• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizi en etkileyen kitap hangisiydi ? Yorumlayarak paylaşır mısınız ?
kitap hırsızı.

okuyalı çok oldu ama hâlâ satır satır aklımda sanki. 2. dünya savaşı sırasında alman bir ailenin yanına sığınan yahudi bir genç ve evin evlatlık alınan küçük kızının etrafında dönen çok güzel bir kitaptı. kitabı daha da ilginç kılan şey ölümün ağzından yazılmış olması. kitabın sonunda ağlamaya başlayınca daha rahat ağlayayım diye odama gitmiştim 🤣🤣🤣

En etkileyen kitap diyemem ama Angela'nin Kulleri cok etkilemisti. Okuduğumda lisedeydim. Bir cocugun gozunden yasanan yoksullugu okumak icimi ciz ettirmisti. Oyle boyle bir yoksulluk degildi kitapta yasanan, en dibine kadar yasiyorlardi. Tekrar okumayi istedigim bir kitaptir. Ilk firsatta edinecegim.

a aklıma geldi bir de değersiz bir hayat adlı kitap. Jude ve üniversite yıllarında tanıştığı diğer 3 arkadaşının 60lı yaşlarına kadar başlarından geçenleri anlatan lgbt temalı ve çocuk istismarını da anlatan bir kitap. yine bunda da gözyaşlarımı tutamamıştım. kitabı okumak öyle acı veriyor ki meraktan o acıya bile katlanıyorsunuz. çok güzel bir kitaptı.

Lisede sondayken köle diye bir kitap okumuştum şimdi ki aklım olsa o yaşta o kitabı okumazdım🙈
Bir kadının başına gelebilecek en kötü şeyler vardı kitapta. Kadın sünnetinden tutunda tecavüze köle olarak satılmasına anlatamam size ve aklıma geldikçe hala içim tuhaf oluyor.yaşanmış bir hikayeydi maalesef. Okurken sudan dan nefret ettim erkeklerden nefret ettim 😔 sonunda kaçtı ama o kadar acıdan kaçabildi mi hep onu düşündüm

Bir kitabın daha sonuna geldim, Kuyucaklı Yusuf :KK200:

Bana çokça yeşilçam izliyor hissi verdi, nedenini tam olarak kavrayamadım.
Bazı yerlerde kopukluk olsa da akıcılığı bir çırpıda okutuyor.
O nasıl güzel betimleme Sabahattin Ali :KK200:

Küçük bir alıntı;
"bizim küçük anadolu şehirlerimizde bu müzmin evlenme hastalığı daima hüküm sürmektedir. en kuvvetliler bile bir iki sene dayanabildikten sonra bu amansız mikroptan yakalarını kurtaramazlar ve kör gibi önlerine ilk çıkanla evleniverirler.

Kitabı 15 sene önce falan okudum ama bu cümle hala hatırımda sanırım ben de altını çizmiştim ❤️❤️🙈

O kadar çok var ki hangisini söylesem bilemedim ama benim ilk 3 üme; sefiller, suç ve ceza ve Fareler ve insanlar girer sanırım. Klasikleri her zaman çok sevmişimdir.

Ortak okuma kitabı Fareler ve insanlar inanılmaz etkilemişti beni.
Dostluğu, sadakati anlatan bir kitaptı benim için saf, temiz, karşılıksız.
Listede adını gördüğüm an tekrar okumaya karar vermiştim zaten :) Ocak ayında bende ikinci kez okuyacağım ❤️

Kitabı 15 sene önce falan okudum ama bu cümle hala hatırımda sanırım ben de altını çizmiştim ❤️❤️🙈
Bende bir 15 sene unutmam sanıyorum ☺️

Beni de alısanıza aranıza :KK25:
2021 için hedefim en az 60 inşAllah. Şuan Maeve Binchy - leylak zamanı okuyorum :)
Hoşgeldiniz
Pazartesi günü sizi listeye ekleyeceğim. aktif şekilde katılımınızı kitaplar hakkında yorumlarınızı bekliyoruz ❤️

Çocuk kitaplarından sonra ilk okuduğum kitap olduğu için sanırım sol ayağımı çok severim. Tekrar tekrar okurum yeri hep ayrıdır. Hayat mücadelesini ne de güzel gösteriyor bize 🧡 engeller hiç engel olmamalı bize 🌸

Son zamanlarda okurken çok etkilendiğim, bir türlü etkisinden çıkamadığım kitap ; Zülfü Livaneli - Serenad

İstanbul Üniversitesi’nde çalışan Maya Duran ile Alman asıllı Amerikalı bir profosör olan Maximilian Wagner eşliğinde "vicdan mezarlığı" olan Struma gemisinde yaşananlara eşlik ettim.

İlk olarak bu kitabın edebi yönüyle tarifi mümkün olmayan bir duygu selinin içinde buldum kendimi. Zaman zaman gözyaşlarımı tutamadığım da oldu, öyle güzel ve etkileyiciydi ki...

Aynı zamanda didaktik ve düşündürücü yönü de vardı. Birçok merak uyandıran büyük politik meselelerden ve tarihi olaylardan bahsediliyordu. Çoğunu not alıp detaylı araştırma yaparak kitabı okumaya devam ettim. Çok keyif aldım, okumayanlara şiddetle tavsiye ederim

Son zamanlarda okurken çok etkilendiğim, bir türlü etkisinden çıkamadığım kitap ; Zülfü Livaneli - Serenad

İstanbul Üniversitesi’nde çalışan Maya Duran ile Alman asıllı Amerikalı bir profosör olan Maximilian Wagner eşliğinde "vicdan mezarlığı" olan Struma gemisinde yaşananlara eşlik ettim.

İlk olarak bu kitabın edebi yönüyle tarifi mümkün olmayan bir duygu selinin içinde buldum kendimi. Zaman zaman gözyaşlarımı tutamadığım da oldu, öyle güzel ve etkileyiciydi ki...

Aynı zamanda didaktik ve düşündürücü yönü de vardı. Birçok merak uyandıran büyük politik meselelerden ve tarihi olaylardan bahsediliyordu. Çoğunu not alıp detaylı araştırma yaparak kitabı okumaya devam ettim. Çok keyif aldım, okumayanlara şiddetle tavsiye ederim
Ay evet ben de cok etkilenmistim o kitaptan. :(

Ay çok fazla var. Küçük prens mesela. Harry Potter serisi başucumdadır hep, her sene mutlaka baştan sona okurum. Bin muhteşem güneş ağlatır beni her okuduğumda. Sinan Akyüz- İncir kuşları, 2 gün ağlamıştım. Çok fazla var.

gemide olanların anlatıldığı sahneyi unutamıyorum :KK43:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back