• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hpv bulaştıran koca sizce aldatmış mıdır?

Çok sevdiğim bir ablam var. 36 yaşında. Bir şikayeti yokken rutin tetkik için smear aldırdı. Hpv 16 pozitif geldi.

Biliyorsunuz hpv, cinsel yolla bulaşan bir virüs. Ablam tek eşli, kocasından başka kimseyle beraber olmadı bugüne kadar.

Eşi mi bulaştırdı sizce? Bu ablamı aldatmış mı demek? 2 gündür sakinlestiremiyorum.

Doktorlar da cinsel yolla bulaşır dedi ve ablamdan biyopsi aldılar
Bulaşma yoluyla ilgili yuvarlak laflar ettiler. Aile hekimi bir arkadaşım var, öyle tuvaletten ya da mayo denemekten ya da havludan falan bulasmaz, çok düşük ihtimal diyor. Sizin fikirleriniz nedir?? Bosanmayi düşünüyor kendisi.
Bir aldatma bu kadar kanıtlı ispatlı olamazdı.
Boşanmakla kalmayıp tazminat davası da açsın hastalık bulaştırdığı için.

Düzeltme: HIV ve HPV yi karıştırmışım. Aldatmamış olabilir. Malum hpv yaygın bir virüs.

Doç. Dr. Kadir Savan, "HPV, tuvalet ve havuzdan bile bulaşabilir. Tuvalete oturmadan önce klozeti mutlaka dezenfektanla temizleyin. Cinsel ilişki sonrası genital bölgenizi sabunlu suyla yıkayın" Alıntıdır.
En çok cinsel ilişkiyle yayılır doğrudur ama araştırırsanız başka yollarla bulaştığını da bulabilirsiniz. Hatta eşiyle ters ilişki yaşıyorsa kaynağı kendisi de olabilir diye biliyorum.

Merhaba kardeşime sordum geri döndüm (tıp öğrencisi)
şöyleymiş genelde cinsel beraberlikten bulaşırmış ama istisna olarka havuz sauna gibi yerlerden de bulaşabilirmiş hpv16 virüsü
günah almamak lazım dedi..

Cinsel yol hariç diğer yollarla bulaşma ihtimali çok düşük yani.

Yani ablamin aldatmış olma ihtimali çok yüksek. Öyle mi?

Çok sevdiğim bir ablam var. 36 yaşında. Bir şikayeti yokken rutin tetkik için smear aldırdı. Hpv 16 pozitif geldi.

Biliyorsunuz hpv, cinsel yolla bulaşan bir virüs. Ablam tek eşli, kocasından başka kimseyle beraber olmadı bugüne kadar.

Eşi mi bulaştırdı sizce? Bu ablamı aldatmış mı demek? 2 gündür sakinlestiremiyorum.

Bulaşma yoluyla ilgili yuvarlak laflar ettiler. Aile hekimi bir arkadaşım var, öyle tuvaletten ya da mayo denemekten ya da havludan falan bulasmaz, çok düşük ihtimal diyor. Sizin fikirleriniz nedir?? Bosanmayi düşünüyor kendisi.
Eğer ablanız daha önce HPV testi yaptırıp negatif sonuç aldıysa, eşinin başka bir cinsel partnerden evlilikleri sırasında bu mikrobu almış olması kuvvetle muhtemeldir. HPV 16 demişsiniz. Doktoru virüsün bu çeşidinin daha çok hangi yolla bulaştığı konusunda bilgi verebilir. HPV en çok cinsel bölgeye ten teması ile bulaşır. Eşi test yaptırıp masumiyetini ispat etmeye kalkarsa dikkatli olsun, erkekler için HPV testi mevcut değil diye biliyorum.

Cinsel yol hariç diğer yollarla bulaşma ihtimali çok düşük yani.

Yani ablamin aldatmış olma ihtimali çok yüksek. Öyle mi?
havuz ve saunadan da bulaşabilir
günah almayalım
aslında kendi kocasını daha iyi tanır
karakterinden az buçuk anlar bence...

enısten berberde tras oluuyor dıyelım
o berber usturasını degıstırmemısse
oncekı tras ettıgı hastaysa onun yuzunu kesıp kanattıysa
ve enıstenızede aynı usturayı kullandıysa
onunda yuzunu kanattıysa ordan bulasır

veya ıs yerınden bırı elını kestı kan aktı ve hasta
enıstenızde onun kırıklarını toplarken elınız kestıyse ve o kan bulastıysa bulasır

ya da uzgunum ama dırek cınsel yolla bulasır
Olmaz demiyorum ama çok düşük bir ihtimal.Hani ikisi de kanasa bile bulaş olma olasılığı %100 değil. Ama cinsel yolla %100

İlla ki aldatmis denemez çünkü ablandan önce belki biriyle ya da birileriyle birlikte olmuştur yani bunu sadece aldattı olarak degerlendirmeyin çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin
Evet aynen bu şekilde de olabilir. O Yüzden kesin aldattı diyemeyiz. Evlilik öncesi ilişkiden de adama bulaşmış olabilir.

özür dilerim yazmadan geçemeyeceğim
internetteki resimler ne kadar feciymiş :KK43:
çok korkutucu vallahi, ablanıza çok çok geçmiş olsun, Allah şifa versin

smear testlerini gerçekten aksatmamak gerekiyor

erkeklerde de siğil var ise test yapılabiliyormuş
1 yöntem daha varmış ama çok zor olduğu için çoğu erkek kabul etmiyormuş o yöntemi...

İlla ki aldatmis denemez çünkü ablandan önce belki biriyle ya da birileriyle birlikte olmuştur yani bunu sadece aldattı olarak degerlendirmeyin çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin
evlenmeden önce muayene edilmiyor mu çiftler ? bence kocası aldatmış ve dediğiniz gibi olsa bile gene boşanmalı çunku bu BÜYÜK bir sorumsuzluk kadınlar için bu virüs çok çok zararlı kanser yapıyor

Ben eşimden ayrı yaklaşık 1 ay geçirdim. İşim vardı. Ardından döndüm. Deli gibi kaşınıyorum vs. Enfeksiyon kapmışım, mantar başlamış ve yara başlangıcı olmuşum. Doktor dedi ki yara başlangıcı var, bu cinsellikle olur. Eşim bana inanmasa güvenmese ne olurdu???
Şimdi kendimi baz alarak diyorum ki, aldatmış diyemeyiz. Herşey mümkün bak

Ablanız steril olmayan yerde genital bölgesine ağda yaptırmış olabilir mi?
Bazı ağdacılar kullan-at şeritleri değil de kesilmiş beyaz bezleri kullanıyormuş. Onlar da nasıl yıkanıyor Allah bilir.

off malesef ayni virusten bendede var
dr esinden bulasmis dedi baska yolu yok cinsellikle bulasir dedi oyle yuzme havuzlari wc falan hikaye
benim ex aldattigini asla kabul etmedi
ama aldatmisti kesin yani

Kan yoluyla ya da cinsel yolla bulaşır.Dişçiden değil diş hekiminde eğer ortam steril değilse bulaşır ama bu çok düşük bir ihtimal.Sadece cinsel yol değil yani.
Aynen bende dişcinin kullandığı malzemeleri demek istemiştim.

Aynısı yakın bir tanıdığımızın başına geldi.kadıncağız tedavi için neler çekti çok zor..kocası başta full inkar tabi..yok wcden olmuş bilmem ne diye inkar etti.fakat sonunda aldattığını kabul etti.boşandılar.ablanıza çok geçmiş olsun

Back