Hostes olabilir miyim problem yaratır mı?

Herkes bu hostesleri niye bu kadar büyütüyor onu anlamadim. Cogu hosteslerin inglizcesi vasat. Öyle genel kültür deniliyor da, cook ne bilim ayri bir havalari yok.

Hostes olmak eskisi kadar wow degil ki. Restorandaki garson misali, ucakta garsonluk yapiliyor. Maasida eskisi kadar iyi degil. Sartlarda öyle. Eski bir hostes ile tanismistim. Eskiden ne otellerde kaldiklari, ne harika bir meslek oldugunu anlatmisti. Sonradan sartlarin agirlastigi ve meslek olarak cazibesini kaybettigini anlatmisti.

Ve konu sahibin hayalleri var. Sacma yada gercekdisi olabilir. Olsun. Hayal kurmak daima güzeldir. Yetiskin olarak artik onu bile yapamiyoruz bazen, hayatin verdigi yorgunlugu ile.

Yo oyle değil Yani konu sahibi direkt emirates ten girdi ondan buraya geldi konu yoksa pegasus dese mesela düzgün ingilizcryi birakin turkce konusamasa da olur en fazla 500 kelime bileni aliyorlar ona

Hedefleri (ya da hayalleri) ile sarfettiği çaba uyuşmadığı için olabilir mi?

Ortalık üniversite mezunu işsiz kaynıyor. Her köşe başında üniversite var ve bunların çoğundan mezun olanlar işsiz. Bu işsizlerin ingilizcesi de genelde (salak değilse geliştirir kendini 4 senede) 6 ay kursa gitmiş birinden iyidir. O beğenmediğiniz hava garsonluğuna takla atarak gider bu üniversiteli işsizler. Firmalar da açık liseli bu kızımızı değil en azından üniversite mezunu olanı tercih eder. En kötü, en leş firma bile bunu yapar. O yüzden okulla zaman harcayamam, dirsek çürütemem yüzüm güzel artiz olcam ben diye ortalıkta dolaşan bir postergene destek olamayacağım kusura bakmayın. Hayatın gerçekleriyle yüzleşmekte geç bile kalmış çünkü.

duymuş fark etmemiş olabilirsiniz aslında, bizim kendi kendimize sessizce omuz silkerken 'hıh' dememizi türkçe bilen yabancıların fark edememesi gibi bir şey.Billie Eilish - Bad Guy dinleyin hemen aydınlanacaksınız

Bu arada üye fotoğrafınızdan yola çıkarak aklıma geldi, Friends dizisinde de geçiyordu sanırım. Chandler söylüyordu sanki sevimli sevimli.

Şart olarak yazmaz ama nice ünlü üniversitelerin mezunlarini sinavlarda eler.

Boy kilo durumu önemli. Emirates farkli olarak boya degil kolun ne kadar uzandigina bakar.

Iyi seviye dil ister. Genel kültür, stres durumunda ne yaptiginizi nasil reaksiyon verdiğinizi ölçen bir çok envanterden gecirir. Sonra egitim surecine alir.

Emiratesde 4 ay çalıştım. Mesela bebek altini kirletiyor. Annesi diyor ki basim donuyor kalkamicam. Bebek alti acmak zorunda bile kaliyorsun. Ben pek dayanamadim.

Ay yok artık şaka mı bu? Anne de buna izin verdi hatta kendisi talep etti öyle mi? Şok oldum şu an

Son düzenleme:
Ay yok artık şaka mı bu? Anne de buna izin verdi hatra kendisi talep etti öyle mi? Şok oldum şu an

Benim arkadaşım vardı hostes sonra bıraktı. Oda diyordu cocuk bezi degistirmelerden tut resmen milleti b*kunu temizliyoruz diye. Çocuğum ağlıyor susturur musunuz benim midem bulandi ucakta kotu oluyorum falan diyen bile oluyormuş anlatıyordu o zamanlar. Yalniz emirateste değil thy de hostesti.

Ay yok artık şaka mı bu? Anne de buna izin verdi hatra kendisi talep etti öyle mi? Şok oldum şu an

Ucakta yolcu ahlaki boyutu asan, cinsel unsur bulunmayan ne isterse yapmak zorundaydik. Ama ben 10 sene öncesinden bahsediyorum
Suan degismis olabilir.

Bebek kusuyor. Annesi üstündekileri cikartip bi sudan gecir kokmasin diyor mesela.
Bu abarti bir örnek ama bez degistirme hep oluyordu. Cunku yolcu kendisi kalkmaya korkuyor.

Hosteslik maaslari da artik dusuk. Havacilik cok arttigi icin kriterler de dusuk. Eskiden yine en azindan imkanlari guzeldi. Hic yapilacak is degil suan.

Garson, bakici, temizlikci hizmetci karmasi bir is.

Çok enteresan geldi ya, belki ciddi uçak fobisi vardır. Ben asla çocuğumu emanet edemezdim sanırım

Gerçekten çok zor bir iş desenize. Siz kurtulmuşsunuz sanırım sevindim adınıza.

Mune abla koçum sen her dilde cımbızı kor gidersin eğitime falan ihtiyacın yok

Işte bu.
Konu sahibi umarim okur.
Bu meslek dışarıdan çok havalı dursada iç yüzü öyle olmayabilir. Yazınız çok güzel şekilde çalışma şartlarını özetliyor.

Bu ne yahu, boyle bir sey yapmak zorunda misiniz peki? Yani gorev taniminizda var mi ki boylesi? Hic hos degilmis gercekten

Sinirsiz yolcu konforu ve memnuniyeti ilkesi vardi. Bunun kapsamında cinsel unsur veya irkciliga dair bir sey barindirmiyorsa ne derlerse "just say yes" politikasi geregi yapmak zorundasin. Görev tanımında cok yuvarlak ifadeler var.

Kadin korkuyor. Kalkamiyor. Ne olacak? Mecbur yapiyorsun. Misafire hizmet ve yardim icin burdasiniz diye şirket sık sık belirtiyor zaten.

Ekmek parasidir yapilir. Ama en son alternatiflerden olmali. Lüks bir restoranda garsonluk bundan cok daha iyi bir is. Ama niyeyse kizlarimiz hosteslik diye cildiriyor.

Ucan hizmetci baska bir sey degil. Cay kahve dagit. Satis yap. Kusanla ilgilen

Ha ben niye yaptim? Ogrenciyken elim cok sıkısıktı. Boyum 177. Anadilim de fransizca, ingilizcem de gayet iyi seviyede. Bir arkadasim calisiyordu, seni kolay alirlar gel dedi. Gittim.

Maasi guzeldi. Surekli gezme durumu guzeldi. Belki simdi sartlar da degismistir ama o zaman ben dayanamamistim.

Işte bu.
Konu sahibi umarim okur.
Bu meslek dışarıdan çok havalı dursada iç yüzü öyle olmayabilir. Yazınız çok güzel şekilde çalışma şartlarını özetliyor.
Tesekur ederim.. elimden geldiğince yol göstermeye çalıştım azmini kırmak gereksiz olur ama gerçekçi olmaya çalıştım bi yandan da