Erkek İnfertilitesi hormon testi sonuçları nasıl ?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

capslocksmith

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2013
428
14
298
Adana
sperm sayısında düşüklük çıktı ardından hormon testi istedi doktor.

hormon testi sonuçlarına normal dedi yine de buraya yazayım ben anlayan, bilen var mı nasıl?

fsh >>>>>>>>>>>>>>>>>> 3.11

lüteinleştiren hormon Lh >> 3.53

total testesteron >>>>>>> 537.29

Son düzenleme:
biraz araştırdım, bir de prolaktin hormonu yüksek olursa sperm miktarı azalıyormuş. bizim raporda prolaktin göremedim. ayrıca prolaktin testi mi yaptırsak acaba? prolaktin testi yaptıranlar var mı hiç?

mrb..benm eşimin de fsh 3.29 lh 2.89 prolaktin 8 küsür ama sperm testinde o sperm çıktı. şimdi testesteron yaptırcak .oda normal çıkarsa sebep ne olabilir bilmiyorz.geçmiş olsun.

testesterona bakılmalıydı niye bakmadı ki doktor acaba.

FSH 5,24 0,95 - 11,95 mIU/mL
LH 2,14 0,57 - 12 mIU/mL
Prolaktin 11,20 3,46 - 19,40 ng/mL
Total Testesteron 6,37 1,66 - 9,5 ng/mL

başka bi doktor testesteronu da istedi yani hormon testinin sonuçları da böyle.senin total niye yüksek aralıkta.bi testesteron daha varmış 3 gün sonra çıkıcakmış. senden genetik testi istediler mi.iki profösere gittik. biri ultrason istedi.biri genetik testi.

testesterona bakılmalıydı niye bakmadı ki doktor acaba.

FSH 5,24 0,95 - 11,95 mIU/mL
LH 2,14 0,57 - 12 mIU/mL
Prolaktin 11,20 3,46 - 19,40 ng/mL
Total Testesteron 6,37 1,66 - 9,5 ng/mL

başka bi doktor testesteronu da istedi yani hormon testinin sonuçları da böyle.senin total niye yüksek aralıkta.bi testesteron daha varmış 3 gün sonra çıkıcakmış. senden genetik testi istediler mi.iki profösere gittik. biri ultrason istedi.biri genetik testi.

canım bizim sonucun sanırım birimi değişik. yani sanırım buradakine göre, bizim 537 olan sonuç, 5,67 olarak değerlendiriliyor heralde. allah şifa versin çok kötü bir durum ya. herşey normal görünürken nasıl oluyorda sperm sayısı çok az çıkıyor anlamış değilim

TSH
7.08 uIU/mL (H)
FSH
2.28 mIU/mL (N)
Estradiol
272.2 pg/mL (N)
Prolaktin
20.70 ng/mL (H)

Kızlar doktor erkenden çıkmış sonuçları gosteremedim ama meraktan çatlıyorum, bu degerler cok mu kötü

Back