyorum malesef.

12 temmuzda tedavim başlayacak bazı tahlil ve tetkikler umarım geç kalmamışımdır.

en onemlisi smear temiz cikmis rahimde yaran yokmus o yuzden icini ferah tut
o yuzden kolay atlatacagini dusunuyorum ve oyle diliyorum senin icin

bildigin bir ayrinti var mi molluskum hakkinda internetten arastirmaktan yoruldum gunlerdir belki birsey kacirmisimdir.?
ben esimden bulastigi fikrini beynimde siliyorum surekli, yok oyle degildir diye inkar ediyorum hep. ama bu virus cocuklarda da cok olabilen ve havuzdan saunadan cok sIk kapildigini soylenebilen bir virus ya o yuzden bir sekilde dis etkenlerden bulasti diye dusunuyorum hep. evlenmeden once hic dikkatimi cekmedi zaten esimde var miydi ama bazen soru isaretleri takilsa da ben inanmak istedigime inaniyorum.

aSLINDA BENİMDE TEREDDÜTLERİM YOK DEĞİL ÖZEL BİR SAĞLIK KURULUŞUNA GİTMİŞTİM VE RAHİMDEN PARÇA ALINMIŞTI.

BÜTÜN RAHATSIZLIKLARIM ONDAN SONRA ARTTI BU DA OLABİLİRMİ ACABA DİYE DÜŞÜNMEKTEN KENDİMİ YİYORUM.

AMA BU TARZ HASTALIKLARIN EŞLERDEN DAHA YÜKSEK ORANLA GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM VE BİLİMSEL AÇIKLAMALARDA BU YÖNDE.

SONUÇTA ATLATMIŞSIN ARTIK DÜŞÜNME VE EŞİNDE MUTLAKA GİTSİN YOKSA TEKRAR BULAŞIR

esimle ben ayni anda gittik canim tedaviye
doktorum cagirdi onu da

evet sonunda bu gün hastaneye gittim doktor ilk muayeneden sonra kondilom olduğunu belirtti ve beni

std polikliniğine yönlendirdi.

Ilk doktorum hiç bir bilgi vermedi ve bana vebalı gibi davrandı bu onur kırıcıydı.

Std polikliniğinde doktor kanamam olmasına rağmen siğilleri yaktı ve bir hafta sonra gel hpv smear alalım dedi.

Haftaya gideceğim ve hpv smear - dna testini yaptıracağım.

Devlet hastaneleri hpv tedavisini karşılıyor şimdilik sadece bu aşılar ücretli 3 doz doktor önerdi.

Yaptıracağım fiyatı 250 tl diğer gelişmeleride buradan paylaşacağım.

Son düzenleme:
Geşmiş olsun arkadaşlar...
Bende cildiyeye gitmiştim bi sorundan ötürü, genital bölgemde kalan lazer lekelerı yüzünden. bakarken sende siğil var dedı ve kötu kötu baktı, başımdan aşagı kaynar sular döküldü öle deyince. bi birlikteliğimde yok..
Annemle jınekologuna gittik. anlattım böyle böyle diye. Cildiyeci var diyosa vardır ama bakalım dedı. baktı baya bi, sonra korkulacak bişe yok, siğil değil bunlar dedi. anlamadım şimdi var mı yok mu.
küçük dudak üzerinde minik 3 4 tane minik ben gibi bişe var ama siğil değil onlar dedi jinekolog

Selam arkadaşım mesajımı yanıtlamışsın.teşekkürler ve Allah hepimize şifa versin inşallah.Smear testinde çıkan ascus tanısı için 6 ay sonra smear tekrarı önerdi jınekologlar.Bu süreçte genital siğil olarak düşündüğüm anüs çevresi için genel cerraha gösterdim zorlanarak kendimi.Hemoroit olduğunu söyledi ama bi test falan yapmadı ona güvenmelimiyim ?Cerrah anlarmı gözüyle yırt edebilir mi acaba?

bende bu rahatsızlıga henüz bakreyken yakalandım ne yazkki makat cevremde ve üretramda bile hssediyorum cok mnkler farkedlmesi dahi güç ankara bana yakınn gttniz doktru önerirmsnz ve siğilleriniz farkedilcek büyklüktemiydi

ASLINDA ÖNCE MİNİCİK BİR NOKTAYDI VE 2 AY İÇERİSİNDE İNANILMAZ ÇOĞALMAYA BAŞLADI İKİ AYDA 3 TANE OLDULAR.

YAĞ BEZESİ GİBİ DURUYORDU AMA SİĞİLMİŞ.

BU SİĞİLLERİ DOKTORLAR KOLAYLIKLA ANLAYABİLİYORLAR BAKTIKLARINDA.

BU ARADA BU GÜN ANKARA ÜNİVERSİTESİNE GİTTİM :)

Z.T BURAK DEVLET HASTANESİNDE DOKTOR BANA VEBALI GİBİ DAVRANMIŞ OLSADA DİĞER BİR DOKTOR BENİ ORADA YATIŞTIRMIŞTI.

