HPV AŞISI VE İSHAL ?

aslihannnn8888

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2025
138
18
13
25
Kızlar bana 16-18 dışındaki diğer yüksek riskli tiplerden hpv teşhisi kondu sonra hemen aşı oldum ve doktorumun verdiği antibiyotikleri kullanmaya başladım hpv yanında smearda kirli zemin ve yoğun polimorfonükleer lökositler çıkınca doktor enfeksiyon olduğunu düşünüp antibiyotik verdi ama akıntı yanma hiçbir semptomum yoktu herneyse 1 ay sonra ben ishal oldum bağırsak floram altüst oldu doktora gittim enfeksiyon çıkmadı ilaç verdi kullandım geçmedi muz pirinç kayısı hoşafı düzelmesi için her yolu denedim ancak yok olmuyor en son kolonoskopi dendi onu olucam. Ancak bağırsak floram biranda nasıl altüst oldu bilemedim antibiyotikler 1 ay sonra ishal yapabilir mi sizce böyle bir durum mümkün mü? Ya da bu aşıyı olup bu tarz yan etkiler yaşayanlarınız var mı? Zor durumdayım lütfen bilgisi olanınız varsa yorumlara bekliyorum 😞 bir hafta sonra 2. Doz olucam ancak korkuyorum …..

Neyden korkuyorsun anlamadım? 3.doz oldum hiçbir yan etkisi olmadı.
Bağırsaklarım pert oldu. 1 aydır geçmeyen ishalim var. Test yaptırdım enfeksiyon çıkmadı. Şimdi de kolonoskopi yaptırcam. Neyden korkuyorsun derken anlayamadım? 1. doz aşı olduktan sonra sende bir yan etki yaratmamış olabilir ama ben de bu tarz bir etki yarattı.

Kefir active yoğurt gibi probiyotikler tüketin 1 hafta düzenli kendine gelir
Tükettim her gün ev yoğurdu yiyorum kefir de çok severim içiyorum yanında muz pirinç kayısı hoşafı olmuyor maalesef 3 doktora gittim en sonunda kolonoskopi dediler. Ben hayatımda böyle ishal yaşamadım ne yapsam yapayım düzelme yok

Tükettim her gün ev yoğurdu yiyorum kefir de çok severim içiyorum yanında muz pirinç kayısı hoşafı olmuyor maalesef 3 doktora gittim en sonunda kolonoskopi dediler. Ben hayatımda böyle ishal yaşamadım ne yapsam yapayım düzelme yok
Aşının yan etkilerinde ishal yok aslında.Çok mu stres yapıyorsunuz psikolojikde olabilir.Bi arkadasımın annesi 6 aydır ishalmiş ne yaptılarsa geçmemış.İnşallah en kısa sürede düzelirsiniz

Aşının yan etkilerinde ishal yok aslında.Çok mu stres yapıyorsunuz psikolojikde olabilir.Bi arkadasımın annesi 6 aydır ishalmiş ne yaptılarsa geçmemış.İnşallah en kısa sürede düzelirsiniz
Stresim yok çokta rahatım aslında şuan bile yapmıyorum çünkü ishal dışında karın ağrısı mise bulantısı vs hiçbir semptomum yok enfeksiyonda çıkmadı kolonoskopide temiz gelirse bilemicem valla neden olduğunu. Ya korkum şu bağırsak toparlanmazsa bağışıklığım da düşer ve hpvyi vücuttan atmam zorlaşır :(

Stresim yok çokta rahatım aslında şuan bile yapmıyorum çünkü ishal dışında karın ağrısı mise bulantısı vs hiçbir semptomum yok enfeksiyonda çıkmadı kolonoskopide temiz gelirse bilemicem valla neden olduğunu. Ya korkum şu bağırsak toparlanmazsa bağışıklığım da düşer ve hpvyi vücuttan atmam zorlaşır :(
Prebiyotik ve bol su içmeyi ihmal etme.Kan değerlerine baktır ve eksikleri tamamla.Ahcc kullanabilirsin

Prebiyotik ve bol su içmeyi ihmal etme.Kan değerlerine baktır ve eksikleri tamamla.Ahcc kullanabilirsin
Uzun süredir demir ve b12 folik asit takviyeleri kullandım. D vitamini hep içiyorum. Şu an sadece d ile devam ediyorum ve propolis arada suya karıştırıp içiyorum yeşil çay çörek otu yağ vs. Aslında beta glukan takviyesi almıştım ama o da dokundu bana bıraktım salt beslenme ile yoluma devam edicem

Demir ilacı bende bu durumu yapmıştı bıraktım geçti. Kullandıgın takviyelerede dikkat et bence, bitki çayı fazla tüketiyorsan azalt
Demiri bırakalı baya oldu aslında 3 ay önce bitirdim gerçekten bilemiyorum sebebini ya antibiyotik ya aşıya bağlıyorum aşıya ve bilime güvenen biriyim ama tedirgin de etmiyor değil belki bana dokundu

Back
X