Hostes olabilir miyim problem yaratır mı?

Konuya tam benlik kısımdan girmişsiniz :)) Maalesef bugün videolarını çekip yayınlayanların, deneme yazılarının yazıldığı sitelerde 2 klavye basanın ünlü olup yazdıkları hikayeler kitap ve dizi olursa, tiplemeleri film yapılırsa, papatya tarlasında yetişiyor gibi saniye başı birileri meşhurlaştırılırsa gençlerde özenip bende ünlü olacağım der, kızmıyorum kızamıyorum ama 80'lerde Yeşilçam'da tutan bazı filmlerin birkaç yıl ünlü yaptığı aktör ve aktristlerin hayatlarına göz atmalarını tavsiye ederim, maalesef önemli bir kısmı kötü şartlarda yaşıyor veya kötü şartlarda vefat etti.

Oyuncu olmak da bir amaçtır lakin ilerisi için okumak, bir meslek edinmek şart, siz yine oyuncu olun ama bir de mesleğiniz olsun, doktor olup şarkıcılık yapan var, avukat olup oyunculuk yapan var, siz de onlardan biri olun, ayrıca her güzelsin seni şurada oynatırız diyene de aldanmayın, maalesef artık çakma ajanslar türemeye başladı, aynı 80'lerde Yeşilçam'da oyuncu olmak isteyen kızlarla ilgili filmlerde olduğu gibi bir piyasaya dönüştü bu sektörde.

Bana bile gün aşırı çakma ajanslardan dizi reklam oyunculuğu için fotoğraf gönderin vs smsleri geliyor, cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar.

Ahretlik bizim okey ekibini çağırsak reklam çeksek şöhret oluruz dimi .

Kenarından geçtim sektörün bir zamanlar. Bana göre olmadığını farkedince koşarak kaçtım. Ama bu profil maalesef yapımcıların peşinde koşacağı bir profil değil. Adamlar hem kamera karşısında güzel duran hem konuştuğunda en azından ne dediği anlaşılan daha doğrusu az biraz okumuş etmiş ekran karşısında saçmalamayacak kişileri ön plana çıkarıyorlar. Aç bak şu an dizilerde oynayan ünlü oyuncuların hepsi bölümü farklı olsa da üniversite mezunu. Lise mezunu bile olmayan birinin sektörde yer edinmesi çok mümkün değil. Seda sayanlar ibolar falan doksanlarda kaldı. Eğitim her yerde olduğu gibi tv sektöründe de ön planda artık.
Bu kızımızın problemi değil ki o.
Menajerine bakar o iş.
Şuan gördüğümüz çoğu oyuncu, ergenlik deneyiminden gelme, tiyatro eğitimleri normal lise yıllarından varsa var, yoksa arkasındaki ekip işi.
Özellikle kadınlar için söylüyorum, güzellik derecesi alırsın ya da muhteşem bir yapımda 3 bölüm dahi olsa görünürsün veyahut çocuk hedef kitlesi olan bir işe başlarsın.
Bu süreçte tutulursan, ajansın ya da ekibin tarafından hemen bir özel üniye yönlendirir veyahut 2 sene yurt dışına gönderilir ‘şurada eğitim aldım bla bla’ titri sana kazandırılır.
Günümüzde iyi, donanımlı oyuncu var elbette, hatta fazlasıyla.
Ama mesleki donanımları genellikle zaten oyunculuğa geçtikten sonra ediniyor.
Ben kendi arkadaşımı jenerikte adını görmeden izliyorum, halbuki bunlar güzel sanatlar mezunu, işine gönül vermiş, bir yandan tiyatro yapan insanlar.
Usta fırçası yemişler bir kere, ama prime time bir dizide ancak 3 5 bölüm yer bulabiliyorlar.

Benim kızada dedik üni okurken hostes ol diye.Şimdi dedi düşün servis yaparken tanıdık gördü bişi istedi kalk kendin al der dalardım dedi.Birde 1 saatlik yolda bile kulakları tıkanıyor..

