Ben Emirates, Qatar gibi havayollarinin deneyimsiz calisan aldigini hic duymadim. Once orta olcekli sirketlerde calisip sonrasinda sansinizi deneyebilirsiniz. Ingilizcenin yaninda Arapca ve mumkunse bir yabanci dil daha ogrenmeniz gerekecek ayrica.
Benim yakın bir arkadaşım Qatar havayolllarinda hostes. Onun da deneyimi yoktu, ingilizce öğretmenliği mezunu, bir hostelde calisiyordu hostes olmadan once .
Belarus vatandaşıydi. Kendi ülkesinde sınavlara girdi, sonra dünyanın çeşitli yerlerinden bir sürü kişiyle eğitim aldı birkaç ay Katar'da. İki senedir de hostes.
THY'de host ve hostes birkaç arkadaşım da var. İki tanesi sözleşmeli ingilizce öğretmenliği yapıyordu önceden, biri issizdi. Diğerini hatırlamıyorum, oncesinde tanışmamıştık...
Ulaşılması çoook uzak bir hedef değil hostes olmak.
Bu arkadaşlarımın hepsinin ortak özelliği eli yuzu düzgün insanlar, anadili gibi ingilizce konusuyorlar, öncesinde de sık sık başka ülkelere turistik seyehat ederlerdi. Vee cidden hepsi inanılmaz pozitif insanlar. Yaşam enerjileri dışarıya yansıyan kişiler.
Yani çalışırsan neden olmasın ki?
Ayrıca 89/99 doğumlu olmak/ en az lise mezunu olmak var şartlar arasında.
Belki seneye olmaz, kendini gelistirirsin birkaç sene sonra girersin. Daha yaşın genç.
Ama bana sorarsan oyuncu olsan da olmasan da bir universite oku
Çünkü alacağın işi bir şekilde alabilirsin belki ama girdiğin ortamda çok ezilirsin. Oyunculuk sektörü de havacılık sektörü de vahşi doğa gibidir. İnsanların gözünde ortaokula kadar okumuş bir kız izlenimi neden veresin ki? Elbet her an açılıyor 'ne mezunusun?' konusu.
İkinci olarak da bir projede çalışırsan kemerlerini sık - kredi kartı illerine bulasma- her gün çorba ekmek karnink doyur. Ama paranı biriktir, proje bitiminde gidiş dönüş vizesiz,90 gün kalma hakkımızın olduğu ülkelerden birine git. Nece konuştukları önemli değil çünkü sen kendini ingilizce ifade edeceksin ister istemez. İnan ki konuşmana cok büyük katkisi olur. Ben malesef birkaç günlük seyehatlere cikabiliyorum. O zaman bile dilim alışıyor konuşmaya, beynimde ingilizce cümleler dolanıyor.
Ya da kendine yabancı sevgili bul :) çık Sultanahmet'e :) Erasmus partilerine katil, couchsurfingden turist gezdir.. Eski sevgilim türk değildi, birkaç ayligina yanıma gelmişti. Sabah akşam Onunla konuşmaya o kadar alıştım ki aradan kaç zaman geçti ayrıldık ettik, hala bir yabancıyla konuşurken anlamadığım birşey olunca what demiyorum gayri ihtiyari ştooo??? Diyorum onun dilinde :) insan kapiyor elbet birşeyler