Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
lizavetaya çok üzülmüştüm. ablası ayrı dertti bi de yok yere canından oldu.
 
lizavetaya çok üzülmüştüm. ablası ayrı dertti bi de yok yere canından oldu.
Yaşlı kadının ölümüyle o da huzura erecekti belki de ama o kadar saf, yönetilmeye muhtaçtı ki ablası öldükten sonra yaşamayı bile beceremeyecekti diye düşünmüştüm bir yandan
 
Bnu bnde çok merak etmiştim
 
Yaşlı kadının ölümüyle o da huzura erecekti belki de ama o kadar saf, yönetilmeye muhtaçtı ki ablası öldükten sonra yaşamayı bile beceremeyecekti diye düşünmüştüm bir yandan
sanki o kızla evlenmek isteyen biri de vardı diye hatırlıyorum
 
İyi akşamlar, misafirim vardı katılamadım ama yazdıklarınızı okuyunca pek çok şeyi unutmuş olduğumu fark ettim. Gelseydim de çok katkıda bulunamazmisim zaten. Nereden baksan 20 yıldan fazla olmuş okuyalı. İleride bir kez daha okumak isterim.
Benim için kitabın özü "insan" için en büyük cezanın vicdan azabı olduğudur. İnsanı tırnak içine aldım çünkü her insan görünümlü gerçekten insan olmuyor. Elbette vicdan azabı yeterli bir ceza anlamında söylemiyorum ki kesinlikle idam cezasınin uygulanması gerektiğini düşünenlerdenim. Özellikle son dönemlerde taksicinin son anlarını izlehince bunun gerekliliğini daha iyi anlıyorum
 
Adalet neydi? Suç? Peki asıl suçlu kimdi.? Yazar öyle bir ruh haline bürünüp baş karakterin sorunlarına öylesine derinlere iniyor ki cinayet işlediği halde raskolnikovu suçsuz; vahşilikde zirve yaptığı halde haklıymış hissine kapılıyorsunuz. Ara ara kahrolsun bağzı şeyler diye iç geçiriyorsunuz. Nerde bu devlet nerde bu adalet Sovyetlere noldu, çar nerde diye diye kitabı bitiriyorsunuz.
Bana göre sonuçta hiç bir kötülük, aynı ve/veya misli katıyla kötülük yapılıp temizlenemezdi. Hani biz kanı kanla yumuzadık, kanı suyla yurduk dediysem de anlamadı raskol. adam ne bilsin Türk atasözünü. Hadi o anlamadı ben niye zorluyorum Rus edebiyatını(!)
 
Son düzenleme:

Salda Gölü - Burdur​

Salda Gölü, Burdur’un yaklaşık 64 km batısında Yeşilova ilçe sınırlarında yer alır. Türkiye’nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip göllerindendir.

Deniz seviyesinden yüksekliği 1140 metredir. Yüz ölçümü 44 kilometrekaredir. Göl, yaz ve kış aylarında turizm hareketliğinin yoğun olduğu Antalya-Denizli- Pamukkale tur güzergâhında bulunmaktadır. Ormanlık tepelerle ve ovalarla çevrili tektonik bir göldür. Derinliği bazı yerlerde 185 metredir. Güney cephesinde bulunan Sultan Pınar suyu burayı bir mesire yeri haline getirmiştir.

Salda Gölü, kumsalı, turkuaz rengiyle oluşan güzel manzarası, temiz doğası, ormanları ve kamp yerleriyle alternatif tatil imkânları sunan, doğanın en cömert olduğu alanlardandır. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Salda Gölü yelken, kano, rüzgâr sörfü, foto-safari, göl turu, balık avcılığı, sualtı dalış, yüzme vb. imkânlar sunmaktadır.

Salda Gölü’nün Kumları Neden Beyaz?
Toros Dağları’nın arasında bulunan Salda Gölü magnezyum yönünden çok zengin olması nedeniyle kumsalı beyaz renge sahiptir.

Salda Gölü’nün Özellikleri


Salda Gölü’nü diğer göllerden ayıran en önemli özellik stromatolit (arkaik dönemde oluşmaya başlamış ve oluşumu hala devam ettiği düşünülen bakteriyel kökenli beyaz kayaçlar) oluşumlarına uygun jeobiyokimyasal bir ekolojik sürece sahip olmasıdır. Bu süreç sonunda tabanda beyaz renkli hidromanyezit içerikli stromatolitler oluşmuştur. İklim, jeolojik yapılar ve bakteri ile siyanobakteri etkileşimi sonucu oluşan bu çökellerin, ilk kez 3,5 milyar yıl önce yeryüzünde oluşmaya başladıkları çeşitli kaynaklarda belirtilmektedir. Bir anlamda bu oluşumların en eski fosil niteliğinde oldukları kabul edilmektedir. Günümüzde bu fosillerin güncel örnekleri olan modern stromatolit oluşumları Salda Gölü’nde gözlenmektedir.

Birçok araştırıcı tarafından, öncül yaşam biçimlerine ve ilkel yaşam koşullarına dair önemli veriler içerdiği düşünülen stromatolitlerin oluşum mekanizmaları ile bu süreçleri kontrol eden jeobiyokimyasal faktörlerin anlaşılmasının Dünya’da yaşamın başlangıcı konusunda önemli bilgiler vereceği düşünülmektedir. Diğer yandan yine birçok otorite, Salda Gölü’nde yürütülecek araştırmalardan Dünya dışındaki yaşam hakkında da önemli sonuçlar beklemektedir. Salda Gölü’nde güncel olarak oluşan hidromanyezit içerikli stromatolitler ile Mars’taki karbonat içerikli kayaçlar arasındaki benzerliklerin NASA’nın da dikkatini çektiği, güncel yayın organlarında yer almaktadır.


Salda Gölü ve Biyolojik Çeşitlilik

Salda Gölü ve çevresinde sulak alan, dere, kumul, ibreli (iğne yapraklı) orman, ağaçlık, dağ bozkırı, kayalık, tarım gibi habitatlar mevcuttur. Salda Gölü’nün çevresindeki ibreli orman habitatları doğu bölümü hariç gölün tüm çevresinde olup kızılçam, karaçam, boylu ardıçlar, saf ve karışık ormanlar ile yer yer seyrek ormanlardan oluşmaktadır.
Salda Gölü Havzası’nda 81 familyaya ait 301 sucul ve karasal bitki türü olduğu belirlenmiştir. Ayrıca sonbahar ve kış dönemlerinde su kuşları için önemli bir duraklama ve yaşam alanı vazifesi gören Salda Gölü, 38 farklı su kuşuna ev sahipliği yapmaktadır.

Günaydınlar Herkese
Kimler neler okuyor yoklama alalım

Eleadora
Life light
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
MrsDelfino
Orangegreysky
bir civciv annesi
Nowaybabe
Keira-
K Kitapkontesi
A Arrietty_
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Limonsuzzcay
Istenmeyentuyy
Etkili Eleman
UcanSupurge
mimesis
nemesis
Jawlensky
sevayd
A Atalanteda
Kukrim
Less-is-More
choccywhoccydoodah
Natsume
Mrsay
YEKTA31
Aspasiaa
hande_buse
T Teraryum1
Ozzybal
ahestebirbeste
L LADY VEGA
T Tutunamayanlar777
Gelincik78
CipisS
rabbitgirl
Papatyays
 
herkese günaydın

kül krallığı okuyorum
 
Günaydın . Iza'nın Şarkısı nı okuyorum
 
Günaydın Natasha Preston - Mahzen okuyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…