- 6 Mart 2020
- 600
- 1.878
- 28
-
- Konu Sahibi asdefkymal
Zaten 6 ay dil eğitimi aldım yani biliyorum sadece geliştirmem lazım.
Açık lise okuyanların diploması normal lise diplomasından farkı yokmuş diye okudum. O zaman sıkıntı olmayacaktır sizde. Ama İngilizceye ek bir yabancı diliniz olursa daha iyi olurZaten asıl hedefim oyunculuk 2 yıldır tiyatro ve şan eğitimi alıyorum yaza oyunculuk için İstanbul'a taşıncam. Eğer oyunculuk olmazsa bi tanınırlık sağlayamazsam hosteslik düşünüyorum.
Boyum 169 kilo veririm o sorun değil bir çok kez uçağa bindim hiç bir sorun yaşamadım sağlıkkende iyiyim dövmem yaram falan yok dilimi geliştiririm tabi psikolojiyi bilemem.yurtdışını bilmiyorum ama thy en az lise mezunu kabin memuru alıyor. ama şartları zor baya zorluyor. boy en az 160 en fazla 180 olacak. kilonuzla boyunuz dengeli olmak zorunda beden kitle endeksinde belli bi sınır koyuyolar. iyi derecede ingilizce bilmelisiniz dil için ayrı mülakat psikolojinizi ölçmek için ayrı mülakat falan yapıyolar. ayrıyeten ingilizce yeterlilik sınavı yapıyolar. dövme yara vs olmayacak görünen yerlerde.
sağlık testi de yapıyolar uçuşa elverişli misiniz değil misiniz diye. onda da en ufak pürüzde eleyebiliyolar.
sizin iyi geçti zannettiğiniz psikolojik mülakatta bile eleyebiliyolar. benim eşim pilotluk için başvurmuştu dil sınavlarını geçti en zor sınavlarını geçti psikolojik mülakatta elediler. oysa bize çok iyi geçtiğini söylemişti ama elendi. tekrar deneyecek.
uçağa binince sorun yaşamamak yeterli gelmiyor ama hatta hastaneye gidip sağlıklı olduğunuza dair belge bile alsanız illa ki kendileri sağlık kontrolu yapıyolar. en az lise mezunu kabul ediyor zaten. bence dilinizi geliştirin bu süreci atlatan insanlardan bilgi alın psikolojik mülakatta neler soruyolar falan gerekirse havacılık psikoloğuyla hazırlanın thy ye girin bence. yurtdışındakilerdense bu daha iyi olur diye düşünüyorum. toefl a girip dil belgesi almanız da yararınıza olabilirBoyum 169 kilo veririm o sorun değil bir çok kez uçağa bindim hiç bir sorun yaşamadım sağlıkkende iyiyim dövmem yaram falan yok dilimi geliştiririm tabi psikolojiyi bilemem.
Hevesinizi kirmak istemem ama fazla ozguvenlisiniz.yasiniz kucuk simdi herseyi yaparim beceririm diyosunuz ama malesef o işler oyle olmuyor.bende sizin yasinixds hayalperesttim o halimden eser kalmadiBoyum 169 kilo veririm o sorun değil bir çok kez uçağa bindim hiç bir sorun yaşamadım sağlıkkende iyiyim dövmem yaram falan yok dilimi geliştiririm tabi psikolojiyi bilemem.
Teşekkürler.Hevesinizi kirmak istemem ama fazla ozguvenlisiniz.yasiniz kucuk simdi herseyi yaparim beceririm diyosunuz ama malesef o işler oyle olmuyor.bende sizin yasinixds hayalperesttim o halimden eser kalmadi
Aldim agzimin payini yani arkadaslarin yazdigi sartlarla sizin sartlariniz olacak gibi degil.daha lise mezunu bile degilsiniz hosteslik oyle kolay degil diye biliyorum.
Hayır yanlış anlattım sanırım önceliğim dizi sinema oyuncusu olmak istiyorum 2 yıldır tiyatro ve şan eğitimi alıyorum yazın İstanbula taşıncam oyunculuk için o olmazsa hosteslik ayrıca lise mezunu hostes te gayette bolca var. Üni pek düşünmüyorum olsada açıktan olur ömrümü okulda çürütemem yinede teşekkür ederim yorumda bulunduğunuz için.Bir de şöyle bir durum var. Mesela giyim mağazalarına dahi başvursanız ilanlar en az lise mezunu der, ancak başvuranlar arasında eğitim seviyesi daha yüksek olanları seçerler. Yüzlerce kişi başvuruyor, sizi onların önüne taşıyacak bir şey lazım. İlanda en az lise mezunu diyor diye bu sizi işe alacakları anlamına gelmez. İngilizce anadil seviyesinde, yanında yine Almanca ya da Rusça gibi bir dil anadil seviyesinde olacak ki yanında orta seviye Arapça vs ile normal standartlarına ulaşıyorsunuz. Bütün bu üç dil öne bile çıkarmaz sizi.
