Van'da öğretmen demişsiniz. Instagramda da takipleşiyormuşsunuz. Alın size proje : Adama yazın : Merhaba, ben bilmemkim, şurada şunu bunu yapıyorum. (Net ve ciddi) Van'da öğretmenlik yaptığınızı gördüm, size de sormak istedim elimizde 60-70 adet ( burada hangi seviyede öğretmense ona göre yazılacak ) ortaokul çağındaki gençlere uygun - ya da - bilmemne testi hazırlık için kitap var. Geçen senelerde, doğudan gelen talepler üzerine okulların kütüphanelerine göndermiştik, bu sene böyle talebi olan bir okula rastlamadık, sizin okulda ya da bildiğiniz bir okulda böyle bir ihtiyaç var mı ? Buna cevap yazacağını düşünüyorum. Size bir okul adı verirse, artık bir zahmet kitap alır yollarsınız, süreç ile ilgili bilgilendirirsiniz, doğuda öğretmenliğin çeşitli fedakarlıklar gerektirdiğini, sizlerin de batıdan böyle destek olmanız gerektiğine inandığınızı, aileden ve alışılan çevreden uzak vazife yapmanın illa ki zor olduğunu, doğuda vazife yapan kişileri çok takdir ettiğinizi filan yazar, diyaloğu ilerletirsiniz.
Bu arada, şöyle bir detay uydurursunuz : "Uzak yerlerde insan hiç olmayacak şeyleri özlüyor, di mi, mesela benim amcamın torunu da ( artık bu hayali kişinin kim olacağı size kalmış) ilk doğu görevine gittiğinde, "hiç aklıma gelmezdi ama deli gibi cheesecake özlüyorum diyordu, sizin de böyle, özleyeceğinizi tahmin etmediğiniz, hiç aklınıza gelmeyecek şeyler oldu mu özlediğiniz ? " Hele ki buna cevap verirse, tadından yenmez, özlediği her ne ise doğumgününde kargolar gönderirsiniz. Tüm bunların sonucunda, doğum gününde hediye yollamanız da abes kaçmaz, çünkü siz önceden oradaki yalnızlığı anlıyor olduğunuzu, takdir ediyor olduğunuzu vs vs söylemiş oldunuz ya, incelik dolu bir kadın olursunuz işte.