Kızçem üni bitirdi master yaptı 2.masterını yapıyor şimdi.2 dersi kaldı bebek olunca dondurdu.Aynı anda açık öğretim var kayıtlı ama salladı onu.

Haaa işi varmı yok şu anda yds sınavını kazandı.Şu anda işi hazır aslında 2 aydur onay bekliyor.Hayırlısı artık

Simdi baktim da universitelerin kabin gorevlisi olmak icin 2 yillik bolumleri varmis.istanbul a gitmeyi dusunuyorsaniz eger ve paraniz var ise okuyabilirsiniz.ozel univ var galiba bu bolumler.sansiniz artar
benim kuzenim gitti onlara 2 yıl para döktü, boş yere döktü ama olamadı.en başta dilden elendi gitti zaten.

Konuya tam benlik kısımdan girmişsiniz :)) Maalesef bugün videolarını çekip yayınlayanların, deneme yazılarının yazıldığı sitelerde 2 klavye basanın ünlü olup yazdıkları hikayeler kitap ve dizi olursa, tiplemeleri film yapılırsa, papatya tarlasında yetişiyor gibi saniye başı birileri meşhurlaştırılırsa gençlerde özenip bende ünlü olacağım der, kızmıyorum kızamıyorum ama 80'lerde Yeşilçam'da tutan bazı filmlerin birkaç yıl ünlü yaptığı aktör ve aktristlerin hayatlarına göz atmalarını tavsiye ederim, maalesef önemli bir kısmı kötü şartlarda yaşıyor veya kötü şartlarda vefat etti.

Oyuncu olmak da bir amaçtır lakin ilerisi için okumak, bir meslek edinmek şart, siz yine oyuncu olun ama bir de mesleğiniz olsun, doktor olup şarkıcılık yapan var, avukat olup oyunculuk yapan var, siz de onlardan biri olun, ayrıca her güzelsin seni şurada oynatırız diyene de aldanmayın, maalesef artık çakma ajanslar türemeye başladı, aynı 80'lerde Yeşilçam'da oyuncu olmak isteyen kızlarla ilgili filmlerde olduğu gibi bir piyasaya dönüştü bu sektörde.

Bana bile gün aşırı çakma ajanslardan dizi reklam oyunculuğu için fotoğraf gönderin vs smsleri geliyor, cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar.
Medya dünyanın 4. Süper gücü olarak anılır ve malum artık globalleşme sebebiyle ünlü olmak ya da meşhurlaşmak çok kolay.
Ama bir star, işte bu çok zor.
Onların ayrı bir auraları, arkasında çalışan devasa bir ekip vardır.
Mesleki bilgim olduğundan mesela izlediğim birçok dizide 17 18 yaş civarı yan oyuncuları görüp, bunu jön yaparlar ya da yapmazlar diyebiliyorum.
Çünkü bu iş matematik formülü, eğitim ise süsü.
Gelecek vaad eden bir kişiliği, eğip bükerek istediğiniz kıvama getirdiğiniz bir ülke burası.
Hiç unutmam Çağatay Ulusoy’un sırf tanınırlığı olsun diye saçma sapan aşk görüntülerini ve ucuz meşhurlaştırma yöntemlerini.
Bana göre bir cacık yok, ama o adam bir projedir.
Tuttu mu, tuttu.
Bu kadar basit aslında.

Bu kızımızın problemi değil ki o.
Menajerine bakar o iş.
Şuan gördüğümüz çoğu oyuncu, ergenlik deneyiminden gelme, tiyatro eğitimleri normal lise yıllarından varsa var, yoksa arkasındaki ekip işi.
Özellikle kadınlar için söylüyorum, güzellik derecesi alırsın ya da muhteşem bir yapımda 3 bölüm dahi olsa görünürsün veyahut çocuk hedef kitlesi olan bir işe başlarsın.
Bu süreçte tutulursan, ajansın ya da ekibin tarafından hemen bir özel üniye yönlendirir veyahut 2 sene yurt dışına gönderilir ‘şurada eğitim aldım bla bla’ titri sana kazandırılır.
Günümüzde iyi, donanımlı oyuncu var elbette, hatta fazlasıyla.
Ama mesleki donanımları genellikle zaten oyunculuğa geçtikten sonra ediniyor.
Ben kendi arkadaşımı jenerikte adını görmeden izliyorum, halbuki bunlar güzel sanatlar mezunu, işine gönül vermiş, bir yandan tiyatro yapan insanlar.
Usta fırçası yemişler bir kere, ama prime time bir dizide ancak 3 5 bölüm yer bulabiliyorlar.

