Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Eki Görüntüle 3171489

Eki Görüntüle 3171490

Bolu Yıldırım Bayezid Camii - Bolu​

Bolu merkez Büyükcami Mahallesi, Pamukçular ve Büyükcami Sokakları arasında yer alan cami, Yıldırım Bayezid tarafından 1382 yılında yaptırılan medrese ve kütüphaneden oluşan külliyenin merkezidir. Bugün caminin medrese ve kütüphanesinden herhangi bir iz bulunmamaktadır. Muhtemelen ahşap olan bu cami 1891 yılında yanmış ve 1899 yılında tek kubbeli olarak yeniden inşa edilmiştir. 1944 depreminde büyük hasar gören cami, onarımlarla son şeklini almıştır.

Kesme taştan iki katlı olarak inşa edilmiştir. 1. katta dükkan ve depolar yer almaktadır. 2. kat ise; kare şeklinde bir ana mekan ve kuzeyde iki katlı mahfil ile son cemaat yerinden oluşmaktadır. Yüksek beden duvarlarıyla çevrili ana mekanı, çokgen kasnaklı bir kubbe örtmektedir. Son cemaat yerini de kaplayacak şekilde geniş tutulan mahfilin üzeri, iki sıra halinde kubbe ve tonozlarla örtülüdür. Kuzeybatı ve kuzeydoğu köşelerinde çok kenarlı minareleri yer almaktadır. 1999 depreminden sonra aslına uygun olarak restore edilmiştir.

Yeni bir haftadan herkese günaydınlar :kahve:
Bol okumalı bir hafta olsun ❤️

Jawlensky Jawlensky
@kk birinci noteri
@Life light
Eleadora Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis nemesis
@Keira-
@mimesis
sudem34 sudem34
Nikinik Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
yet07 yet07
A Atalanteda
@Mavi Menekse
bir civciv annesi bir civciv annesi
Orangegreysky Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
Günaydın🌷ben de öyle ümit ediyorum.

Aa ilginç bir bakış açısı. Ben kimi zaman heyecanlanmak istiyorum, kimi zaman korkmak kimi zaman üzülmek. O anki ruh halime göre okumak istediğim kitaplar değişiyor. Bazen korku/gerilim kitapları çok ağır geliyor mesela ruh halime uymuyor. Ya da bazen zaten kendi hayat koşuşturmamda yorgun oluyorum ve beni üzecek kitaplar ağır geliyor. Kitapları sadece edebi bilgi verecek yazılar olarak görmek yerine duygudurumumu düzene sokacak katartik araçlar olarak görüyorum. Basite indirgemekten ziyade bu şekilde seçimler yapmak benim için kitapları daha yüceltmek oluyor aslında.
Benim söylemek istediğim bu değil, çok net ifade ettiğimi düşünüyorum.

Şu an yazdıklarınıza katılıyorum.
Hepimiz yeri geliyor böyle tercihler yapıyoruz, fakat ağlamak için kitap okumak, araştırmak veya seçmek, kitaptan almamız gerekenleri almamıza engel bir durum diye düşünüyorum.
Kaldı ki bu tarz bir beklenti ile kitaba başlamak sonunda hüsran olabilir.
Aslında söylemek istediğim şu; ağlamak için bir işe kalkışmayı doğru bulmuyorum, bu da ortak noktamız olan kitap olunca da kayıtsız kalamıyorum. Herkesin kendi tercihi elbette fakat kitap okumak benim için böyle bir şey değil.

Eki Görüntüle 3171489

Eki Görüntüle 3171490

Bolu merkez Büyükcami Mahallesi, Pamukçular ve Büyükcami Sokakları arasında yer alan cami, Yıldırım Bayezid tarafından 1382 yılında yaptırılan medrese ve kütüphaneden oluşan külliyenin merkezidir. Bugün caminin medrese ve kütüphanesinden herhangi bir iz bulunmamaktadır. Muhtemelen ahşap olan bu cami 1891 yılında yanmış ve 1899 yılında tek kubbeli olarak yeniden inşa edilmiştir. 1944 depreminde büyük hasar gören cami, onarımlarla son şeklini almıştır.

