Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet benim de sepetimdeki Everest'in ama diğer yayınların bilmem kaç katı şu an, değer mi bilmem Okuyan varsa yazar belki çok teşekkürler

Evet benim de sepetimdeki Everest'in ama diğer yayınların bilmem kaç katı şu an, değer mi bilmem Okuyan varsa yazar belki çok teşekkürler

Sansür olan yer de öyle ahım şahım bir bölüm değil. Söylesem spolier olur o yüzden söyleyemiyorum. Klasikleri tam metin ve İş Bankası Kültür Yayınları'ndan okumayı seviyorum

Ailenizle ve sevdiklerinizle nice mutlu, saglikli, huzurlu, guzel seneleriniz olsun insallah

Boyabat Kalesi - Sinop​

Boyabat Kalesi, Boyabat İlçesi'nin bulunduğu Gökırmak Vadisi’nde, karşılıklı sarp iki kayalık tepeden biri üzerinde kurulmuştur. Kale, kayaların doğal yapısına uygun şekilde inşa edilmiştir. Kale bedenleri arasındaki kulelerin bazıları dikdörtgen, bazıları yuvarlak olarak yapılmış olup iç kısmında kulelere çıkan merdivenler yer almaktadır. Kaleye giriş güneydoğu köşesinden büyük yuvarlak kulenin yanındaki küçük bir kapıdan sağlanmaktadır.

Geç Roma ve Erken Bizans Dönemi’ne ait buluntuların da sergilendiği yapı, bugünkü haliyle bir Osmanlı kalesi özelliği göstermektedir. Bu durum kalenin, Geç Roma Dönemi’nden Osmanlı Dönemi’ne kadar kullanıldığını göstermektedir. Bugünkü durumu ile sur ve burçları ile yapım malzemesi, Osmanlı kalesi olduğunu açıkça ortaya koyar. Ancak kalenin temelleri daha önceden atılmıştır. Bu nedenle kaleyi, eski ve yeni kale olarak iki bölümde incelemek mümkündür.

Eski kalenin temelleri MÖ 6'ncı yüzyılın başlarında Paflagonyalılar zamanında yapılmıştır. Kalenin eski temellerinde, kale iç duvarlarının bir kısmında Roma ve Bizans eserlerine rastlamak mümkündür. Yeni kalenin bugünkü halinin Osmanoğulları zamanında yaptırıldığı kesindir. Ancak kalenin bir kitabesine rastlanılmaması yüzünden yapılış tarihi bilinmemektedir.

Günaydınlar Herkese
Kimler neler okuyor bakalım

Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07
A Atalanteda
M Mavi Menekse
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
La Vie
Ciela
Gallagher

Günaydın herkese
Bu ara uzman öğretmenlik notları okuyorum sadece

Günaydın

Ben Azap Çukuru'na devam ediyorum, bugün bitirmeye çalışacağım. Bu da bi seri olduğu için Mater serisine geçmeden araya bi tekli kitap alırım muhtemelen

Gunaydin
Kirpinin zarafeti ve imam gazalinin abidler yolu kitaplarını okuyorum

Günaydın
Kemiklerin Şifresi'ne baslıyorum

Günaydın

Günaydın
Harry Potter ve Melez Prens okuyorum

Gunaydin
Gecenin Golgesi ni okuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…