hpv 16 smear kolposkopi cin3

Bu arada cin3 kanser değil diye biliyorum yani kanser öncüsü lezyon ondan sonrası kanser eğer temizlenmezse .dr um öyle demişti bana
Rahim ağzından kötü huylu kanser tümörü alındı kanser olduğu netleşti şuan için tek korkum rahime doğru ilermemiş mi yoksa rahim ağzı alınınca temizlenmiş mi

Çok özel bir soru olacak aynı süreci yaşayan ve 30 yaşında hpv 16+ Cın3 leep macerası olan biri olarak; kaç yaşında cinsel hayatınız başladı? Özelden de cevaplayabilirsiniz. Sadece kaç kaç sene içinde cın3 seviyesine ilerliyor merak ediyorum 24 yaşının altında bağışıklık kendisi yeniyor diyorlar.6 senede kanserden hemen öncesine kadar nasıl böylesine ilerlemiş oluyor merak içindeyim.
Benim de leep sonrası ilk smear testim net değildi ama ikinci smearde hpv ve lezyonlar negatif geldi.
Çok geçmiş olsun. İnşallah aynı süreci tekrar yaşamak zorunda hiçbir zaman kalmayız.
Bu arada leep sonrası hamile kaldım, bebeğim 4 aylık ve normal doğurdum. Leep hamilelik ya da doğumda hiçbir engel değil

Virus ya rahim ağzı ön yüzeyinde ya da rahim kanalında lezyona sebep oluyor. Eğer rahim kanalına doğru ilerleyen bir lezyon varsa Leep'ten farklı olarak soğuk konizasyon işlemi uygulanıyor.

Merhaba anlayamadım sonucum cin3 demişsiniz sonrada kanser demişsiniz cin3 kanser değildir kanser olma olasılığı olan lezyondur kanser demek için invaziv hale dönüşmüş olması gerekir

Merhaba sonucunuz çıktı mı

Teşekkürler ama direk rahim ağzı kanseriydim tümör alındı ve temizlendi şükür sınırlar cin1 seviyesinde şuan takibe alındı
Bunu bir sağlıkçı olarak söylüyorum alınan tümör dediğiniz lezyon cin3 mü çıktı yoksa invaziv karsinom mu patoloji raporunda

Rahim alcaklardı yaşım genç çocuk istiyorum diye soğuk konizasyon yatılar

Rahim alcaklardı yaşım genç çocuk istiyorum diye soğuk konizasyon yatılar
Bunu ısrarla söylememin sebebi burada cin 3 ile leep konizasyon olan birsürü kişi var bende dahil cin3 çıktı kanserim derseniz bilmeyen biri kanser oldum diye paniye kapılmasın diye geçmiş olsun

Benim leep konizasyon değil ama soğuk konizasyon yani rahim ağzı alınması

Merhabalar acaba özelden süreç ile ilgili bilgi alablrmym baya endişelymde bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…