Hostes olabilir miyim problem yaratır mı?

Biraz aklimiz havada mi yasiyoruz acaba? Yorumlarin tamamini okumadim ama neden acik lise okuyorsunuz da normal lisede degilsiniz? Oyuncu olmak istiyorum demissiniz, olmazsa ezber yapar, ingilizceyi söker, hostes olurum diyorsunuz. O isler oyle kolay olsa 4 yillik Ingiliz Dili ve Edebiyati veya Amerakn Kultur okuyan arkadaslar ile o kontejanlar dolardi. O kadar kolay olsaydi keske. Kisa yoldan koseyi donme dusuncenizi bir sureligine erteleyin bence. Universite sinavlarina hazirlanin ve gelecekte yapmak istediginiz meslegin egitimini alin.

Problem yaratır, her şey yüz güzelliği değil çünkü. Kabin memurluğunun şartları çok ağır, hele hele Emirates gibi büyük şirketler için sadece İngilizce yetmez, üstüne 3. dil gerekir. Arkadaşım THY'ye kabul edildi, Çince ve İngilizce'yi şakır şakır konuşması sebebiyle. Ona rağmen sınavlarında çok zorladılar, sabrı epey zorlayan çeşitli psikolojik testlerden geçirdiler. Yüz güzelliğinize güveniyorsanız hostesliğe değil modelliğe yönelmenizi tavsiye ederim. Eğitim ve dil aramıyor çünkü, yüz ve fizik güzelliği yeterli olur.

Ne güzel. Yolunuz açık olsun inşallah. Ben de biraz daha oyalanırsam kızım ile birlikte giderim üniye. Hem orda ona göz kulak olurum, beraber takılırız falan
Fena fikir değil aslında, düşüneyim ben bunu. Öğrenmenin yaşı yok malum.

Yavrum, evladım burda millete laf yetiştireceğine iki satır kitap okusan?
İngilizce öğrenmek için önce anadiline hakim olman gerekmez mi?
'Görüceğiz' diye bir yüklem yok Türkçemizde.
Ayrıca dahi anlamındaki -de,-da ayrı yazılır.
-Onlar da söyler.
-Katılmayı da düşündüm.
Bu arada umarım hayallerine kavuşursun.

Yanlışları düzelteyim, ülkemizdeki hosteslerde aranan şartları yakınen biliyorum çünkü uzun bir süre olmam için baskı vardı.
Aile dostlarımızın çocukları ya pilot ya hostes oldu, kolay yoldan seni de yapalım 5 sene çalış hayatını kurtar bırak dendi, kafama tüküreyim 5 senede gerçekten hayatımı kurardım

İlki, advanced seviye kimse istemiyor, upper bile olmaya gerek yok, günlük dil kullanımına daha özen gösteriyorlar ve bunun için açılan kurslar var zaten.
Akademik bir ingilizceye gerek yok.
Bir diğeri boy kilo rakamsal olarak + - 20 olma koşulu var.
Yani 160 boyunda maksimum 80 kilo asgari olarak da 40 kilo olabilirsiniz.
Ha ama önlisans yerine her zaman lisans tercihleri ve önceliklerinde medeni durum bekar olması var.
Gerisi pek mühim değil, bu kadar özel havayolu şirketi olduğundan eskiden koyulan thy kuralları pek artık geçerli değil.
Kendileri bile 8 aylık eğitimle pilot alıyor, hostes mi almayacak...

Öncelikle kendi diline hakim olmayan birinin oyunculukta da hosteslikte de şansı yok.
Ana dil hakimiyetiniz çok düşük. Oyuncu olsanız bu kelime dağarcığı ile “tanınır” olamazsınız, hostes olsanız da sözlü mülakatta elenirsiniz.
Biraz dirsek çürütüp kitap okuyun ve deneme yazmaya çalışın.

