Ho'oponopono Yöntemi

6 mayıs benim doğum günüm, yazmak istedim, ne bileyim hopo etkisi işte, sizleri seviyorum...

Ben henüz etkisini göremedim çevremdeki her şeyin düzelmesini istediğim insanlar o kadar imkansız ki...

Acaba yanlış mı uyguluyorum..

Ben henüz etkisini göremedim çevremdeki her şeyin düzelmesini istediğim insanlar o kadar imkansız ki...

Acaba yanlış mı uyguluyorum..

nasıl yapıyorsun yazabilir misin? önemli olan değişmesini istediğin kişiyi düşünerek yapman, çokda uzun cümleler kurman gerekmiyor. "Seni seviyorum, Lütfen beni affet, Özür dilerim, Teşekkür ederim" ben mesela hiç haz etmediğim bir adama seni seviyorum demek için çok uğraştım sonunda dedimki "Hepimizi Allah yarattı, onu Allah yarattı diye seviyorum..." bunu kendime kabul ettirince etkiler başladı. ağzından kelimeler dökülebilir ama hissedebiliyor musun? buna dikkat et!

Sanırım sorun burda o kişileri bir daha sevebileceğimi sanmıyorum.. İnsan oldukları için bile sevemem.. Arkadaşım dedim dostum dedim.. Sırtımdan vurdular.. Sadece onların kendi hatalarını görmelerini ve benim hakkımda etrafa saçma sapan dedikodular yaymalarını istemiyordum.. Onları sevmek veya onları hayatımda görmek istemediğim için başarılı olamıyorum Neyse...

Uff ben tam
Olarak anliyamadim birine kiDigim zaman icimden özür dilerim seni seviyorum mu dicem? :44:

anlıyorum arkadaşım,bazen insanların hayatında,hepimizin hayatında böyle insanlar oluyor,sürekli ya da dönemsel olarak =)
bu yöntem çerçevesinde ,eğer o kişiye seni seviyorum diyemiyorsan tamam kendini zorlama,naçizane tavsiyem ,eğer inancın varsa kalıpları Allah'a hitaben söylemeye başla,zaten seni rahatsız eden diğer duygulardan da zamanla arınmaya başlayacaksın ve zamanla seni seviyorum diyemediğin insalara da bunu söyleyebiliyor olacaksın.öyle oluyor çünkü,test edildi :)

Katrem doğum günü kutlu olsun. Sen de Boğa burcusun demek. Benim eşimde boğa burcu. Bende Terazi :)) Boğa & Terazi iyi anlaşır derler :)

Uff ben tam
Olarak anliyamadim birine kiDigim zaman icimden özür dilerim seni seviyorum mu dicem? :44:

evet,direkt o kişiyi düşünerek de söyleyebilirsin
örneğin,ayşe ile yaşadığım tartışmanın tüm sorumluluğu bana ait( ya da işte olay neyse ),ayşe seni seviyorum,özür dilerim,beni affet,teşekkür ederim gibi
bu kalıbı 2-3 kez tekrarladıktan sonra sadece seni seviyorum,özür dilerim,beni affet,teşekkür ederim ile devam edebilirsin
ya da Allah'a hitaben söyleyebilirsin
ya da sadece dört kalıbı tekrarlayabilirsin aklına geldikçe

zaten eğer birine kızıyorsak bu duygudan çok acil kurtulmamız şart,çünkü kızgınlık ile sadece kendimize zarar veriyoruz.o kızgınlık duyguları biriktikçe ya da geçmedikçe,vücudumuzda olumsuz enerjiler oluşuyor ve bu enerjiler vücudumuzda blokajlar yaratıyor.bu blokajlar ise en başta hastalık olmak üzere,hayatın bir çok alanında engel olarak karşımıza çıkıyor.yani kızdım bitti ile olmuyor bu işler maalesef.ağızdan çıkan tek bir kelimenin bile enerjisi var ve hepsi hayatımızı etkiliyor.o yüzden arınmak şart.hopo da bu arınma yöntemleri içinde en zahmetsizi :)

Son düzenleme:
çocukluğumdan beri en sevdiklerimdendir. o gün illaki gül alınır, gösterişli bir vazoya konur. sonra gelsin bizim fon kartonlar, elişi kağıtlarımız. fon kartondan arabalar, evleryapılır. hatta logolardan da bahceler gokdelenler :))) küçük kırmızı keselerde altın rengi para olur. birde aşure zamanında şanslıysan ve sana çıktıysa baklada o kesededir... bütün bunlar olurken " anne lütfen" diyen bizler hıdrellez ateşinden atlayıp, kaşımızı kirpiğimizi yakmamaya söz veririz :)

eve gelince hasar büyük. koldaki tüyler yanmış, saçların uçları yanmaktan kısalmış... çok özledim çocukluğumdaki hıdrellezleri. keşke yine izmirde olsam, gül dallarına ve altına yaptıklarımı assam...

Uff ben tam

begonyaya katılıyorum. 4 kalıbı tekrarla hiçbirşey düşünemiyorsan ortaya söyle... döner dolaşır o sevgi sözcüğündeki pozitif enerji gelir seni bulur :)

aa kızlar benim bir adet kalbim olmuş... nasıl oluyor mesaj sayısı ile mi alakalı? bilen var mı? el cevvap, el bekkkler, el merakkkk :)

Ben bu konuyu niye daha önce göremedim ki?
En cok bu bölüme gözatarim halbuki:44:
Ilginc bir yöntemmis , deneyecegim.

bugünün cuma olması şerefine kendime şu dakikadan itibaren izin verdim ama işyerinde olucam tabi :) canım dostumun bana gönderdiği "kibrit çöplerini" okuyorum Murathan Mungan... sanki adam gizli gizli bizim hayatlarımızı incelemiş, görünmezmişte bizimle yaşamış gibi. nerden de bilmiş :)

okumamıştım,merak ettim,gerçi adam duygu tercümanı gibi,şaşmamak lazım.alınacaklar listeme ekliyim =)
iyi okumalar sana da =)

okumamıştım,merak ettim,gerçi adam duygu tercümanı gibi,şaşmamak lazım.alınacaklar listeme ekliyim =)
iyi okumalar sana da =)

gerçekten tavsiye ederim. özellikle 28. sayfa "benim yara almaz iyiliğim her zaman daha güçlü" diyor Murathan Mungan- Kibrit çöplerinde ve beni bitiriyor...

bu dünyada da herkesi sevemiyorsun.. sevsen bile o bütün bünyesiyle "hep kötülük" istiyor. bazılarına hopo yapmamak lazım. bir söz ağızdan çıkmadan 9 kez yutkun ondan sonra söyle deniyor ama kimisi dedikodu olsun diye ortaya bir laf atıyor, o lafın yayılmasını umut ederek. kötü kişi, sen ne yaparsan yap daima kötü kalıyor. sonra kime zehrini akıtsın diye dolanıp duruyor... yazık böylelerine harcanan saliseye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…