- 6 Nisan 2013
- 280
- 16
Merhaba,Merhaba. Ben de psikiyatrik bir rahatsızlığım sebebiyle ilaç kullanıyorum, tedaviye başlayalı bir hafta oldu. İlaca hala alışamadım, hiçbir şey yapamıyorum. Bilgisayar dahi kullanamıyorum, şunları yazabilmek benim için büyük bir çaba istiyor mesela. Kitap okuyamıyorum. Dışarıda bir yerde oturup çay içemiyorum, sabit durmakla yapılabilecek çoğu şeyi yapamıyrum. Bunlar ilacın yan etkileri olsa gerek. Sürekli canım sıkılıyor bu yüzden, düşünün insan hiçbir şey yapmazsa ne olur, sonunun böyle olacağı belli.
Çok ümitsiz, yaşama sevinçsiz hissediyorum. Eskiden coşku ve umut veren hiçbir şey coşku vermiyor şimdi. Şiir yazardım, onu da yapamıyorum. Öyle büyük bir iç sıkıntısı ki.. Ama işte hastalığım ilaçsız düzelmeyecek durumdaymış. Öyle deniyor. Ne yapayım sizce de ilaca vücudumun alışması için bir hafta daha bekleyeyim mi? Çünkü çoğu yerden vücudun ilaca alışma süresi iki haftadır gibi bilgiler duydum.
Ben bir zayıflama ilacı kullanıyordum. Beyindeki merkezi sinir sistemini etkiliyor zayıflama ilaçları. Hepsinde aynı etken madde var. Meğer insanı bunalıma sokuyormuş. İlk defa yaşadım öyle şeyleri. Senin dediğin gibi hayattan zevk almıyorum, hiçbir hevesim kalmadı, hiçbir hobim beni artık ilgilendirmiyor vs. türünden duygular yaşadım. Sürekli ağlıyordum. Tam o sırada kediciğim de ölmüştü. O iyice depresyona soktu beni. Sonra tanıdık bir doktora kullandığım ilaçtan bahsedince, depresyona sokup sokmadığını sordu. O zaman bıraktım zayıflama ilacını ve hiçbirşeyim kalmadı. O yüzden, yaşadığın şeyi çok iyi anlıyorum. Bunu, benzer türde birşey kullanıyorsan diye yazıyorum. İnşallah doktorun verdiği ilaçların faydası olur. Yan etkileri de çabucak geçer. Ama ilacı kullandıktan sonra yaşadığın sıkıntıları da doktoruna bildir. Belki başka ilaç verir yerine. Çok geçmiş olsun.