BEN HPV AŞISINI DEVLET HASTANESİNDE YAPTIRMAYA KARAR VERDİM.

ANK. ÜNİVERSİTESİNDE ÇOK FAZLA BEKLETİLDİM SABAH 8 DE GİTTİM VE ÖĞLEN 1 DE ANCAK MUAYENE OLABİLDİM.

DEVLET HASTANESİNDE UYGULANAN AYNI İŞLEMLERİ BURADA DA YAPTILAR.

TEK FARK DOKTORUM BİR KAÇ SEANS SÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ.

YANİ SİĞİLLER YOK OLANA KADAR PODOFİLM SOLÜSYON İLE YAKMAYA DEVAM EDİLECEK.

GENİTAL BÖLGEMDE İNANILMAZ BİR ACI HİSSEDİYORUM ÇÜNKÜ YARALAR OLDU. ZOR BİR DURUMMUŞ.

DOKTORLAR İYİ AMA UZUN SÜRE BEKLİYORSUNUZ.

DEVLET HASTANESİNDEN ALDIĞIM SONUÇLARA GÖRE MCV HEMOGRAMIM ÇOK DÜŞÜK ÇIKTI.

DOKTORUM BİR TEŞHİS KOYMADAN BEN KOYDUM :d

KAN DEĞERLERİM ÇOK DÜŞÜK VE BAZI ORGANLARIMA KILCAL DAMARLARIMA YETERLİ OKSİJEN GİTMİYOR DOLAYISIYLA BAĞIŞIKLIK SİSTEMİM ÇÖKTÜ VE,

BU LANET HASTALIK BİR YERDEN HORTLADI :) ACABA DİYORUM BİR İHTİMAL OLABİLİRMİ.

BU HASTALIKTAN İLK GÜNLERDE ÇOK KORKUYORDUM AMA ARTIK KORKMUYORUM. BU HASTALIĞI YENMEK MÜMKÜN SANIRIM.

BU ARADA ÖZELLİKLE SEÇTİĞİM BİR DOKTOR YOK, RASTGELE GİTTİM.

ARAYIŞ İÇERİSİNDEYİM İYİ BİR DOKTOR BULURSAM TABİKİ PAYLAŞABİLİRİM.

bende bugün özel bi hastaneye gttim muayneye tipik siğil olmadıgını söyledi yani cok mnk pütrler zaten nokta gibi hepsi hpv kaynklıysada podoflme dewam dedi cok fazlda enfeksiyonum varmış ama ben ynede ankaraya gelmeyi düşünyorum önce istanbul diodum ama oraya gtmek maliyetli olur benm için ama hızlı trenle ankaraya yolculuk düşünüyorum :)

özellkle devlet hastanelerini seciyosun yada ünw. hastanelerini buda benm için daha uygun maddi sıkıntım var paylaşımlarını beklicem cok tesekkrler cevabın için ayrıca :)

podofilm uyguladılar 3. Seans oldu hic bisey kalmadı.

Ama bende bittim.

yaktıkları yerler çok kötü tuvalete bile giremiyorum bu podofilm ilacı böbrek ilacı ile karıştırıp öyle uyguluyorlar.

Ankara üniversitesine gittim ben tedavi için ama çok bekletiyorlar ilaç filan gibi şeyleride size aldırıyorlar.

Sabah 7 buçukta gidiyorum ancak öğleden sonra muayene oluyorum. O yüzden zekai tahir burak kadın hastalıkları hastanesini tercih etmenizi

öneririm.

çok hızlı işlem yapılıyor.

üstelik hpv aşılarınıda orada yaptırabiliyorsunuz ama aşılar özel ve 250 tl.

Ben bu parayı verip yaptırıcam ama podofılm çok can acıtıyor o yüzden bir daha olursa kriyoterapi yaptırmayı düsünüyorum.

çok canım yanıyor her tuvalete girişimde ağlayarak çıkıyorum.

GEÇENLERDE BİRİNİN YAZISINI OKUMUŞTUM BU İLACI EVDE KENDİ KENDİNE KULLANIYORMUŞ GEÇMEDİĞİNDEN FİLAN SÖZ EDİYORDU.

BU İLAÇ DOKTOR TARAFINDAN HAZIRLANIYOR BÖBREK İLACIYLA BİRLİKTE :s

DOLAYISIYLA EVDE KENDİNİZ KULLANDIĞINIZDA HİÇ BİR FAYDASI OLMUYOR.

ENFEKTE OLAN BÖLGEYE BUNU BİR KAÇ SEANS UYGULUYORLAR YANİ VİRÜSÜN ORADA BESLENMESİNİ TUTUNMASINI ENGELLİYOR.

KEZZAP GİBİ BİR ŞEY YAKIYOR CİLDİ.

EVDE KENDİNİZ UYGULAMAYIN MÜMKÜNSE.

BİRDE ÖZEL HASTANELERİ TERCİH ETMEME SEBEBİM UCUZLUĞUNDAN DEĞİL BUNU ÖZELLİKLE BELİRTEYİM.