Kesme taştan iki katlı olarak inşa edilmiştir. 1. katta dükkan ve depolar yer almaktadır. 2. kat ise; kare şeklinde bir ana mekan ve kuzeyde iki katlı mahfil ile son cemaat yerinden oluşmaktadır. Yüksek beden duvarlarıyla çevrili ana mekanı, çokgen kasnaklı bir kubbe örtmektedir. Son cemaat yerini de kaplayacak şekilde geniş tutulan mahfilin üzeri, iki sıra halinde kubbe ve tonozlarla örtülüdür. Kuzeybatı ve kuzeydoğu köşelerinde çok kenarlı minareleri yer almaktadır. 1999 depreminden sonra aslına uygun olarak restore edilmiştir.

Jawlensky Jawlensky
@kk birinci noteri
@Life light
Eleadora Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis nemesis
@Keira-
@mimesis
sudem34 sudem34
Nikinik Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
yet07 yet07
A Atalanteda
@Mavi Menekse
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
Gunaydin😍🌺

Eki Görüntüle 3171489

Eki Görüntüle 3171490

Jawlensky Jawlensky
@kk birinci noteri
@Life light
Eleadora Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis nemesis
@Keira-
@mimesis
sudem34 sudem34
Nikinik Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
yet07 yet07
A Atalanteda
@Mavi Menekse
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
günaydın ❤️❤️❤️

Benim söylemek istediğim bu değil, çok net ifade ettiğimi düşünüyorum.

Şu an yazdıklarınıza katılıyorum.
Hepimiz yeri geliyor böyle tercihler yapıyoruz, fakat ağlamak için kitap okumak, araştırmak veya seçmek, kitaptan almamız gerekenleri almamıza engel bir durum diye düşünüyorum.
Kaldı ki bu tarz bir beklenti ile kitaba başlamak sonunda hüsran olabilir.
Aslında söylemek istediğim şu; ağlamak için bir işe kalkışmayı doğru bulmuyorum, bu da ortak noktamız olan kitap olunca da kayıtsız kalamıyorum. Herkesin kendi tercihi elbette fakat kitap okumak benim için böyle bir şey değil.
İşte ben de kitaptan almam gereken şeyin kimi zaman beni ağlatması olduğunu düşünüyorum, dediğim gibi benim için katartik oluyor çoğu zaman. Kitapların konumu benim için açıkladığım şekilde, siz "ağlamak mı istiyorsunuz açın film dizi izleyin" diyorsunuz ben bunun için kitap tercih ediyorum. Dediğiniz gibi herkesin kendi tercihi, herkes kitapları, dizileri filmleri, sanatı aynı bakış açısıyla görmüyor, görmemesi de güzel bir şey bir yandan farklı farklı açılar çıkmış oluyor. Birçok "dolu" zamanımda beni ağlatan kitaplar bana çok yardımcı olmuştur o yüzden ben bu şekilde okumaya devam ediyorum, belki siz haklısınızdır çok doğru bir şey değildir ama bana yardımcı oluyorsa, faydasını görüyorsam benim için sorun yok bence.

Eki Görüntüle 3171489

Eki Görüntüle 3171490

Jawlensky Jawlensky
@kk birinci noteri
@Life light
Eleadora Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis nemesis
@Keira-
@mimesis
sudem34 sudem34
Nikinik Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
yet07 yet07
A Atalanteda
@Mavi Menekse
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
Gunaydin

İşte ben de kitaptan almam gereken şeyin kimi zaman beni ağlatması olduğunu düşünüyorum, dediğim gibi benim için katartik oluyor çoğu zaman. Kitapların konumu benim için açıkladığım şekilde, siz "ağlamak mı istiyorsunuz açın film dizi izleyin" diyorsunuz ben bunun için kitap tercih ediyorum. Dediğiniz gibi herkesin kendi tercihi, herkes kitapları, dizileri filmleri, sanatı aynı bakış açısıyla görmüyor, görmemesi de güzel bir şey bir yandan farklı farklı açılar çıkmış oluyor. Birçok "dolu" zamanımda beni ağlatan kitaplar bana çok yardımcı olmuştur o yüzden ben bu şekilde okumaya devam ediyorum, belki siz haklısınızdır çok doğru bir şey değildir ama bana yardımcı oluyorsa, faydasını görüyorsam benim için sorun yok bence.
Sanırım aynı frekansta değiliz, anlayamıyoruz birbirimizi. Size keyifli okumalar 🌺

