Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aslı ben meyveli kekleri hiç tutturamıyorum. Dibine çöküyor meyveler. Burada muzu iyice eziyorsun, böylece hamurla iyice özleşiyor herhalde.
Yan dükkan iki senedir viledayı ve süpürgeyi benden kullanıyor.Zırt pırt dükkanın içinde.Bugün dedim ki siz niye süpürge almıyorsunuz.Bu kadar cimrilik olmaz dedim.Yok unutuyoruz da bilmem ne.Başka şeyleri unutmuyorsunuz ama dedim.İki ortak bunlar.Birbirinizi bulmuşsunuz,al birini vur ötekine dedim.Yüzsüz ya utanır insan o kadar lafa.Hiçbirşey olmamış gibi geliyor yine.
Ne güzel işte, cimriye, cimri demişsin. Ben diyemiyorum insanların yüzüne. Ben hayır da diyemiyorum insanlara. Ama demek lazım.Geçen gün bizim apartman altındaki bakkal, "internetin sınırsız mı" diye sordu. "Evet" dedim. A o zaman şifreni versene bana dedi. Kalem almış eline yazacak. Ezberimde yok şifre bakmam lazım dedim. Evet gittim, kendime de çok kızdım. "Niye kem küm ediyorum, yok kardeşim ben sana niye internet şifremi verecek mişim diyemiyorum. Kaç gün uğramadım bakkala. Sonra birşey almam gerekti gittim. Beni görür görmez, "Kanka şifreni öğrendin mi hadi söylesene" dedi. Ben de unutmuş gibi yaptım, ne şifresi dedim. İnternet şifresi. Aa unuttun mu? Bak şimdi eve gidince, ara beni şifreyi söyle dedi.Ama bunları öyle doğal birşeymiş, öyle önemsizmiş gibi söylüyor ki. Cevap vermedim.Hı dedim sadece. Eve gittim, şimdi kaç gündür bakkalın önünden geçerken rahatsızım, kaçıyorum adeta.
Günaydın Canlar. Ben yine erkenciyim.Bu gün eltilerle misafirliğe gidiciğiz de ondan erken toparlanayım dedim.
Selen'im şifre mi verilirmiş Aslı'nın dediği gibi başın ağrır sonra.Hem niye canım kocaman adam bi tonda bıyığı vardır Allah bilir alsın bi şifre asalak mıdır nedir.Aslı'cım senin beleşciye de ayrı sinirlendim.Kaç paralık şey Allah aşkına değer mi utanır insan .
Ben de enayi yerine konduğum an keserim postayı hiç bakmam valla.
Dün Eminönü'ne gittik önümüzü kesen Suriye'li vatandaşların ardı arkası kesilmiyo.Baktım biri daha yaklaştı hemen dedim hemen uzaklaş, ağzını açamadan gitti adam.
Aslı'cım muzlu kekin güzelmiş denemek lazım Ayrıca benim mimar pudingin her çeşidini keklerde deniyo çok da güzel oluyor .
Tavsiye ederim.
Şarkılarda çok güzel özellkle önceki sayfadaki kızın sesine bayıldım.
Hepsi için sağol bitanem . Emeğine sağlık.
Hayırlı cumalar efenim . Görüşmek üzere.
Mukaddesim, gördüm gördüm. Ocak ayında başlayacakmış. O kerkenezin ipiyle de kuyuya inilmiyor ama, bakalım. Ortalıkta görünmeyince siroz olmuş diyen bile oldu kerkenez için. Millet hemen yazıyor.Hu huuu canlarımmm ben hoş geldimm..
Duydunuz mu kızlar ???
Cansel , Nejat İşler, Meltem Cumbul ile 'Kusursuz Plan' adında polisiye dizide oynayacakmış.
Dün gece bir magazin programında duydum.Hep Nejat'la aynı projede yer almasını isterdim Cansel'in.
Büyük ihtimal Cansel komiser amiri falan olur birde azılı seri katil olurmuş.
Spiker senelerdir senaryonun üzerinde çalışıldığını ve çok ses getireceğini söyledi.
Şimdiden merak etmekteyim.Bakalım nasıl olacak.
