- 20 Mayıs 2019
- 8.876
- 47.369
Hep öyle değil mi fakirliğin oldu yerde hep bu konuda cahillik varDikkatimi çeken şey fakirlerin çok çocuklu olması. Hem yiyecek ekmekleri yok hem de sürekli çocuk doğuruyorlar
Sınıf çatışması olan hemen her kitapta bu konu bariz bu şekilde aktarılıyor farkında mısın?Sınıf ayrımcılığı kadar beni rahatsız eden bir diğer boyutta kadına bakış açısı. Kadin tam olarak bir mal gibi görülüyor .Para karşılığında satılıyor sürekli dövülüyor, çok zor şartlarda çalıştırılıyor, buluğ cağına bile ermeyen kızlar hamile bırakılıyor. Maalesef yoksul kesimi mutlu eden tek şey sevişmek. Çünkü hayatta başka hiçbirşeyleri yok . Ve buna bağlı olarak da yoğun bir ahlâkî yozlaşma görülüyor . Yalniz romanda yoksul insanları mutlu eden tek şey kadın ve erkeğin arasındaki duygusal bağ iken , Sömüren taraftaki Hannebeau'nun karısı tarafından karşılık alamayıp aladatilip mutsuz olmasi cok manidar geldi geldi bana.
Hep kadın bir obje olarak görülüyor, cinsellik, maddi güç vs. Kadınların başarısını evlilikle veya çocukla ölçmelerinden nefret ediyorum.
Hannebeau sanırım karısı tarafindan aldatiliyordu yanlış hatırlamıyorsam hemde çok garip bir şekilde. Dediğin gibi oldukça manidar.