1. Nil Gün - Merak Zekasından Ruhsal Zekaya - İçimizdeki Şaman - Duyguların Simyası
Bu bir felsefe kitabıdır. " Duyguların dilini bilmek , seni suyun dibini boylamaktan alıkoymaz ama suyun yüzüne daha kolaylıkla çıkmanı sağlar. " Bu amaçla da bu kitapta bizim duyguları daha iyi tanımamamıza ve kendimizi anlamamıza yardımcı oluyor.
Kitapta bahsedilen duygular şunlardır:
Olumlu algıladığımız duygular : Mutluluk , coşku , delicoskusunun değişik halleri , doyum , haz , sevgi , sevgi bilinci
Olumsuz algıladığımız duygular: Korku , Anksiyete, Panik Atak - Kızgınlık, Nefret, Üzüntü, Yas , Hüzün , Can sıkıntısı ve Apati , Kıskançlık, Depresyon , Suçluluk duygusu ve Utanç , Affetmek nedir?
2. Davıd Eagleman - Beyin Senin Hikayen
Beyin Senin Hikayen kitabında yazar, bu kitabıyla “Ben kimim? Gerçeklik nedir? Kontrol kimde? Nasıl karar veririm? Size ihtiyacım var mı? Kime dönüşeceğiz?” gibi soruların üzerinde durmakta. Ayrıca Beyin Senin Hikayen kitabı, beynin vücudumuzu nasıl yönlendirdiği başta olmak üzere insanoğlunun karar verme yetisi gibi özelliklerinde beynin oynadığı role günlük bir dille kitabın ilerleyen kısımlarında yer veriyor.
Beynin nasıl çalıştığını, etkileyici bir dille anlatıyor.
Bu kitabı ikinci kez okuyorum. Yıllar önce almıştım. Dolabı karıştırırken elime geldi. O zaman çok etkilenmiştim. Beynin bir insana neler yaptırabileceğini etkileyici bir dille gösteriyor. Bir kez daha okumaya karar verdim.
Bu ara hep beyin ile ilgili kitaplar okudum. Beyin o kadar olağanüstü bir gücü var ki insan öğrendikçe şaşırıyor ve etkileniyor.
3.
Dr. Robert Puff ve Dr. James Seghers - Öfke Kontrol Rehberi
İlk başta öfkenin tanımını yapmak isterim:
Öfke, kişinin haz alma duygusunu engelleyen her türlü durum, olay ya da kişiye karşı geliştirdiği bir duygudur. İnsanların hissettikleri duygular, hayatta kalmak için gerekli olduğu gibi zaman zaman zarar verici özelliğe de sahip olabilir. Öfke, çok önemli ve güçlü özelliklere sahip en temel duygulardan biridir.
Bu kitabı ikinci okuyuşum .
Ben bu kitabı alıp ilk okuduğumda öfke sorunu yaşıyordum. Bu duygunun içinde yaşadığım için de bir türlü bu okuduğum kitabı şimdi anladığım gibi anlamamıştım. Bu ne biçim bir kitap demiştim. Hani şey olur ya , bir durumunu arkadaşına danışırsın. Çünkü sen o olayın içinde olduğun için ne olduğunu bir türlü anlamazsın. Dışardaki biri , durumu daha iyi anlar çünkü. Tarafsız bir gözlem her zaman iyidir.
Ben şuan bu öfke sorunumu yendim. Bu kitabı , o an okurken anlamamış gibi hissetsemde, aslında anlamışım. Çünkü bu kitapta anlattığı yöntemleri farkında olmadan yaşamıma denemiş ve öfkemi kontrol altına almışım. Şimdi okurken daha iyi farkettim bunu.
Sizde bu öfke duygusu varsa, kontrol edemiyorsan kendini , bu kitabı okumanı isterim. Sen o an farketmezsin ama bir bakarsın bu kitaptaki yöntemler seni iyileştiri verir.
Birde bu kitabı okuduğumda şunu anladım. Bir şarkı dinlersin . O şarkı senin hayatına yansır. Güzel bir söz beğenirsin. Aaa ne kadar doğru bir söz dersin. Veya çok hoşuna gider. Bir bakarsın o söz senin kaderin olur. İşte bu okuduğumuz kitaplarda bunun gibi. Bu kitap da ben bunu yaşadım. Benim için çok doğru bir kitap oldu.
4. Fırat Çakır - Ben Değerliyim Çünkü
Bu kitabı 3. kez okuyorum .
Fırat Çakır ' ın bir sürü kitapları var. Ben en çok bu kitabını beğendim. Birde Kaderle Randevu kitabını çok beğendim.
O kadar üniversite okuyoruz. Sorarlar hanngi üniversite diye. Mesela Uludağ üniversitesi. Veya hangi okul mezunusun. Diyoruz ki Atatürk Anadolu lisesi .
İşte bu kitapta hayat okulu . Umarım anlatabildim. Doğduğumuz şu hayat , nefes aldığımız şu hayat. Hayatı öğrenmek istiyorsanız , nasıl işlediğini öğrenmek istiyorsanız bu kitabı okuyun derim. Okuyunca ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız. Okunmaya değer.