ÖZELLERDE PARANIZI ALMAK İÇİN OLAYI ABARTIYORLAR, MORALİNİZİ BOZUYORLAR, DOST GİBİ GÖRÜNÜP SİZİ SÖMÜRÜYORLAR.

BENİMDE KİMSYE PARA KAPTIRMAK GİBİ NİYETİM YOK AÇIKCASI :)

DEVLET HASTANELERİ BENİM İÇİN DAHA GÜVENİLİR.

BU TARZ HASTALIKLRDA YA EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİNE GİDİCEKSİN YA DA ÜNİVERSİTE BAŞKA ÇÖZÜM YOK...

hastaneye gittiğimde doktorum her şeyin çok iyi olduğunu, siğillerin temizlendiğini ve aşıları mutlaka yaptırmam gerektiğini söyledi.

Bu arada özellikle bayanlar ağdanızı manikürünüzü filan evde yapmanızı öneriyorum...

Doktorumun söylediğine göre bu virüsü oralardanda kapmış olmam büyük olasılık.

Bu tarz bulaşıcı hastalıklar genelde oralardan bulaşıyormuş.

Dikkatli olmakta fayda var...

Kafaya takmıyorsunuz ve bu hastalığı yeniyorsunuz :)

Selam, Öncelikle çok geçmiş olsun herkese. Bende bu virüse yakalananlardanım. 3 ay önce falan lazerle yaktırma işlemi uygulandı. doktor bana kesinlikle sigara içmemem gerektiği içtiğim takdirde tekrarlayacağını belirtti. Ancak daha 3 ay geçmeden bende yine aynı belirtiler başladı. Kafayı yemek üzereyim, çok moralim bozuk.
evet sigarada cok içtim bu süreçte nişan attım falan ancak bu kadar kısa sürede tekrarlamış olabilir mi?

Henüz doktora gitmedim. Aşırı kaşıntı var, gitmem gerekiyor. Ancak iyi bir doktor istiyorum istanbulda önerebileceğiniz var mı?
ben alman hst. ziya bey'e gittim, 1 milyar param gitti. adam profösor falan ama sanki biraz paracı gibi geldi.

bu konuda uzman doktor önerisi rica ediyorum

sevgiler,

devlet hastanelerinde tedaviniz yapılabiliyor neden özelleri tercih ediyorsunuz anlamıyorum.yapılan yorumları okuyorum bikere doktorunun hpv kaynaklı değil ama olabilir podofilme devam demesi bence çok yanlış genital bölgede normal bir siğil çıkmıyor çünkü orada siğil varsa bu %100 hpv başka şekli yok. Ikincisi cristin istanbulda önerebileceğim malesef bir doktor yok ama lütfen devlet hastanelerine git ben ankarada zekai tahir burak kadın doğum ea hastanesine gidiyorum. Bu konuda özellikle üniversite ya da araştırma hastanelerini öneriyorum. Allahtan benim doktorum çok iyi çok memnunum. Aşılarımıda yaptırdım. Dört ay sonra üçüncü aşımı yaptıracağım. Para tuzaklarına kanmayın hem sağlığınızdan hemde paranızdan olmayın. Bu hastalıktan kurtuluşumuz var arkadaşlar ne yazıkki bende çok üzülüyorum hpv genotip 16 sahibiyim en tehlikeli türü bu :) ama atlatabilirim inşallah. Umarım bu hastalığa en kısa sürede bir çözüm bulunur ... Cristin bir de üç ayda yenileyebilirmi demişsin bir hafta sonra bile yenileyebilir ama hayatı zindan etme kendine böyle yaparsan bu hastalıktan hiç bir zaman kurtulamazsın en kısa sürede hpv genotip testi yaptır hangisine sahipsin öğren ve aşılarını bir an önce yaptır. Size enfeksiyon yayacak her yerden her şeyden kaçının en önemlisi başka insanlara bulaştıracak herşeyden de kaçının.​

Çok teşekkür ederim, çok haklısın söylediklerinde. Geçmiş olsun umarım sende kurtulursun..Devlet hastanesindeki doktorların davranışlarını sevmiyorum. Sanki hayvan var karşılarında gibi muamele yapıyorlar. Aşı konusunda hemen harekete geçeceğim. Geç bile kaldım.

İnternetten deli gibi araştırdım. En son Doktor Hakan Topalismailoğlu'na gitmeye karar verdim. Randevumu aldım Cumartesi muayene olacağım.
bendeki hangi tip bilmiyorum, doktor ziya bey onu bile söylemedi. Herşeyi sorgulayacağım bu gittiğimde.

merhaba
açıklamalarım ve detay detay paylaşman çok güzel. bende eşimden bulaştıgını sanarak eşimden ayrıldım. ki zaten sorunlarımızda vardı. hani bu sebep degildi ama neyse.
smear testim kötü çıktı leep falan yapılıp rahim agzım temizlendi. şu an sadece hpv 6 tip virüsüm var. 2 gün sonrada doktor randevum. bu virüsü nasıl yeneriz bi fikri olan varmı ?
bagışıklık sistemini gülendirmekle ne kadar sürede gider acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…