Yok güzelim ya o iş öyle değil. Yüz yıl önce ben ajanstayken (türkiyenin en bilindik ajansıdır) benim öncelikli hedefim okul dediğimde biz zaten okul okumanızı destekliyoruz, aksini hoş görmüyoruz diyorlardı. Şu an doğru düzgün ajansların farklı olduğunu düşünmüyorum.

Kuzenim yönetmen. Çok izlenen dizilerden birini çekiyor bu sene. Aynı zamanda diğer dizilere ekipman sağlayan bir şirketi var. Onunla da bir araya gelince aynı şeyleri konuşuyoruz. Muhakkak bu kızımız gibi şan şöhret peşinde koşanların cebinden parasını vs almak için uğraşan ve eğitime önem vermeyen şirketler, ajanslar, yapımcılar var. Ama sektör senin bahsettiğin kadar leş değil. Yıldızı parlayınca okuyor ya da okutuluyor olması bile sektörde okulun ne denli önemli olduğunun göstergesi. Ki bu insanların arasında mühendisler, doktorlar, hukukçular var. Cv’de görünsün diye okumamışlardır herhalde bu bölümleri.

Bir şey diyeyim mi hepsi hikaye.
Diyorum ya sürekli muhatap olduğum insanlar ve öyle bir dil bilgileri mevcut değil, günlük akıcı ingilizce ile götürüyorlar.
Kitap kuralları geride kaldı, thy işten çıkarma vakasından sonra hem pilot hem host seçiminde nefes alsın yeter deyip maaşları düşürerek kriteri dışındakileri alıyor.
Diğer özel şirketler keza daha fena zaten.

Ama ciddi anlamda aşırı zor bir meslek, dışarıdan göründüğü gibi değil.
Bir günde 2 ülke değiştirip sabah nerede uyandığını anlamak için otel kitapçığına bakmak, ayda 10 gün evinde olabilmek, sosyal hayatının haftada 2 3 saate inmesi, çevrenle alakalı hiçbir programa dahil olamamak, aynı zamanda uçuş anında yıldırımdan aşırı etkilenip migren oluşması, kulaklarda ses kaybı, basınç sebebiyle derinin çabuk yıpranması vs.
Gerçekten çok zor.
Ama 5 yılda 1 ev, 1 araba, bankada ikinci evi almaya yakın bir para da kazandırıyor, doğruya doğru.
Çok güzel çay demlerim,beni alırlar mı :KK45:

Pegasusta en son yedibuçuk teleydi :KK53: havaalanında sırf gıcıklık osun diye evden köpük bardak ve poşet çay alıyorum.Bide sıcak su istiyom büfeden beleşe geliyor :olamaz:
Ben yemek konusunda çok sıkıntılı olduğumdan her ülke sınırını geçtiğimde yanımda bir şeyler mutlaka vakumlatır götürürüm.
Çünkü aç kalıyorum!
Bir tatil dönüşü arkadaş grubumuzla pegasusta konserve yemek açıp yedik ya😂😂
Sandviç kalmamış, e yanımda yemek var aç mı kalaydık😂

ingilizceyi anasinifinda ogrenmeye basladim, ne zaman yurt disina cikmaya basladim o zaman konusabildim. hosteslik daha cok konusma gerektirir. ispanyolca ve fransizcayi da ortaokulda ogrenmeye basladim hala kendimi cok yeterli gormuyorum. ruscayi da dersle degil evde babamla konusarak ogrendim mesela biri sordugunda ruscayi saymam bile onu bilmedigimi varsayarim.

cok calismaniz lazim dil konusunda 6 ayda bir sey olmaz kusura bakmayin.