- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
Evet yabancı olduğu için dikkate almadılarBulunduğu konuma göre baya iyidi aslında ama herkes için bir yabancıydı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet yabancı olduğu için dikkate almadılarBulunduğu konuma göre baya iyidi aslında ama herkes için bir yabancıydı
Evet ya daha 16 yaşındaydıCathrine’in annesininde kızı sürekli para kaynağı görmesine de sinir oldum. Yapma o kadar çocuk o zamn diyesi geliyor insanın
Onu okuyabileceğini sanmıyorum. Baya ağır bir kitapDemir Ökçeyi ben de çok merak ediyorum Eleadora germinale benziyor demişti bir ara
Germinale benzemiyor da ikisindede kapitalist sisteme başkaldırı var. Orda da fabrika işçileri ve büyük patronlar varDemir Ökçeyi ben de çok merak ediyorum Eleadora germinale benziyor demişti bir ara
Malesef bu devran böyle gelmiş böyle de gidecekPeki bu devran hep böyle mi gidecek acaba. Hep zenginler şatafat içinde yaşarken çoğumuzun sefalet içindeki yaşamalarından bihaber olduğumuz yoksul kesim de hep böyle yaşayıp böyle mi ölecek. Ya da sömürülen halk neden susar? Etienne başkaldırıyı başlatmasaydı medendekiler kaderlerine rıza gösterip bu sefil hayata sessizce devam mi edeceklerdi?
Nietzsche her konuda olduğu gibi bu konuda da nokta atışı yapıyor diyor ki ; "Kölenin ıstediği özgürlügüne kavuşmak değil, kendi kölesinin efendisi olmakdır. Kimbilir zalim ve mazlum yer değiştirirse yine aynı şeyler yaşanacak belki de.
İşin kötü yani sadece Catherine nin annesi değil hepsinin baksı acisi ve yasama sekili öyle, yiyecek alabilmek için kızını gönderiyordu o adama .hani adam onu görünce karşılığını alıp yiyecek verir diye. Ve bu sadece kadın için geçerli değil aslında. Etienne de aynı durumu bir kadınla yaşadı değil miCathrine’in annesininde kızı sürekli para kaynağı görmesine de sinir oldum. Yapma o kadar çocuk o zamn diyesi geliyor insanın
Duygu açısından mı, dil açısından mı başkanımOnu okuyabileceğini sanmıyorum. Baya ağır bir kitap
Dil açısından ağır bir kitapDuygu açısından mı, dil açısından mı başkanım
İllaki içlerinden başka biri çıkardı ama genel olarak günümüzde olduğu gibi insanlarda işlerini kaybetme korkusu var. Başka iş yapmamışlar ve başka çalışma kaynakları yok maalesef.Peki bu devran hep böyle mi gidecek acaba. Hep zenginler şatafat içinde yaşarken çoğumuzun sefalet içindeki yaşamalarından bihaber olduğumuz yoksul kesim de hep böyle yaşayıp böyle mi ölecek. Ya da sömürülen halk neden susar? Etienne başkaldırıyı başlatmasaydı medendekiler kaderlerine rıza gösterip bu sefil hayata sessizce devam mi edeceklerdi?
Nietzsche her konuda olduğu gibi bu konuda da nokta atışı yapıyor diyor ki ; "Kölenin ıstediği özgürlügüne kavuşmak değil, kendi kölesinin efendisi olmakdır. Kimbilir zalim ve mazlum yer değiştirirse yine aynı şeyler yaşanacak belki de.
Okurken madem catherine ve ailesinin tüm fertleri bu şekilde can verecekti ve hiç-bir değişmeyecekti o zaman başkaldırı da olmasaydı diye düşündüm. Ama susarak kabullenmekte olmaz ki. Çok kötü yaMalesef bu devran böyle gelmiş böyle de gidecek
He o zaman iyi ki almamışım, sonra okurumDil açısından ağır bir kitap
Çünkü ernest kendini hazirliyor belki de yıllarca buna etienne ise o an bu duruma çözüm üretiyor bir kaç örnek aldığı insan önderliğinde.Kitap boyunca Etienne ile Ernest le kıyaslama yaptım bende. demir ökçede Ernest daha konuya hakim daha hakkını arayan bir profilde yazılmıştı
Ne yazık ki buna verecek cevabım; hep böyle gidecektir birileri kendi insanına bunu nasıl reva görüyor anlamıyorum. Hadi birilerinin gözünü para bürüyor, ya bu halkın savunucuları. Bazen aklım ve vicdanım kabullenemiyor.Peki bu devran hep böyle mi gidecek acaba. Hep zenginler şatafat içinde yaşarken çoğumuzun sefalet içindeki yaşamalarından bihaber olduğumuz yoksul kesim de hep böyle yaşayıp böyle mi ölecek. Ya da sömürülen halk neden susar? Etienne başkaldırıyı başlatmasaydı medendekiler kaderlerine rıza gösterip bu sefil hayata sessizce devam mi edeceklerdi?
Distopik eserlerde hep bir ortak nokta oluyor galibaKitabı okurken nedense aklıma Hayvan Çiftliği kitabı geldi
Sistemi eleştiren kitaplardan biri. Bu tarz kitapları seviyorum ama okurken karamsarlaşıyırumKitabı okurken nedense aklıma Hayvan Çiftliği kitabı geldi
Ernest siyasi bir gücü vardı ve geniş kitlelere hitap edebiliyordu. Etienne ise mahallenin kahramanı gibi biriydiKitap boyunca Etienne ile Ernest le kıyaslama yaptım bende. demir ökçede Ernest daha konuya hakim daha hakkını arayan bir profilde yazılmıştı
Tabi Ernest okuyan araştıran çevresindeki insanlarla görüş alışverişi yapan biriydi. Etienne nin kimsesi yoktuErnest siyasi bir gücü vardı ve geniş kitlelere hitap edebiliyordu. Etienne ise mahallenin kahramanı gibi biriydi
Distopik eserlerde hep bir ortak nokta oluyor galiba
Ben de aynı şekilde çok etkileniyorum böyle kitaplardan. Ve bir de hannebeaular ve madenciler yer desigutrimis olsa nasıl davranirlardi diye düşündüm. Nietzsche nin yine anlamlı bi sözü var tam olarak hatırlamıyorum ama şöyleydi : " Kötülük yapmamaları pençelerinin olmayisindandı "Sistemi eleştiren kitaplardan biri. Bu tarz kitapları seviyorum ama okurken karamsarlaşıyırum