Ho'oponopono Yöntemi

-senden özür diliyorum cemre köppeeekler gibi pişmanım vallahine

+ affetmniyorum köppekler gibi pişmansan köppekler gibi sürün bee

- affet beni nolur söz affetircem kendimi

+affetmek allaha mahsus yeğen

-kulun köpeğin olayım noluuurr

+düşündümde olabilir aslında neden olmasın

içimden böyle özür diletmek geçiyo da bu da olur dimi teşekkürler =)

Merhaba arkadaşlar..:) Bu konulara çok ilgili olmakla beraber bugünden itibaren düzenli bi şekilde bu yöntemi uygulamaya karar verdim..Zaman zaman yapıyorum ve insanı kuş gibi hissettiriyor..Ama artık her gün düzenli bi şekilde yapacağım buraya da sonucumu yazacağım inşallah

Valla uygulamaya çalışıyorum ama buraya yazmayı unutmuşum
Özellikle bi sorunumla ilgili yeni uyguluyorum bakalım ne olacak :26:

çokkk net bir açıklama yaşadığımız herşeyin sorumluluğunu (bu kendimizi suçlamak anlamında değil) alıyoruz ve Allah tan af diledikçe arınıyor ve etrafımızdaki olumsuzluklarıda şifalandırıyoruz.

Bu konuya devam etsek bayanlar ya. Denemeye değer bi konu. Yaşadığımız olumlu değişimleri paylaşırsak birçok kişiyi heveslendirmş ve derdine derman oluruz .
Bende bugünden itibaren başlıyorum. Önce Allah dan sonra olumsuz duygularımızdan özür dileyerek başlayalım. Sonrada kişi belirtsek daha mantıklı .

Kızlar merhaba, Ben bu geçtiğimiz ocak ayında bir falcıya gitmiştim bana ilk o söyledi böyle bir şeyi ve bana bu metodu bir kağıda yazarak öğretti...Unutmak istediğim birisi vardı çünkü kendisi evli uygun değildik birbirimize fakat saplantılı şekilde sürekli onu düşünüyordum her an...sürekli internette napıyo ne ediyo hep takip etmek istiyodum...Sonra bu falcı abla bana bu metodu önerdi....Şöyle bir kalıp yaptık ... xxx seni seviyorum senden özür diliyorum içimde seni unutamamamı sağlayan her ne varsa beni affet teşekkür ediyorum....

Bir de bana şöyle bir tüyo verdi..kurduğun cümlede "me" "ma" ekleri olumsuzdur ... yani unutamamı deyince evrene olumsuz mesaj gidiyo..ve inanın 1 ay içinde ona karşı içimde hiç bir şey kalmadı..ne bir sevgi ne bir ilgi...şu an nasıl ben bu adamı takip etmiş ,umut etmişim diyorum...

İnanılmaz derecede işe yarıyo...Ama ablanın dediği şuydu hayatına olumlu bir şey çekmek istiyosan bu kuracağın cümleye "me" "ma" eki eklememeye çalışıyosun...mesela evlenmek istiyorum değil evlilik istiyorum gibi evlen-me-k olumsuzluk kökü var...ev-li-lik olumsuzluk kökü yok....

Zero Limiti dünden beri okumaya başladım artık bende hayatıma gerçek aşkı çekmek istiyorum...bakalım hayırlısı

bu konu hortlamalı lütfen arkadaşlarrrrr ben bu gün başlıyorum umarım faydasını görürüm

Kizlar ben bir haftadir deniyorum, herseyden once icimdeki cennetin kapilarini acti, (eskiden cakra acma yontemlerinden asikardim) ama bu rovasatasi oldu, artik herkesi seviyorum garip bir sekilde. Beni uzen insanlar adina uzuluyorum, ve en onemlisi olumlu seyleri kendime cekmeye basladim. Baslamama sebep olan bir mevzu vardi ve bu yontemle onla ilgili ilginc gelismeler oldu..

Arkadaslar yasadigimiz hersey bir ilizyon, yansima. Biz nasil hissediyorsak iyi yada kotu diye siniflandiriyoruz. Eger birseyi istiyorsak ve olmuyorsa icimizde bloke ettigimiz seyler var demektir. Yani olmasini istedigimiz seyler hakkinda korkularimiz olabilir. Bunu bulursak daha hizli yol kat ederiz diye dusunuyorum.
Ikinci onemli unsur ise ben bu ogretiyi yaparken o kisiyi yada olayida imajine ediyorum.. Ve bana gulumsedigini, aslinda hic dusundugum gibi biri olmadigini, bana cok deger verdigini ve hatta boyle dusundugum icin benimle sakalastigini amaa hep guldugunu dusunuyorum (ev sahibim ).
Ucuncu en onemli faktor ise kendimizi iyilestirmek. Karsimiza devamli kavgaci birileri cikiyorsa ornegin kavgaci bir yapimiz oldugundandir. Yada aldatiliyorsunuz diyelim, buda genelde icinizdeki eziklikten oluyor, karsi taraf algiliyor ve yapiyor. Aslinda basimiza gelen hersey kendi eserimiz ve sekillendirmek kendi elimizde.

Devamli aglayan dert yanan insanlari sevmem mesela, aciz ve zavalli bulurum.. Hatta bu yuzden hep ayni seyleri yasamaya devam ediceginide bilirim ve uzak dururum..

