Hollanda Paylasim Alani(Tanisma)

canim, istersen bir sey sorma. cunku yanlis yoldasin. gencsin ve dogru karar veremiyorsun.
bence boyle seyleri aklindan cikar.
selamlar

hollanda gulu ben mi kacirdim konuyu bilemiyorum,nasil yani birsey sorma aciklarmisinfisfisfisfisfisfisfisfisfis

arkadaşlar,sayenizde unuttuğum hollandacayı tekrar öğreniyorum.teşekkürler.

hollanda gulu ben mi kacirdim konuyu bilemiyorum,nasil yani birsey sorma aciklarmisinfisfisfisfisfisfisfisfisfis

canim arkadasin hollandada erkek arkadasi varmis. aileler izin vermiyor diyor, gizlice evlenip hollandaya habersiz gelecekmis. bize nasil gelebilirim , nasil nikah olur gibi seyler sormus baska bir yerde.
ondan dedim en iyisi hic sorma diye.

ayy haklisin kimsenin hakkina girmek istemem,iyiki sormusum,birisini ne kadar seversen sev aileni birakip habersizce buralara gelmene degermi acaba bi dusunmek lazim,ilerde ne olacagi hic belli degilken bide,iyice dusun canim derim bende

serana ve sea_girlu goren varmi???? arada yazarlardi ama simdi hic ilgilendikleri yok. hayirdir ne oldu bunlara???

serana ve sea_girlu goren varmi???? arada yazarlardi ama simdi hic ilgilendikleri yok. hayirdir ne oldu bunlara???

Hollandanın gülü,selam canımŞeniz
serenacığımı ve sea girlımı bende merak ediyorum kızlaaar nerdesiniz:uhm:Memleketten selamlar ve hayırlı ramazanlaaaaar.

Hepimizin memleketi farkli hepimiz baska nedenlerden burda bulunuyoruz belkide ama bakin burda bile birlikte olup derdimizi paylasmaya calisyoruz insallah allah herkesin gonlune gore veriir icimdeki bu aciyi hasreti hicbirsey gideremiyor tabiki.... 1 senenin veya 2 senenin hasretini izinde 4 haftacik belkide 2 haftaya sigdirmaya calisiyoruz kendimizi bununla kandirmaya calissakda basaramiyoruz tamki buraya alistim derken bir anda kucuk birseyden akliniza takiliyor ve saatlerce belkide gunlerce kendinizi geldiginiz yasaginiz seylerden alamiyorsunuzzzzzzzzzzzz

zorrrrrrrrrrrr kirvemmm zorrrrrrrrrrrrrrr sevip ayrilmasi ...

olum allahimizin emride bu ayrilik olmasaydi diye nekadarda dogru demislerrrrrr

oncelikle beni merak eden arkadaslarŞeniz hepinizi puyorum 7 haftaya yakin izin yaptim ama yinede ulkeme doyamadim:çok üzgünüm: gelince cocuklarin okulu eksikleri alis veri derken cok yogun bir doneme girdim inanin ancak firsatim oldu ama hepinizi cok ozledim hatis,hollandagulu ,els,sea girl ve diger arkadaslar hepinize hayirli ramazanlar artik geldim jeyyar hergun ugramaya calisacagim hadi bakalim hollanda sayfasini hep birlikte aktiflestirelim

serena hoşgeldin sanada hayırlı ramazanlar.

herkeze selamm..ben yaz tatilinde burdaydim arkadaslar tatili haziranda yaptik biz..benim hollandada gecirdigim ilk yazdi ve nerdeyse hic yaz olmadi burda..bu arada bos da durmadik bir hafta belcikaya gittik bir hafta almanyaya en sonda viyana tatili yaptik ,böyle gecirdik yazi ama hernekadar güzel ve degisik yerler de görsem türkiyeye gitmeyi tercih ederdim ..

hollandagülü arkadasim okula baslamissin hayirli olsun ve basarilar diliyorum ..nasil bir okul merak ettim canim bende ingilizce kursuna basladim 10 haftalik..

hatis ablacim sen nasilsin antalya nasil kavrulmussunuzdur bu yaz ,bizim oralar bile cok sicak gecmis normalde 30 derecenin pek üstüne cikmazdi sicaklik ama bu yaz 36,37 derece imis hep ,annemler akdeniz iklimi oldu burasi diyorlar..