Hostesliği Britney Spears'ın Toxic klibindeki gibi bir şey sanıyor herhalde. :)

Ay yok istemem ayağımın altında çoluk çocuk
Iki dk nefes alacağım, çoluk çocuk derdinden uzaklaşıp toplumsal dertlere deva olacağım ben
Saka Bir yana, benim sinifimda 40+ biri vardı. Geçenlerde gördüm, doktora bitirmiş adam.
Takdir ettim. Ben yuksek lisans tezimi yazarken can verdiğim için, doktoranın tez dönemi gelince anksiyete bozukluğu falan başladı, 4 yıldır bekliyor :))

Benim bildiklerim güncel kalmamıştır belki, 5-6 yıl önce thy’den okuyordum şartları deli gibi çok istiyordum o zamanlar ama eğitimine bile başvuramamıştım ikinci üçüncü dil yok diye. Belki dediğim kriterler başlangıç için değil de kariyerde yükselmek için gerekli olanlarıdır ama sanırım başlangıç için 2-3 yabancı dil gerekliliği konusunda hemfikiriz.

Allah aşkına kızcağızı yargılıyorsunuz da, şuan açın bir tv yi bakın.
Hangi kadınları göreceksiniz?
Zeka ve eğitimin birleştiği, ödülleri dolu tiyatro kökenli oyuncular mı yoksa sadece görselliği iy olduğu için yanında oyuncu koçu ile dizisinde bolca bakışma sahnesine yer verilen oyuncular mı?
Kız tiyatrocu olacağım, sahne tozunu yutacağım, afife jale ödülüne göz diktim demiyor, eğer tam da anlattığı gibiyse yapımcıların aradığı kişilik kendisi.

Simdi baktim da universitelerin kabin gorevlisi olmak icin 2 yillik bolumleri varmis.istanbul a gitmeyi dusunuyorsaniz eger ve paraniz var ise okuyabilirsiniz.ozel univ var galiba bu bolumler.sansiniz artar

Benim tek düşündüğüm şey umarım başına bir iş gelmez, çok bodoslama gidiyor gibi
Umarım arkasında destek bir ailesi vardır

Bir şey diyeyim mi hepsi hikaye.
Diyorum ya sürekli muhatap olduğum insanlar ve öyle bir dil bilgileri mevcut değil, günlük akıcı ingilizce ile götürüyorlar.
Kitap kuralları geride kaldı, thy işten çıkarma vakasından sonra hem pilot hem host seçiminde nefes alsın yeter deyip maaşları düşürerek kriteri dışındakileri alıyor.
Diğer özel şirketler keza daha fena zaten.

Ama ciddi anlamda aşırı zor bir meslek, dışarıdan göründüğü gibi değil.
Bir günde 2 ülke değiştirip sabah nerede uyandığını anlamak için otel kitapçığına bakmak, ayda 10 gün evinde olabilmek, sosyal hayatının haftada 2 3 saate inmesi, çevrenle alakalı hiçbir programa dahil olamamak, aynı zamanda uçuş anında yıldırımdan aşırı etkilenip migren oluşması, kulaklarda ses kaybı, basınç sebebiyle derinin çabuk yıpranması vs.
Gerçekten çok zor.
Ama 5 yılda 1 ev, 1 araba, bankada ikinci evi almaya yakın bir para da kazandırıyor, doğruya doğru.

Ben 1-2 saatlik uçuşlarda bunalıyorum bir de yolcu olarak, türbülans vs korkutuyor. Benlik değilmiş iyi ki başvurmamışım

Benim tek düşündüğüm şey umarım başına bir iş gelmez, çok bodoslama gidiyor gibi
Umarım arkasında destek bir ailesi vardır
Başına bir iş gelmeden o yolda yürüyen çok az olduğundan, bırak kamera önünü kamera arkası bile öyle.
O sebeple ben mesleğimi yapmıyorum tiksindim çünkü!
Geçen biri paralı ameleleriz demişti, ne doğru söyledi.
Audition çekimleri ile kimse bir yere gelmiyor maalesef.

