- 20 Ekim 2009
- 7.427
- 11.070
- 498
- Konu Sahibi lou salome
-
Bir aldatma bu kadar kanıtlı ispatlı olamazdı.Çok sevdiğim bir ablam var. 36 yaşında. Bir şikayeti yokken rutin tetkik için smear aldırdı. Hpv 16 pozitif geldi.
Biliyorsunuz hpv, cinsel yolla bulaşan bir virüs. Ablam tek eşli, kocasından başka kimseyle beraber olmadı bugüne kadar.
Eşi mi bulaştırdı sizce? Bu ablamı aldatmış mı demek? 2 gündür sakinlestiremiyorum.
Doktorlar da cinsel yolla bulaşır dedi ve ablamdan biyopsi aldılar
Bulaşma yoluyla ilgili yuvarlak laflar ettiler. Aile hekimi bir arkadaşım var, öyle tuvaletten ya da mayo denemekten ya da havludan falan bulasmaz, çok düşük ihtimal diyor. Sizin fikirleriniz nedir?? Bosanmayi düşünüyor kendisi.
Eğer ablanız daha önce HPV testi yaptırıp negatif sonuç aldıysa, eşinin başka bir cinsel partnerden evlilikleri sırasında bu mikrobu almış olması kuvvetle muhtemeldir. HPV 16 demişsiniz. Doktoru virüsün bu çeşidinin daha çok hangi yolla bulaştığı konusunda bilgi verebilir. HPV en çok cinsel bölgeye ten teması ile bulaşır. Eşi test yaptırıp masumiyetini ispat etmeye kalkarsa dikkatli olsun, erkekler için HPV testi mevcut değil diye biliyorum.Çok sevdiğim bir ablam var. 36 yaşında. Bir şikayeti yokken rutin tetkik için smear aldırdı. Hpv 16 pozitif geldi.
Biliyorsunuz hpv, cinsel yolla bulaşan bir virüs. Ablam tek eşli, kocasından başka kimseyle beraber olmadı bugüne kadar.
Eşi mi bulaştırdı sizce? Bu ablamı aldatmış mı demek? 2 gündür sakinlestiremiyorum.
Bulaşma yoluyla ilgili yuvarlak laflar ettiler. Aile hekimi bir arkadaşım var, öyle tuvaletten ya da mayo denemekten ya da havludan falan bulasmaz, çok düşük ihtimal diyor. Sizin fikirleriniz nedir?? Bosanmayi düşünüyor kendisi.
havuz ve saunadan da bulaşabilirCinsel yol hariç diğer yollarla bulaşma ihtimali çok düşük yani.
Yani ablamin aldatmış olma ihtimali çok yüksek. Öyle mi?
hayıırr havuzdan wc den bıle bulasabılıyormusCinsel yol hariç diğer yollarla bulaşma ihtimali çok düşük yani.
Yani ablamin aldatmış olma ihtimali çok yüksek. Öyle mi?
Olmaz demiyorum ama çok düşük bir ihtimal.Hani ikisi de kanasa bile bulaş olma olasılığı %100 değil. Ama cinsel yolla %100enısten berberde tras oluuyor dıyelım
o berber usturasını degıstırmemısse
oncekı tras ettıgı hastaysa onun yuzunu kesıp kanattıysa
ve enıstenızede aynı usturayı kullandıysa
onunda yuzunu kanattıysa ordan bulasır
veya ıs yerınden bırı elını kestı kan aktı ve hasta
enıstenızde onun kırıklarını toplarken elınız kestıyse ve o kan bulastıysa bulasır
ya da uzgunum ama dırek cınsel yolla bulasır
Evet aynen bu şekilde de olabilir. O Yüzden kesin aldattı diyemeyiz. Evlilik öncesi ilişkiden de adama bulaşmış olabilir.İlla ki aldatmis denemez çünkü ablandan önce belki biriyle ya da birileriyle birlikte olmuştur yani bunu sadece aldattı olarak degerlendirmeyin çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin
evlenmeden önce muayene edilmiyor mu çiftler ? bence kocası aldatmış ve dediğiniz gibi olsa bile gene boşanmalı çunku bu BÜYÜK bir sorumsuzluk kadınlar için bu virüs çok çok zararlı kanser yapıyorİlla ki aldatmis denemez çünkü ablandan önce belki biriyle ya da birileriyle birlikte olmuştur yani bunu sadece aldattı olarak degerlendirmeyin çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin
Ben eşimden ayrı yaklaşık 1 ay geçirdim. İşim vardı. Ardından döndüm. Deli gibi kaşınıyorum vs. Enfeksiyon kapmışım, mantar başlamış ve yara başlangıcı olmuşum. Doktor dedi ki yara başlangıcı var, bu cinsellikle olur. Eşim bana inanmasa güvenmese ne olurdu???Çok sevdiğim bir ablam var. 36 yaşında. Bir şikayeti yokken rutin tetkik için smear aldırdı. Hpv 16 pozitif geldi.
Hayır ben ordan BİLE bulaşabilir diyorum. Sen anladın beni sadece cinsel yoldan bulaşmaz. Dişci yi de örnek verdim.Sanırım olayı anlamadiniz. Genital bölge söz konusu. Dişçi ile alakasi olamaz.
Aynen bende dişcinin kullandığı malzemeleri demek istemiştim.Kan yoluyla ya da cinsel yolla bulaşır.Dişçiden değil diş hekiminde eğer ortam steril değilse bulaşır ama bu çok düşük bir ihtimal.Sadece cinsel yol değil yani.
Disciden bulaşmazHayır ben ordan BİLE bulaşabilir diyorum. Sen anladın beni sadece cinsel yoldan bulaşmaz. Dişci yi de örnek verdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?