İlahi Selenim. Şifre ablamla ortak.İzin vermiyor de bari. Ben hayır demeyi öğrendim binşükür, geç de olsa...Ne güzel işte, cimriye, cimri demişsin. Ben diyemiyorum insanların yüzüne. Ben hayır da diyemiyorum insanlara. Ama demek lazım.Geçen gün bizim apartman altındaki bakkal, "internetin sınırsız mı" diye sordu. "Evet" dedim. A o zaman şifreni versene bana dedi. Kalem almış eline yazacak. Ezberimde yok şifre bakmam lazım dedim. Evet gittim, kendime de çok kızdım. "Niye kem küm ediyorum, yok kardeşim ben sana niye internet şifremi verecek mişim diyemiyorum. Kaç gün uğramadım bakkala. Sonra birşey almam gerekti gittim. Beni görür görmez, "Kanka şifreni öğrendin mi hadi söylesene" dedi. Ben de unutmuş gibi yaptım, ne şifresi dedim. İnternet şifresi. Aa unuttun mu? Bak şimdi eve gidince, ara beni şifreyi söyle dedi.Ama bunları öyle doğal birşeymiş, öyle önemsizmiş gibi söylüyor ki. Cevap vermedim.Hı dedim sadece. Eve gittim, şimdi kaç gündür bakkalın önünden geçerken rahatsızım, kaçıyorum adeta.
Çaktırmadan indireydin ya.Geçen gün bir çocuk geldi.Hafıza kartındaki bir dosyayı cd'ye attıracak.Ben kartı taktım gösteriyorum.Bu dosya mı,şu dosya mı diye.Bir dosyaya tıklamış bulundum.Ne göreyim.İçi hep malum filmler.Dosyadan nasıl çıkacağımı şaşırdım.Anlamamazlığa vurdum ama çocuk gördüğümü anladı.Panikle yok o dosya değil derken ben dosyayı zaten açmıştım
Kızlar, başımızda bir uğursuzluk dolanıyor ama Allah'tan hayırlısı. Annem gıda zehirlenmesi olmuş. Neyse düzeldi bin şükür. Arkadan kedi kulağını eğip duruyor. İltihap var sanıp götürdüm, benim veteriner izinliymiş o gün, yanında çalışan veteriner baktı. Otoskop diye bir alet var, kulağına sokmasıyla çıkarması bir oldu. Ekranda bişey görülüp, seçilmedi hızından. Egzema dedi. Daha kediyi kafesinden çıkarmadan alerjidir, ben anladım dediydi zati. Alerji iğnesiyle, antibiyotik iğne yaptı. 40 TL. Eve geldim ki kedinin arka bacaklar tutmuyor. Felç gibi. Yürümeye çalışıyor, bir sağa bir sola yalpa yapıyor. Arka bacaklarını sürüklüyor. Dünya başıma geçti. Aradım zilliyi. Benim vurduğum iğnelerden olmaz dedi. "Eee, ben sağlam getirdim, niye böyle oldu, sinire falan mı geldi acaba" dedim. "Ya daha kötü olursa. Ne yaparım gece". Çemkirdi. Geçmezse gece beni arar gelirsiniz, ben de gelirim muayenehaneye dedi. Veteriner eski semtimizde. Asıl veterineri aradım, durumu anlattım. Adam akşam 9.30 da uykuya yatmış. Kendine gelip zor konuştu. Bişey olmaz, zaten yaşlı dedi. Delirmemek işten değil. Umurlarında değil. Ertesi gün baktım azıcık bir düzelme var. Veterineri aradım, yanlış mı teşhis yaptı, acaba kulak iltihabı var da dengesi ondan mı bozuldu diye. Getir dedi. Tabi araba yok, komşum götürüyor sağolsun. Başka bir aletle baktı. Mantar dedi. Biraz şikayetlendim yanında çalışanlarla ilgili. 10 gün sabah akşam batikon, arkasından da mantar spreyi verdi. Muayene ücreti 25 TL. ben fazladan 15 TL ödedim. İnşallah iyi gelir. 3. gün bacakları normale döndü. Meğer iğne kasa veya sinire gelince öyle oluyormuş. Allah bildiği gibi etsin bunları. Derisini havaya kaldırıp, deri altına yapması lazımmış. Hele bir kız daha vardı. Darta ok atar gibi neredeyse, kedinin birine iğne yaptı. Cart diye 6-7 metre mesafeden sesini duyduk. Bunların eline düşen zavallı hayvanların vay haline. Karnı delik, bir de bacakları kırık yavru kedi getirip bırakmışlar. Müdahale etmiyorlar. Ölmesini bekliyorlar. Şaka yapmadıysa eğer. İnanılır gibi değil. Allah vicdansızların eline düşürmesin bu hayvanları.
Aslıtoşum, aldım kereviz tarifini. Bende birsürü tarifin oldu. Ben de kereviz çorbası yapıyorum. Küpküp kereviz, patates, havu., soğan, kereviz yaprağı, bulgur köfteleri, didiklenmiş tavuk veya et, bol limonlu terbiye.
Kekten muz kokusu ve tadı geliyor mu pekiyi?
Çaktırmadan indireydin ya.