• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hpv bulaştıran koca sizce aldatmış mıdır?

Yapılan araştırmanın içeriğini, hangi HPV tipleri üzerinde denendiği ve nasıl sonuçlara ulaşıldığını görmeden bir şey söylemenin çok doğru olmadığını dile getiren Op. Dr. İrem Cansever; ‘HPV son yıllara kadar sadece cinsel yolla bulaşan hastalıklar grubundaydı. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda diğer virüslerde olduğu gibi mutasyona uğrayarak temas yoluyla da bulaşabilir hale geldiğini gördük. Bulaşmanın yüzdesel oranını tam olarak bilmesek de; HPV virüsünü taşıyan bir kişinin kullandığı tuvaleti kullanmak, tuvalet kullanımı sonrası ellerini yıkamayan biriyle tokalaşmak, aynı eşyayı kullanmak ile de bulaşabilir. Burada en önemli nokta kişinin HPV enfeksiyonunun o an aktif olması. Günümüzde hiçbir şekilde cinsel aktivitesi olmayan kişilerde de görülmesinin en büyük nedeni bu.’ diye konuştu.
Bunu bi yerden kopyaladım.

Havuz ve tuvalet yoluylada bulaşabiliyormuş..
http://m.sabah.com.tr/saglik/2012/02/01/hpv-tuvalet-ve-havuzdan-bulasabilir
Ama tabi yüksek ihtimal cinsel yolla..
Bence ablan eşine çıkışsın. Nasıl yaptın bunu falan diye.. Hani sanki sadece bu yolla bulaşıyormuş gibi. Eğer eşi dökülürse ki yaptıysa dökülecektir artık bu noktada.. ( çol pişkin değilse. ) ama yeminler edip yapmadığını söylüyorsa şaşkınlık içinde demekki bu yollardan biriyle kapmıştır..
Hal ve tavrından anlayacaktır zaten kocasının, dediğim gibi.

Çok sevdiğim bir ablam var. 36 yaşında. Bir şikayeti yokken rutin tetkik için smear aldırdı. Hpv 16 pozitif geldi.

Biliyorsunuz hpv, cinsel yolla bulaşan bir virüs. Ablam tek eşli, kocasından başka kimseyle beraber olmadı bugüne kadar.

Eşi mi bulaştırdı sizce? Bu ablamı aldatmış mı demek? 2 gündür sakinlestiremiyorum.

Doktorlar da cinsel yolla bulaşır dedi ve ablamdan biyopsi aldılar
Bulaşma yoluyla ilgili yuvarlak laflar ettiler. Aile hekimi bir arkadaşım var, öyle tuvaletten ya da mayo denemekten ya da havludan falan bulasmaz, çok düşük ihtimal diyor. Sizin fikirleriniz nedir?? Bosanmayi düşünüyor kendisi.
Evet aldatmış

Disciden bulaşmaz

Virüs Kaynaklı Cinsel Yolla ve Bu Yol Dışında Bulaşabilen Hastalıklar

Avrupa Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi doktorlarından Op. Dr. Serhat Partalcı; Hepatit (Sarılık) ve Siğil (HPV) virüslerinin çok hızlı bir şekilde bulaştığını, bazen cinsel temas olmasa bile, deri çatlaklarından, hasta birinin kullandığı tırnak makası, diş fırçası, jilet gibi hijyenik kullanım ürünlerinden, hamam, sauna gibi ıslak yüzeylerden ve tam steril edilememiş cerrahi, diş ve dövme aletlerinden, manikür pedikür işleminden rahatlıkla bulaşabileceğini söylüyor. HIV (AIDS virüsü), ve frengi mikrobunun kanda da bulunduğundan cinsel ilişki dışında, kan yolu ile de bulaşabilen hastalıklar olduğunu, bulaşmada kontrolsüz kan naklinin, steril olmayan şırınga ve iğnelerin, kesici ve delici aletlerinin de rol oynadığını dile getiriyor.

Kullandığı aletlerden bahsediyorum.

Genelde cinsel yollarla bulaşır ama küçük de olsa dişçi-tuvalet-mayo-yada sağlık çalışanıysa bazı durumlarda bir hastanın salgısına-kanına maruz kaldıysa bulaşabilir

Bence diğer yollardan bulaşma olasılığı çok düşük. Hiç kimsede duymadim meselao_O

Virüs Kaynaklı Cinsel Yolla ve Bu Yol Dışında Bulaşabilen Hastalıklar

Avrupa Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi doktorlarından Op. Dr. Serhat Partalcı; Hepatit (Sarılık) ve Siğil (HPV) virüslerinin çok hızlı bir şekilde bulaştığını, bazen cinsel temas olmasa bile, deri çatlaklarından, hasta birinin kullandığı tırnak makası, diş fırçası, jilet gibi hijyenik kullanım ürünlerinden, hamam, sauna gibi ıslak yüzeylerden ve tam steril edilememiş cerrahi, diş ve dövme aletlerinden, manikür pedikür işleminden rahatlıkla bulaşabileceğini söylüyor. HIV (AIDS virüsü), ve frengi mikrobunun kanda da bulunduğundan cinsel ilişki dışında, kan yolu ile de bulaşabilen hastalıklar olduğunu, bulaşmada kontrolsüz kan naklinin, steril olmayan şırınga ve iğnelerin, kesici ve delici aletlerinin de rol oynadığını dile getiriyor.