birteksen arkadasim sen de hosgeldin aramiza en yakin zamanda görüselim ben gordelweg mahallesinde oturuyorum merkeze bisiklet ile 6 dakika falan ,serenacimda carsida oturuyor yani merkezde..sen nerelerdesin bulusalim birgün..

sea_girl.sanada selam canım, Antalya nasıl olsun ,bu yaz ben buradaydım tatile gitmedik hakikaten felaket sıcaktı.Şimdi daha iyi sevgiler canım.Şeniz

merhaba sea_girl. canim ben nijmegenda yuksek okula gidiyorum. Yaptim bir delilik iste, sakin hollandacamin iyi oldugunu zannetmeyin. sonucta 3 yildir burdayim. cok zorlaniyorum ama goturebildigim yere kadar goturcem.
gorusmek dilegiyle...

merhaba sea_girl. canim ben nijmegenda yuksek okula gidiyorum. Yaptim bir delilik iste, sakin hollandacamin iyi oldugunu zannetmeyin. sonucta 3 yildir burdayim. cok zorlaniyorum ama goturebildigim yere kadar goturcem.
gorusmek dilegiyle...

hollandagülü arkadasim egitim almanin yeri zamani yasi yoktur bence ,ne güzel yapmissin hem hollandacan da gelisir,cnm zorlanmadan biseyler ögrenemiyor insan ..bek ben ingilizce kursuna basladim ilk hafta girdigim sinif seviyesi düsük geldi , evet ders cok rahat gecti benim icin ama zorlanmassam bana cok da faydasi olmayacagini düsündüm ve bu hafta hoca ile konusup bir üst seviye sinifa gectim

Merhaba hollndgulu sagol canim o site icin coook isime yariyo....

ben 93 yıllında hollandadan dönen bir emekli kızıyım yani babam emekli olup50 yaşından geldi ama ilkın gelmek çok güzeldi memleket hasreti snapje ama sonra buraya ayit olmadığını anlıyorsun orda doğup büyüdünse burda hayat zor ama als je geld heb dan is het anders anladın mı arkadaşım selamlar hollandalı :1no2:niet niet

selam arkadaşlar bende evlilik nedeni ile 1989 Türkiye'ye kesin dönüş yapanlardanım.İlk yıllar her şey güzel oluyor.eşim devlet memuru.arkadaşımın dediği gibi ,als je geld heb dan is het anders benim ailemin tamamı Hollandada ben tek buradayım..sadece ailemi özlüyorum Hollandayı özleyemem çünkü nasıl olsa gitme imkanım yok.Türkiye'ye farkında olmadan mecburen alıştım ve çok seviyorum nede olsa kendi memleketim.Şimdi Hollanda'da yaşayan ve kesin dönüş yapmak isteyenlere bakıyorumda haklı olarak çok kararsızlar yani tam zamanında dönmüşüm diyorum bazen...a.s.

ya bende yillar sonra emekli olup allah tabi nasib ederse donmek istiyorum, ama dediginiz gibi alles draait om geld, bu yil izine gittik mesela yillar sonra, biz vatan,aile ozlemi cekerken oradakiler okadar soguk oluyorki, maar als je wat koop of geeft dan ben je de beste, bak konuyu degistiriyorum :d yani demek istedigim, biz simdide donsek yillar sonrada donsek, turkiyeye kolay kolay alisamayacagimiz bir gercek ((

Sakin oyle bir hata yapma burdakilere guven oolmaz deyipburdakileri kizdirmak istemem ama evlniyorlar ama sonunda ya kizi trde birakip geliyorlar yada kesin bir tatasizlik cikiyor sakin oyleeeeeeeee bir hata ypmaaaaaaaaa ailen i karsina aldigina bile degmez

bende artık kk'denim...aslında sizinle tanışmamız çok ilginç oldu.Ben yeni evliyim eşim hollandada yaşıyor sınava girmeme rağmen yaş sorunu yüzünden vizeyi alamadım şimdi ise yaşımı doldurmayı bekliyorum.bende bu arada boş durmayım hollandacamı geliştireyim dedim ve internette hollandaca öğrenebileceğim siteleri araştırmaya başladım.araken hollandagulu nickine sahip bir bayan arkadaşın yazdığı yazıyı okudum ve bu siteyi buldum.umarım bu siteden ve kayıtlı olan arkadaşlardan kafama takılan soruların cevaplarını öğrenebilirim.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER,a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…