Ben 1-2 saatlik uçuşlarda bunalıyorum bir de yolcu olarak, türbülans vs korkutuyor. Benlik değilmiş iyi ki başvurmamışım
Beni de daral basar valla.
En uzun uçuşum 9 saat oldu bugüne kadar, çatladım resmen.
Tövbe yarabbi kanatlı mezar gibi, sonraki saniye hep belirsiz, bitmeyen gerilim filmi.
Uçuşu severim de her gün her gün çekilecek çile değil.

Bu ülkede ünlü olmak ve silinip gitmek çok kolay medyadakiler için. Bilmiyorum pek bilgiye ve ilgiye sahip değilim bu konuda ama televizyon, tiyatro, sinema hiçbir şey eskisi gibi değil sanki. Sosyal medya, internet kullanımı yaygınlaştıkça tadı kaçtı sanki. Artık albüm bile yapmıyorlar müzisyenler. Para kazanmıyorlar çünkü. Değişik bir sektör

Kenarından geçtim sektörün bir zamanlar. Bana göre olmadığını farkedince koşarak kaçtım. Ama bu profil maalesef yapımcıların peşinde koşacağı bir profil değil. Adamlar hem kamera karşısında güzel duran hem konuştuğunda en azından ne dediği anlaşılan daha doğrusu az biraz okumuş etmiş ekran karşısında saçmalamayacak kişileri ön plana çıkarıyorlar. Aç bak şu an dizilerde oynayan ünlü oyuncuların hepsi bölümü farklı olsa da üniversite mezunu. Lise mezunu bile olmayan birinin sektörde yer edinmesi çok mümkün değil. Seda sayanlar ibolar falan doksanlarda kaldı. Eğitim her yerde olduğu gibi tv sektöründe de ön planda artık.

Konuya tam benlik kısımdan girmişsiniz :)) Maalesef bugün videolarını çekip yayınlayanların, deneme yazılarının yazıldığı sitelerde 2 klavye basanın ünlü olup yazdıkları hikayeler kitap ve dizi olursa, tiplemeleri film yapılırsa, papatya tarlasında yetişiyor gibi saniye başı birileri meşhurlaştırılırsa gençlerde özenip bende ünlü olacağım der, kızmıyorum kızamıyorum ama 80'lerde Yeşilçam'da tutan bazı filmlerin birkaç yıl ünlü yaptığı aktör ve aktristlerin hayatlarına göz atmalarını tavsiye ederim, maalesef önemli bir kısmı kötü şartlarda yaşıyor veya kötü şartlarda vefat etti.

Oyuncu olmak da bir amaçtır lakin ilerisi için okumak, bir meslek edinmek şart, siz yine oyuncu olun ama bir de mesleğiniz olsun, doktor olup şarkıcılık yapan var, avukat olup oyunculuk yapan var, siz de onlardan biri olun, ayrıca her güzelsin seni şurada oynatırız diyene de aldanmayın, maalesef artık çakma ajanslar türemeye başladı, aynı 80'lerde Yeşilçam'da oyuncu olmak isteyen kızlarla ilgili filmlerde olduğu gibi bir piyasaya dönüştü bu sektörde.

Bana bile gün aşırı çakma ajanslardan dizi reklam oyunculuğu için fotoğraf gönderin vs smsleri geliyor, cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar.

Açık lise sorun olur diye biliyorum . Emirates gibi bi hava yolu 3.dili istiyor.. üst düzey şartları var orada yaşıyorsun zaten kabul edilirsen. Ve hosteslik çok zor bi meslek. Oyunculuk gibi bi alanda ilerlemek istiyorsan alakasız hosteslik . Öyle dışardan göründüğü gibi gezmeli tozmali filan değil . Ciddi sağlam bünye gerekiyor hem fiziksel hem psikolojik. Hayırlısı olsun inşallah hakkinizda