Suan uykum var, kafami toparliyamiyorum, ama daha vurucu noktalari vardi bu ogretinin.. Aklima geldikce yazarim :)

Gunaydın arkadaşlar, size neticelenmiş bir olay paylaşmak istiyorum.. Ben 1,5 senelik evliyim ve bu sure icerisinde eşimin iş değişikliği gerçekleşti. Biz direk araba aldik borca girerek. Ve henuz borclari yarilamisken ev sahibimiz gecen ay aradi.. Evi izniniz olursa satiyorum alicisi hazir diyerek. Bizde tabi bir telas ne yapicaz ev bakalim derken bulduk kendimizi. Sonra bu teknigi kesvettim ve daha ilk gunden itibaren bir seylerin degisecegine emindim cunku icimi isitan ve kaygilarimi silen bir his olustu. Ve biz yeni evliyiz borclarimuz var, ilk once ev sahibi bize fiyati saticagi adamdan 20.000 lira dustu.. Sonrada banka kredimizi onaylandi (tuketici kredimiz olmasina ragmen) veee biz evi dun almis bulunuyoruz. Belkide bir coguna gore siradan olabilir, ama bence hicte oyle degil bu durum, cunku bir cok hendek atlamak zorunda kaldik ve suan ben bu teknik sayesinde hayalimi gerceklestirmis bulunuyorum

Dilerim ilham verici olmusumdur

Zero Limit'i üstünkörü okudum.

Kitapta bahsedilen, kısaca:

Hayatında, daha önceden deneyimleyip hatıra olarak kayıt altında tuttuğun düşüncelerin, tekrar tekrar gün yüzüne çıkarak senin seçimlerine yön verir. Yani, verdiğin kararlar, deneyimlediğin hatıralarınla sınırlıdır.

Zihnini, hatıralarından temizlemelisin ve kararlarını, Tanrı tarafından gönderilen esinlenmeden almalısın. Bunun içinde sürekli arınmalısın.

Arınmak için, sürekli, Tanrı'ya hitap ederek 'Seni Seviyorum, Özür Dilerim, Lütfen Beni Affet, Teşekkür Ederim' demelisin.

"Ne zaman bir sorununuz olsa sizin de orada olduğunuzu hiç farkettiniz mi? Bu, her şeyden %100 sorumlu olmakla ilgilidir." Hayatınızda, sadece söylediğiniz sözlerden ve yaptığınız davranışlardan sorumlu değilsiniz. Çevrenizde olan her şeyden (ekonomi, siyaset, bir arkadaşınızın sorunu) siz sorumlusuz, başkası değil...

Adını hatırlayamadığım bir kitapta okumuştum, beyin, hayal ile gerçeği tam ayırt edemiyor(muş.) Eğer bir şeyi, kafamıza koyarsak ve içinde bulunduğumuz durumu, hayalimiz var sayarsak, beynimiz de, bu hayali gerçek kabul edip, o yönde çalışır(mış.) Bu açıdan, sürekli, 'seni seviyorum, beni affet, özür dilerim, teşekkür ederim' demek kendimizi daha iyi hissetmemize ve bu da hem psikolojimize hem de fizyolojimize yansır, diye düşünüyorum.

Açıkçası kitap, bana biraz karmaşık ve bazı noktaları abartılı geldi. Aklınıza yattıysa eğer bu yöntem, kitabı okumanızı tavsiye ederim. Okuduğunuz için teşekkür ederim, sizi seviyorum :)

bu dört cümleyi söylemeden önce bir niyette bununuyormusunuz onu anlayamadın ben eşimle barışmak istiyorum aynı evi paylaşıyoruz boşanma felan yok nedensiz bir küslük var düzelmesinizi istiyorumda başında bir niyet söylemem gerekirmi bildiğiniz duarıda bekliyorum 5 aydır konuşuyoruz ama küsüz ayrı gibiyiz barışmak istiyorum

burdaki cümleyimi tekrarlıyorsun yoksa cümleyi söyleyince özür dilerim,beni affet,seni seviyorum,teşekkür ederim.diyemi tekrarlıyorsun. örneği annemle yaşadığımız tartışmadan tamamen ben sorumluyum,buna neden olan içimde her ne varsa özür dilerim,beni affet,seni seviyorum,teşekkür ederim. diye yazmışsınya hep aynı cümleyimi tekrarlıyorum 1 kere söyleyip devamını annemle yaşadığımız tartışmadan tamamen ben sorumluyum,buna neden olan içimde her ne varsa özür dilerim,beni affet,seni seviyorum,teşekkür ederim. diyemi tekrarlıyorsun

Selamlaar kizlar, yeni ve taze bir hopo' cuyum, bugun basliyorum. Gelismeleri yazarim sizlere ama konuyu canli tutun sizden ricam, birlikten kuvvet dogar, sizleri seviyorum :) benim gibi ihtiyaci olan herkes sifalanir insallah kisa surede

Hopocular biraz daha deneyimlerini bizimle paylaşabilir mi?
Yani kişisel gelişim ve pozitif düşünceye inanıyorum ancak 1-2 hafta uyguladıktan sonra da işe yaramazsa bu sefer "E zaten zaman bir şekilde ilaç oluyor" a kayıyor düzelen şeyler :) Yani olumlama yapmasam da, hopo yapmasam da demek ki bulacaktı zamana bırakınca bir şeyler beni. Yanlış mı düşünüyorum? Görüş paylaşabilir misiniz? Böyle "mucizevi" şeylere ihtiyacım var

Bu arada kitabı bitirdim ancak çok etkilendiğimi ya da beğendiğimi söyleyemem. Çünkü kitap" anlamında pek bir öğretisi yok. Aslında tüm kitabın özeti zaten 4 sihirli cümle yani. :)
Özür dilerim,
Seni seviyorum
Beni affet
Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…