Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok hedef yukseltmiycem, okuduklarımı ustune eklesek olur muHedef mi yükselteceksin ? Kaç yapalım
AnlamadımYok hedef yukseltmiycem, okuduklarımı ustune eklesek olur mu
Günaydın eve gidene kadar uygulamadan şeker portakalını okuyayım dedim ama Zezenin cümlelerini beynimde şunun sesiyle okuduğum için bıraktım
Eki Görüntüle 3140679
Pazartesi ekim ayına temiz bir başlangıç yaparım inşallah
İyi öğlenlerEki Görüntüle 3140494
Boyabat Kalesi - Sinop
Boyabat Kalesi, Boyabat İlçesi'nin bulunduğu Gökırmak Vadisi’nde, karşılıklı sarp iki kayalık tepeden biri üzerinde kurulmuştur. Kale, kayaların doğal yapısına uygun şekilde inşa edilmiştir. Kale bedenleri arasındaki kulelerin bazıları dikdörtgen, bazıları yuvarlak olarak yapılmış olup iç kısmında kulelere çıkan merdivenler yer almaktadır. Kaleye giriş güneydoğu köşesinden büyük yuvarlak kulenin yanındaki küçük bir kapıdan sağlanmaktadır.
Geç Roma ve Erken Bizans Dönemi’ne ait buluntuların da sergilendiği yapı, bugünkü haliyle bir Osmanlı kalesi özelliği göstermektedir. Bu durum kalenin, Geç Roma Dönemi’nden Osmanlı Dönemi’ne kadar kullanıldığını göstermektedir. Bugünkü durumu ile sur ve burçları ile yapım malzemesi, Osmanlı kalesi olduğunu açıkça ortaya koyar. Ancak kalenin temelleri daha önceden atılmıştır. Bu nedenle kaleyi, eski ve yeni kale olarak iki bölümde incelemek mümkündür.
Eski kalenin temelleri MÖ 6'ncı yüzyılın başlarında Paflagonyalılar zamanında yapılmıştır. Kalenin eski temellerinde, kale iç duvarlarının bir kısmında Roma ve Bizans eserlerine rastlamak mümkündür. Yeni kalenin bugünkü halinin Osmanoğulları zamanında yaptırıldığı kesindir. Ancak kalenin bir kitabesine rastlanılmaması yüzünden yapılış tarihi bilinmemektedir.
Günaydınlar Herkese
Kimler neler okuyor bakalım
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
@Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
A Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
Boncobo
Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@Gelincik78
berresuu
yet07
@Atalanteda
@Mavi Menekse
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
@Gallagher
İçimdeki müzik’e başlandı efenimEki Görüntüle 3140494
Boyabat Kalesi - Sinop
Boyabat Kalesi, Boyabat İlçesi'nin bulunduğu Gökırmak Vadisi’nde, karşılıklı sarp iki kayalık tepeden biri üzerinde kurulmuştur. Kale, kayaların doğal yapısına uygun şekilde inşa edilmiştir. Kale bedenleri arasındaki kulelerin bazıları dikdörtgen, bazıları yuvarlak olarak yapılmış olup iç kısmında kulelere çıkan merdivenler yer almaktadır. Kaleye giriş güneydoğu köşesinden büyük yuvarlak kulenin yanındaki küçük bir kapıdan sağlanmaktadır.
Geç Roma ve Erken Bizans Dönemi’ne ait buluntuların da sergilendiği yapı, bugünkü haliyle bir Osmanlı kalesi özelliği göstermektedir. Bu durum kalenin, Geç Roma Dönemi’nden Osmanlı Dönemi’ne kadar kullanıldığını göstermektedir. Bugünkü durumu ile sur ve burçları ile yapım malzemesi, Osmanlı kalesi olduğunu açıkça ortaya koyar. Ancak kalenin temelleri daha önceden atılmıştır. Bu nedenle kaleyi, eski ve yeni kale olarak iki bölümde incelemek mümkündür.
Eski kalenin temelleri MÖ 6'ncı yüzyılın başlarında Paflagonyalılar zamanında yapılmıştır. Kalenin eski temellerinde, kale iç duvarlarının bir kısmında Roma ve Bizans eserlerine rastlamak mümkündür. Yeni kalenin bugünkü halinin Osmanoğulları zamanında yaptırıldığı kesindir. Ancak kalenin bir kitabesine rastlanılmaması yüzünden yapılış tarihi bilinmemektedir.
Günaydınlar Herkese
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
@Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
A Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
Boncobo
@M e r i d a
@Gelincik78
berresuu
yet07
@Atalanteda
@Mavi Menekse
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
@Gallagher
Zeze hüzünlü kekimGünaydın eve gidene kadar uygulamadan şeker portakalını okuyayım dedim ama Zezenin cümlelerini beynimde şunun sesiyle okuduğum için bıraktım
Eki Görüntüle 3140679
Pazartesi ekim ayına temiz bir başlangıç yaparım inşallah
Günaydın ben de Kirpinin Zerafeti'ne başladımEki Görüntüle 3140494
Boyabat Kalesi - Sinop
Günaydınlar Herkese
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
@Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
A Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
Boncobo
@M e r i d a
@Gelincik78
berresuu
yet07
@Atalanteda
@Mavi Menekse
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
@Gallagher
Yalnız değilsinizdir eminim hepimize oluyordur aynı hisÇok sevdiğim bir kitabı okuyup bitirdiğimde, içimde tuhaf bir hüzün oluşuyor ve ondan aldığım hazzı sonrasında başka bir kitap veremeyecekmiş gibi bir yanılgıya düşüyorum. Yeni kitaba başlamak bazen çok zor geliyor.
Uzun süren mutlu bir birlikteliği sonlandırdıktan sonra onun yerine kimseyi koyamamak gibi.
Nasıl kurtulacağım bu histen, bu konuda yalnız olmadığımı bilmek isterdim.
Kacinci sayfadasinSelamlar:)
Pia Matter okuyorum başkanım
Ben en iyisi hedef belirleyeyim 45 olsunAnlamadım
Adı fuarBugün kitap fuarına gittim ve elim boş döndüm. Hem kendimi tuttum hem de fiyatları görünce nutkum tutuldu 10 kitap alsam rahat 1000 lira çıkardı cüzdandan
Şuan sadece konstantiniyye otelini hatırlıyorum 122 liraydı
Aynen öyle. Hele artık internetten bu kadar uyguna alıyorsak neden ordan o fiyatlara alalım kiAdı fuar
Burada fuar konuşulurken tahmin etmiştim İnternette hele de kampanyalarla olan fiyatı artık hiçbir kitapçıda ya da fuarda bulamayacağız. Anca dön dolaş incele, beğendiklerini not al internetten al şeklinde olacak herhaldeAynen öyle. Hele artık internetten bu kadar uyguna alıyorsak neden ordan o fiyatlara alalım ki