- 23 Temmuz 2024
- 21
- 11
- 27
-
- Konu Sahibi Fezagurumi
Konizasyon sonrası smear raporundan farklı bir sonuç çıkabilir mi yani?Ben hpv16 cin2 ile konizasyon oldum ve sonuç cin3 ve cerrahi sınırlar temiz geldi. 3 çocuğum var zTen başka çocuk düşünmüyorum. Doktorum “düşünseniz de gebeliğe bir etkisi yok” demişti. Ben iyi doktorda oldum ne hissettim ne bi şey. 1 hafta sonra kontrolüm var umarım iyileşmişimdir. Darısı başınıza. Doktorunuz sizi çok korkutmuş. Kanser çıkarsa eğer sonuç o sebeple hemen gebe kalıp tedaviye öyle başlanır demek istemiştir bence
Yok konizasyon sonucunuz ne çıkmıştı kaçırdım galiba? Ben konizasyon sonucunuz çıkmadı sandım.Konizasyon sonrası smear raporundan farklı bir sonuç çıkabilir mi yani?
Size de çok geçmiş olsun umarım sizede temiz sonuç çıkar teşekkür ederim.Ben hpv16 cin2 ile konizasyon oldum ve sonuç cin3 ve cerrahi sınırlar temiz geldi. 3 çocuğum var zTen başka çocuk düşünmüyorum. Doktorum “düşünseniz de gebeliğe bir etkisi yok” demişti. Ben iyi doktorda oldum ne hissettim ne bi şey. 1 hafta sonra kontrolüm var umarım iyileşmişimdir. Darısı başınıza. Doktorunuz sizi çok korkutmuş. Kanser çıkarsa eğer sonuç o sebeple hemen gebe kalıp tedaviye öyle başlanır demek istemiştir bence
Benim bir arkadaşımın başına geldi önce cin2 demişler leep işleminden sonra cin1 çıkmış sonuçKonizasyon sonrası smear raporundan farklı bir sonuç çıkabilir mi yani?
Evet aşıları yaptıracağız ben 3 doz eşim 1 doz ancak biraz maliyetli ameliyattan sonra yaptırabileceğimÇok geçmiş olsun. Çok yakında böyle bir haber de ben aldım. Çok uzun zaman sonra eşimle 2. çocuğumuzu yapmayı düşünmeye başlamıştık. Ben de hiçbir belirti olmadı. Regl döneminde basım ağrıyordu ona baktirmaya gitmisken smear testi de yaptırayım gibi bir durum oldu. Çıkan sonuca çok şaşırdım. En agresif olan hpv 16 pozitif çıktı, hsil tespit edildi. İnsanı çok geren bir haber. Bebek için doktora sorduğumda leep sonrası doktor sizi daha doğru yönlendirir, sezaryen ile doğum yapma ihtimaliniz yüksek dedi. Neden sezaryen dediğimde düşük de olsa virüsün bebeğin ses tellerine yerlesebilecegini söyledi. Ama sanıyorum hpv 16 doğurganlığı azaltiyormus. O şekilde bir şeyler okudum. Aşıları olmayı düşünüyor musunuz? Bizim için öncelik şu anda aşılar galiba.
Yok benim zaten sonuç temiz çıktı çok şükür.Size de çok geçmiş olsun umarım sizede temiz sonuç çıkar teşekkür ederim.
Sevindim çok geçmiş olsunYok benim zaten sonuç temiz çıktı çok şükür.
Hiç stres yapmayın. Çok iyi bir doktor bulun. Evet konizasyon sonucu asıl sonuç. İnşallah temiz çıkar. Smearlerim hep temiz çıkardı ama boş resmen. Smearlere güvenim yok benim artık. Korkmayın diyorum ama biliyorum içiniz içinizi yiyor. Araştırmayın. Sakin kalın. İnşallah temiz çıkacaktırSmear sonucunu yeni aldım. Aslında terminolojiye çok hakim degilim. Smear testi yaptırdım. Onun raporu çıkmıştı. Hpv16 positive, hsil, kanser hücresine rastlanmadı olarak. Jinekolojik onkoloji ye randevu aldım, sanırım orda konizasyon yapacaklar. Şu anda en büyük korkum; test eksik sonuç vermiş aslında kansermis demeleri. Size de çok geçmiş olsun.
Aslında pek stres yapmıyorum ama bir an önce sonum iyi ya da kötü çıksın istiyorum belirsizlik sevmiyorumHiç stres yapmayın. Çok iyi bir doktor bulun. Evet konizasyon sonucu asıl sonuç. İnşallah temiz çıkar. Smearlerim hep temiz çıkardı ama boş resmen. Smearlere güvenim yok benim artık. Korkmayın diyorum ama biliyorum içiniz içinizi yiyor. Araştırmayın. Sakin kalın. İnşallah temiz çıkacaktır
Sizin doktorunuz hangi şehirde? Önerir misiniz?Hiç stres yapmayın. Çok iyi bir doktor bulun. Evet konizasyon sonucu asıl sonuç. İnşallah temiz çıkar. Smearlerim hep temiz çıkardı ama boş resmen. Smearlere güvenim yok benim artık. Korkmayın diyorum ama biliyorum içiniz içinizi yiyor. Araştırmayın. Sakin kalın. İnşallah temiz çıkacaktır
Umarım iyi çıksın.Aslında pek stres yapmıyorum ama bir an önce sonum iyi ya da kötü çıksın istiyorum belirsizlik sevmiyorum
Aman Allah korusun kötü sonuçlardan. İnşallah iyi çıkar biraz zorlu bir süreç beklemek çok yoruyor. Ama inşallsh temiz çıkar.Aslında pek stres yapmıyorum ama bir an önce sonum iyi ya da kötü çıksın istiyorum belirsizlik sevmiyorum
Ben İstanbulda prof.dr. Samet Topuz beye ameliyat oldum. Çok tavsiye ederim. Ben çok memnun kaldım.Sizin doktorunuz hangi şehirde? Önerir misiniz?
Amin canımAman Allah korusun kötü sonuçlardan. İnşallah iyi çıkar biraz zorlu bir süreç beklemek çok yoruyor. Ama inşallsh temiz çıkar.
Amin inşallah canım teşekkür ederimUmarım iyi çıksın.
İyi olmanıza çok sevindim umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınızMerhaba , benim de hpv 16 pozitif , hsıl, cın3 , kolposkopi sonrası konizasyon yaptırdım. Bebek düşündüğüm için eşimle check up yaptırmaya karar verdiğim esnada smear testinde cın3 sonucunu görmüştüm. Haliyle cok üzülmüştüm. Şimdi konizasyondan bu yana 8 ay geçti, cerrahi sınırlar temiz geldi. Operasyondan 2.5 ay sonra korunmayı bıraktık eşimle. Aşağı yukarı 5. Bebek denememiz. Henüz olmadı. Ama bu süreçte bu platformdan kadınlar mesaj atmıştı , bebeği olanlar vardı. Doktorum hpv’nin doğurganlığı etkilediği hakkında bir şey demedi. Hatta bir kaç doktora daha sordum , muayene oldum klomen başladık , yumurta takibi yapıyoruz vs. Bu aydan ümitliyim. Korkulacak bir durum yok. :)