Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
A baya kardeşler, benimki korsan sadece çok cici ısır yerime

Son düzenleme:
Depresif modda isen etkileyebilir. Çünkü baya o modda yazıyor ve kitap okuduğunda seni içine çekiyor. Bence şu an okuma

Sagalassos Antik Kenti - Burdur​

Sagalassos, Ağlasun İlçesi'nin 7 kilometre kuzeyinde ve Akdağ yamaçlarında denizden 1700 metre yüksekliğindedir. Sagalassos, Pisidia Bölgesi'nin Roma İmparatorluk Dönemi'nin en önemli şehridir. Şehirde bulunan yapıların büyük bir çoğunluğu Roma Dönemi'ne aittir. Sagalassos’un ilk tespiti 1706 yılında Fransız gezgin Paul Lucas tarafından yapılmıştır. Bulutların arasındaki şehirde girişte konutlar, aşağıda hamam, kireç ve metal fırınları, aşağı agora (çarşı), çeşme ve odeon, daha yukarıda, kuzeyedoğru ilerledikçe konutlar, sağ tarafta tiyatro, Neon kütüphanesi, Helenistikçeşme, seramik üretim merkezi, şehrin merkezinde yukarı agora, meclis binası, kilise, sol üst tarafta heroon, tapınak ve Cladius kapısı bulunmaktadır.

Sagalassoslular M.Ö. 3'üncü bin yılın sonlarında Batı ve Güney Anadolu’da yaşayan Luvi kabilelerinin bir kolu olan Pisidia halkındandır. M.Ö. 333 yılında Büyük İskender, bu şehri ele geçirmiştir. Sagalassos, Seleucid (Seleukos) ve Attalid (Attalos) hakimiyetlerine girmiş, M.Ö. 25 yılında Galatia kralı Amyntas’ın, ardından Agustus tarafından Roma İmparatorluğu topraklarına katılmıştır. Hadrian’ın 120’li yıllarda Sagalassos’u Pisidia imparatorluk kültünün resmi merkezi seçmesi üzerine başlayan çok daha büyük çaplı ekonomik büyüme, bir yüzyıl sürecek imar büyümesini başlatmıştır. 6'ncı yüzyılın ortasına kadar gelişmeye devam eden kent M.S. 590 yılında yaşanan büyük depremde yerle bir olmuştur. M.S. 13'üncü yüzyıl ortalarında Selçukluların son Bizans kalelerini de ortadan kaldırmasına kadar kentin yıkıntıları arasında birkaç küçük köy ayakta kalmaya devam etmiştir.

En belirgin yapısı muhteşem Antoninler çeşmesidir. Şehir, İmparator Hadrian (M.S. 2'nci yüzyıl) döneminde ekonomik siyasi ve sosyal anlamda en iyi dönemini yaşamıştır. Sagalassos, küçük Asya’da belki de terk edildiği günden günümüze kadar en iyi korunagelmiş antik yerleşimlerden biridir. Sagalassos 2009 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınmıştır. Kazılarda ortaya çıkan 5.5 metre civarında boyu olabileceği tahmin edilen İmparator Marcus Aurelius ve İmparator Hadrian’a ait heykeller ile çıkarılan diğer eserler Burdur Müzesi'nde sergilenmektedir.

Günaydınlar Kitap Kurtları

Kimler neler okuyor
Fosforlu Cevriye'ye başlıyorum akşam

Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
M Mavi Menekse
bir civciv annesi
Orangegreysky
Look Up
Boncobo
MrsDelfino

Günaydın ben Monte Cristo nun 1.cildini bitirdim .Henüz başlamadım yeni bir kitaba

Son düzenleme:
Evde İmkansızın Şarkısı uygulamadan Oliver Twist’e başladım okulda da Peter Pan okuyorum
Günaydın

Günaydın herkese, birkaç gündür okuyamıyorum ama Hipotermi'ye devam ediyorum

Günaydınlar efenim

günaydın kızlar

rüzgarın şarkısını dinle isimli kitaba başladım. 57. sayfadayım henüz. kızım gece uyanmasa bitirirdim de. okuması fiziksel olarak kolay bir kitap çünkü ama henüz ne okuduğumu anlamış değilim. yazarı bilenler daha iyi bilir elbette ama biraz kurgudan ziyade daha çok realist bir kitap gibi. aynı şeyi "fakat müzeyyen bu derin bir tutku" kitabını okurken hissetmiştim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…