Eki Görüntüle 3171489

Eki Görüntüle 3171490

Jawlensky Jawlensky
@kk birinci noteri
@Life light
Eleadora Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis nemesis
@Keira-
@mimesis
sudem34 sudem34
Nikinik Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte HAbibte
@fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
yet07 yet07
A Atalanteda
@Mavi Menekse
@Look Up
@Boncoboorkodos
@MrsDelfino
Günaydın ❤️❤️

Ağlamak için kitap okumak tabiri beni bir miktar rahatsız ediyor sanırım. Tam olarak nasıl bir şey olduğunu anlayamamakla birlikte, kitap okumanın bu kadar basite indirgenmesini de doğru bulmuyorum.
En azından benim için kitap okuma amacına uygun bir durum değil. Ağlamak için kitap almak yerine, ağlamak için dizi izlemek daha uygun bence.
Ağlamak için kitap okumak diye bir şey yok zaten, kitap okurken ağlamak olur en fazla olsa olsa.
Bu da yazarın anlattığı duyguyu çok iyi bir şekilde okura geçirebildiğinin kanıtı. İnsan okurken birçok duygu geçişi yaşayabilir. Böyle tek pencereden bakarsanız, basite indirgemek olarak addedebilirsiniz fakat bahsettiğimiz şey sizin anladığınız şey değil sanırım.

Günaydınlar...

Ağlamak için kitap okumak diye bir şey yok zaten, kitap okurken ağlamak olur en fazla olsa olsa.
Bu da yazarın anlattığı duyguyu çok iyi bir şekilde okura geçirebildiğinin kanıtı. İnsan okurken birçok duygu geçişi yaşayabilir. Böyle tek pencereden bakarsanız, basite indirgemek olarak addedebilirsiniz fakat bahsettiğimiz şey sizin anladığınız şey değil sanırım.

Günaydınlar...
Tek pencereden bakan biri olduğunu düşünmüyorum Eleadora Eleadora nın. Basite de indirgeyecek biri değil. Okuduğu kitaplar ve tavsiyelerle bana ve arkadaşlarımıza yön veren biri. O yüzden eleştirinizi daha düzgün yapmalısınız.

Tek pencereden bakan biri olduğunu düşünmüyorum Eleadora Eleadora nın. Basite de indirgeyecek biri değil. Okuduğu kitaplar ve tavsiyelerle bana ve arkadaşlarımıza yön veren biri. O yüzden eleştirinizi daha düzgün yapmalısınız.
Ben üyeyi eleştirmedim, eleştirilen biri olarak gerekçemi sundum fakat sanırım hata ettim.
Düzgün olmayan hangi cümlem bilmiyorum ama bana karşı sanki fazla önyargılı tavır sergiliyorsunuz ve kötü niyetliymişim gibi tepki vermişsiniz. Buna üzüldüm.

Şu ağlama mevzusunda düşüncelerimi söylemek istiyorum. Bu konu daha önce burada tartışıldı. Bana göre de ağlamak için kitap okumak doğru gelmiyor. Beni hiç bir kitap ağlatmaz ama film ağlatır. Karşılıklı düşünceler söylenir konu kapanır ama 2. ya da 3. kişilerin olaya müdahil olmasını doğru bulmuyorum. Herkes fikrini söyleyebilir ama kişi üzerinden değil
Hele ki bu topikte bu tarz atışmaları kabul edemiyorum. Eleadora Eleadora bugüne kadar net bir çizgisi var ve bu çizgiden çıktığını görmedim. Orangegreysky Orangegreysky arkadaşımızda yeni bir arkadaşımız ve kendi düşüncelerini açıklayabiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X