Kullandığı aletlerden bahsediyorum.
bende boyle bılıyordum bı arkadas egıtımını aldım berberden falan bulasmaz oyle demıs
bende hatalı bılgı verdım dıye cekınmıstım
oyuzden kafam karıstı netde karıstırdım aynen bu yazdıgınız bılgıler ıcerıyor hep :)

bende boyle bılıyordum bı arkadas egıtımını aldım berberden falan bulasmaz oyle demıs
bende hatalı bılgı verdım dıye cekınmıstım
oyuzden kafam karıstı netde karıstırdım aynen bu yazdıgınız bılgıler ıcerıyor hep :)
Aynen canım bi anlaşamadık :)) ben bu şekilde duymuştum nette aynıları yazınca öyle cevap verdim :)

Ablanız wc den kapmış ve eşine de bulaştırmış olabilir. Bu eşinin aldattıgını dogrulamaz. Ya da eşi evlenmeden önce sık partner degiştirdiyse ondan da ablanıza bulaşmış olur. HPV kadınların %60 varmış ve hızla yayılıyor. En tehlikelisi 16 ve 17 olan diye biliyorum. Sigil olan...

Düzenli kontrol gerektiren bir durum. bagışıklık sisteminin güçlü olması virusu pasife eder...rahim agzı kanserinin sebebi olarakta görür tıp otoriteleri...

Defne Samyeli eşinden bu yüzden boşanmıştı. Tabi o sanirim evliliginin başlarında kontrolden geçmiş olmadıgından emindi ki taki kocasinin onu aldattigini ögrendi ve bu virus ona bulaşmış oldu. kadın yüklü bir tazminat istemişti eşinden..ve sonrası bilindik işler işte boşandı.

HPV virus testi erkeklerde kadınlarda ki gibi kolay uygulanan bir test degil. onların ki baya sıkıntılı oluyor.

evlenmeden önce muayene edilmiyor mu çiftler ? bence kocası aldatmış ve dediğiniz gibi olsa bile gene boşanmalı çunku bu BÜYÜK bir sorumsuzluk kadınlar için bu virüs çok çok zararlı kanser yapıyor
Canim hastalık konusunda haklısın ama kimseyi görmeden suclayamayiz biz inşallah aldatmamistir ve inşallah hastalığı anlatır biz dua edelim

HPV genital bölgede kolonize olur, ve cinsel bölgeden temasla bulaşır...kanserojendir....benim hasta grubum biraz özellikli bağışıklık baskılayıcı ilaç kullandıklarından bunlarda enfekesiyondan çok kanserinden korktuğumuz için tespit ettiğimiz an direk söyleriz....eşinden bulaştığınıda söyleriz....
Bu arada rutin taraması yok ama aşısı var...belli yaştan sonra kız çocuklarına yapılıyor....

Hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

Enişte bayaa şüpheli durumda.
Her ne kadar nadiren başka yerden bulaşmış olma ihtimali olsa da, aldatmış olma ihtimali mevcut.

Bir kadın, içinden bu şüpheyi kolay kolay atamaz. Koca dibine kadar inkâr etse de.

Evet aldattım demez hiçbir aldatan.

Şurada hastalıkla ilgili bir konu açılmayagörsün. Netten iki kelime bulan doktor kesiliyor... :KK14:

ablanıza söyleyin ortlığı ayağa kaldırmadan evvel eşini de doktora götürsün... sonra karar verirsiniz..

aynen öyle aldatılmış
aynısı tıp okuyan kadeşimin arkadaşının babası ile annesi arasında oldu
kadın boşanmadı ama bilmiyor ki aldatıldı
tıp öğrencisi olan kızı biliyor....öyle diyeyim ne iğrenç siz düşünün...
Benim annem aldatilcak ve ben göz yumcam buna... cok bekeler babam

Ablan s.... kocasini sadece cinsel ilikisden bulasiyor desin bagirsin cagirsin hemen hal hareketinden bile anlar insan erkekler pek yalani becermez belli oluyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Ablan sktirsin kocasini sadece cinsel ilikisden bulasiyor desin bagirsin cagirsin hemen hal hareketinden bile anlar insan erkekler pek yalani becermez belli oluyor
Mantıklı aslında. Ortalığı bir velveleye verse adam bocalar ve doğruyu söyler belki.

Back