Ben üniversite 2’deyken hostes alımları için eğitim açmışlardı üniversitemde. 2. sınıf ve üzeri başvurabiliyordu, iki bölümü de bitiren THY’de işe başlıyordu. Onda bile 2’si anadil düzeyinde, 3 yabancı dil dediler. Ben sırf bu yüzden başvuramadım. Çalışma şartları zor, aile kurmak, çocuk sahibi olmak zor bu meslekte. Maaşı da bir o kadar yüksek, çok cazip o yüzden. Bir de dünyayı geziyorsunuz çalışırken. Avrupa’ya bir uçuşunuz var 3-5 gün orada kalıyorsunuz otel masrafınız ödeniyor vs bu açılardan da çok cazip ama işe girme zorluğu da aynı oranda yüksek.
Üzgünüm ama orta düzey İngilizce ve lise seviyesinde eğitim yeterli olmaz, daha gerçekçi mesleklere yönelmenizi öneririm. Biraz üniversite sınavına hazırlanıp mesela İngilizce öğretmenliğini deneyebilirsiniz. Ben 6 yıl önce bu bölümü seçtiğimde de atamaları kolay ve çoktu şimdi de öyle. Büyük bir ihtimalle siz bitirene kadar da öyle olur. Kpss’de 65-70 arası bir puan yetiyor. 5 bin de maaşı var ek ders, nöbet vs ile. Haftada 4 gün çalışanı çok, genelde günde 4-7 saat derse giriliyor. Gerçekten öneririm.
Umarım ilk hedefinizde başarılı olursunuz o zamanHayır yanlış anlattım sanırım önceliğim dizi sinema oyuncusu olmak istiyorum 2 yıldır tiyatro ve şan eğitimi alıyorum yazın İstanbula taşıncam oyunculuk için o olmazsa hosteslik ayrıca lise mezunu hostes te gayette bolca var. Üni pek düşünmüyorum olsada açıktan olur ömrümü okulda çürütemem yinede teşekkür ederim yorumda bulunduğunuz için.
Umarım.Umarım ilk hedefinizde başarılı olursunuz o zaman
emirates'in türkiyeden seçtikleri bir elin parmaklarını geçmez o türkiyeye özel seçmelerini yanlış anlama zaten emirates türkleri mümkün olduğunca almıyo, ingilizceni çok çok iyi ve akıcı yapsan bile yetmez emirates ya da Qatar için.hosteslik için artık tek yabancı dil yetmiyo zaten.Daha ufak havayollarıyla adım atmayı deneyebilirsin bu şartlarında.Ama bu mesleğe de sen yine de umut bağlama, başvuran sayısı çok yükseldi artık.Seçeneklerinden anladığım kadarıyla sabit bir idealin yok, benim olsun büyük paralarım olsun gibisin.Bence biraz daha yere basan kararlar almaya bak , 20 yaşındasın.Boyum 169 kilo verebilirim o sorun değil fakat kendim araştırdım Emirates'ta falan Türkiye için özel seçmeler oluyor yani illa liseyi kendi ülkesindeki lise olması gerekmez ve seçilen adaylara Dubaide yaşama hakkı ve vatandaşlık veriyormuş pasaportumda var zaten. İngilizcem zaten orta düzeyde tabi geliştirmem gereken yine çok konu var ezberim çok iyidir yani dilimi geliştirebilirim artı tip olarakta uygunum.
ben de kendi ingilizcemi çook iyi sanırdım, evet yazım kuvvetliydi , testi ve kelime bilgisini de yapardım çat çat çünkü burda speakingimizin test edileceği ya da geliştirileceği yeteri kadar para dökmezsen pek seçenek yok.Ama Amerika'ya bir gittim "nooluyoruz??" diye bi hebele hübele oldum önceSize bilmiyorsunuz demedim ki zaten,kendinizi geliştirme kısmında hoca tutmanız lazım.
Speaking kısmı için mesela pratik yapmadan nasıl konuşacaksınız ? Pratiği kendi kendinize mi yapacaksınız ? Zaten c1,c2 için 6 ay yetmez,düzenli çalışsanız bile yine baya sürer.İnsanlar en son bir ülkeye gidip öğreniyorlar,bu kadar basit görmeyin.Madem hedefleriniz büyük,bugünden itibaren araştırın.
Gayette öylesi kararlar alıyorum.emirates'in türkiyeden seçtikleri bir elin parmaklarını geçmez o türkiyeye özel seçmelerini yanlış anlama zaten emirates türkleri mümkün olduğunca almıyo, ingilizceni çok çok iyi ve akıcı yapsan bile yetmez emirates ya da Qatar için.hosteslik için artık tek yabancı dil yetmiyo zaten.Daha ufak havayollarıyla adım atmayı deneyebilirsin bu şartlarında.Ama bu mesleğe de sen yine de umut bağlama, başvuran sayısı çok yükseldi artık.Seçeneklerinden anladığım kadarıyla sabit bir idealin yok, benim olsun büyük paralarım olsun gibisin.Bence biraz daha yere basan kararlar almaya bak , 20 yaşındasın.
Hayır yanlış anlattım sanırım önceliğim dizi sinema oyuncusu olmak istiyorum 2 yıldır tiyatro ve şan eğitimi alıyorum yazın İstanbula taşıncam oyunculuk için o olmazsa hosteslik ayrıca lise mezunu hostes te gayette bolca var. Üni pek düşünmüyorum olsada açıktan olur ömrümü okulda çürütemem yinede teşekkür ederim yorumda bulunduğunuz için.